przepis - 33114 przepisów (strona:308/2208)

Sałatka śledziowa z warzywami 276

Idealna sałatka dla zabieganych, możemy ją zrobić w pół godziny. Śledzie i warzywa tworzą pyszną smakową kompozycję.Składniki: 5-6 solonych filetów śledziowych  puszka groszku

Apetyczna babeczka
Ciasteczka miodowo-owsiane z kokosem 193

Ciasteczka zrobiłam na długi weekend majowy, z nadzieją, że choć trochę przetrwają.. Zabrałam je na moją działkę, gdzie zostały pochłonięte w oka mgnieniu przez działkowiczów

Czarnawisienka
Ciasteczka owsiane 248

Pyszne, chrupiące, zdrowe.Mogą "długo leżeć" ale zapewniam: jeszcze nigdy im się to nie zdarzyło.Są smaczne, wspaniale pachną i co najlepsze - sycą! Bomba zdrowia!Składniki

Czarnawisienka
*** Zapachy w moim domu , w mojej kuchni *** Czwartki z Yankee Candle BAHAMA BREEZE 133

To jesień rozhulała się u mnie na dobre. A jak jesień to i wieczory coraz dłuższe. Nie może u mnie zabraknąć wosków Yankee Candle. Dlatego wraca

Magiczne Życie Marty
Łosoś wędzony jedzie do pracy 366

Prosta, szybka a zarazem zdrowa sałatka którą możesz użyć do obiadu lub zabrać na drugie śniadanie do pracy a zapach wędzonego łososia zaciekawi ... oj ... zaciekawi.Składniki

Mechanik w kuchni
Ziemniaczki na hiszpańską nutę. 189

Ziemniaczane tapas czy kartofelki fingerfood to mała ,smaczna przekąska. 8 małych ziemniaczków lub więcej1 papryka100 g sera mozzarella lub pleśniowego (zależy od nastroju)16 czarnych oliwekoliwa

Kulinarny karnet Christophera
Tęczowy deser z persymoną. 145

Khaki, kaki, szaron, persymona to wspaniały, pomarańczowy owoc z czterema listkami ,podobny do pomidora, z wyglądu, nie w smaku.Owoc słodki, trąci smakiem gruszki ,z dużą zawartością

Kulinarny karnet Christophera
Prosty drożdżowy przekładaniec. 147

Drożdżowy przekładaniec. Ciasto 50 dkg. mąki pszennej30 g drożdży4 łyżki śmietany 18%3/4 szklanki cukru pudru1 jajko2 żółtka250 dag masła-1 łyżkę zostawić do wysmarowania formy

Kulinarny karnet Christophera
Stek z polędwicy z grilla – średnio wysmażony. 141

Na 4 porcje: 1 kg polędwicy środkowej ( bez ogona i głowy ) Marynata : ½ łyżeczki  tymianek, rozmaryn, Kilka ziaren czarnego pieprzu, 4 ziarenka  ziela angielskiego 2

Kulinarny karnet Christophera
Mus pomarańczowy. 308

Ponieważ przy pieczeniu torciku orzechowego zostały białka ,proponuję wykorzystać je do przygotowania bardzo delikatnego musu pomarańczowego .Dla lubiących bardziej kwaskowe desery mus cytrynowy ,który wykonamy analogicznie

Kulinarny karnet Christophera
Jaja 100-letnie. 169

Nie jest to prima aprilis,ale nie jest też to prawda. Chińczycy swoje słynne jaja przygotowują bardzo długo, bo przez kilka lat,ale nie 100.Ja podaję

Kulinarny karnet Christophera
Clafoutis ze szparagami. 217

Clafoutis (klafuti) wiśniowe to tradycyjny francuski deser ,który już zaprezentowałem na blogu.Teraz proponuję wersję z majowymi szparagami. Tę zapiekankę możemy potraktować jako przekąskę lub danie obiadowe.Polecam

Kulinarny karnet Christophera
Phyllo na słodko i wytrawnie. 143

Phyllo (filo),to ciasto greckie ,które stanowi doskonałą bazę do dań wytrawnych i słodkich. Pięknie prezentują się w koszykach z filo czy owinięte. Phyllo w języku

Kulinarny karnet Christophera
Andrzejki_Jędrzejki_Andrzejówki_wróżby poleca Christopher. 490

W dawnych czasach ,kiedy dni stawały się krótsze ,wieczory dłuższe, pracy mniej , a TV jeszcze nie było ,ludzie zbierali się w jednym domu, aby gawędzić ,śpiewać

Kulinarny karnet Christophera