Dziś zapraszam na cudownie wilgotne i aromatyczne jesienne ciasto z gruszkami z dodatkiem świeżego imbiru oraz korzennych przypraw. Jego przygotowanie jest
Kulinarne przygody GatityKopytka : 6 srednich ziemniakow 1,5 szklanki maki pszennej 1/4 szklanki maki ziemniaczanej 2 jajka sol Rano gotujemy ziemniaki i pozostawiamy do ostygniecia lub
Klaudynkowa kuchniaZaczynasz dzień od przeciągnięcia się, głębokiego i zamaszystego ziewnięcia, podrapania w głowę. Od zapachu mocnej kawy, ciepła uderzającego od smażącej się jajecznicy. Od miłego szeptu
W kuchni Karmel-itkiCzy nie macie wrażenia, że za szybko przyszły chłody? W dodatku dopadł mnie jakiś wirus i trudno poznać mój głos przez telefon... Dlatego zaczęłam częściej gotować
Czerwień i błękitA dzisiaj na kolację lekka sałatka z chorizo i serkiem w sosie musztardowym - pychota. Tutaj nie trzeba się rozpisywać wystarczy spróbować. Składniki
Niezły MłynekPoliczki wołowe to dla mnie całkowita nowość. Udało mi się je kupić w jednej z sieci dyskontowej i biorąc pod uwagę jak mało osób miało tę
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki na 2 porcje: 100 g makaronu pełnoziarnistego spaghetti, 2 filety z kurczaka, olej rzepakowy, 2 łyżki musztardy francuskiej, 50 g kiełków: soczewicy, fasoli mung
Moniki SmakołykiChociaż do Wielkanocy jeszcze daleko, to i tak zachęcam do przygotowania babki gotowanej. Jest delikatna, lekka jak puch, a przygotowanie jej jest proste i niezbyt czasochłonne
Salonik smakówDrożdżowe rogaliki idealne do kawy czy tez mocno rozgrzewającej herbatki w takie dni jak dzisiejszy gdzie za oknem mrózzzzz... Składniki: około 30 rogalików 450 gram maki
NaKońcuJęzykaWszystkiego najlepszego , a zdrówka przede wszystkim :)
Od kuchni czyli o wszystkim po trochęZa oknem coraz zimniej i ciemniej - słowem jesień. Nie byłbym sobą, gdybym nie spróbował zrobić czegoś na przekór nieprzyjemnej aurze. Tak narodził się pomysł na dzisiejszy
Wyprawy kulinarneSądecczyzna słynie z najlepszych odmian jabłka, zrzeszenie Sądeckich Sadowników „Jabłko Sądeckie” ma się czym pochwalić!. Jako mieszkanka tych terenów polecam pyszne drożdżówki nadziewać Polskimi jabłkami i
Apetyczna babeczkaOswajam gotowanie na parze. Bardzo długo nie odpowiadał mi ten sposób przygotowywania potraw, do czasu kiedy odkryłam, że woda z dolnego pojemnika parowaru lub dolnego garnka
Buniabaje w kuchniJesień pełną parą a nam się lata zachciało I choć za kilka dni będziemy się urlopować to nie przeszkodziło nam to, by latem zapachniało i w
Made By Mom And Son