Święta coraz bliżej więc ruszamy z naszymi wypiekami świątecznymi. Dzisiaj robimy drożdżową babkę makową ale trochę ją urozmaicamy i robimy wzorki w środku. Za każdym
Niezły MłynekTeż macie odwieczny dylemat co robić z ziemniakami, które pozostały od obiadu? Niestety, ja nie umiem ugotować ich nigdy "akurat" :( i zawsze zostają od obiadu
Walijskie PichcenieI kolejny pyszny jabłecznik już upieczony a nawet prawie zjedzony. Tym razem z dużymi kawałkami jabłek, w których schowała się słodka niespodzianka a także z zielonym
Smaczna PyzaTego kurczaka robiłam jakiś czas temu..no i zapomniałam jak jego robiłam..pamiętałam tyle, że kurczak -pałki , udka były zalane mlekiem..a co dalej? ..no, ale
Moje domowe kucharzenieMimo, że jeszcze nie jestem w ciąży, czasami mam ochotę na naprawdę kosmiczne kombinacje! Co powiecie na warzywa w sosie curry-jogurtowo-ketchupowo-sojowym? :D Wczoraj
Kitchens AlphabetLubicie sushi? A co powiecie na wersję z twistem, czyli lekko podkręcone, tradycyjne sushi w nowej, niekonwencjonalnej odsłonie, z nutą polskiej kuchni? Dzisiaj taką właśnie wersje
Bernika - moj kulinarny pamietnikGotowany kurczak nie musi być nudny. Ilość potraw jakie robię z ugotowanego w rosole kurczaka jest już olbrzymia. Wszelkiego rodzaju potrawki, kurczak obsmażany, krokiety , farsze itd.Naj
Buniabaje w kuchniLubicie zapiekanki ? Takie zapiekane kanapki z różnymi dodatkami ? Mam nadzieję, że tak bo chcę Wam dzisiaj pokazać te, które u nas są prawdziwym hitem. Dwa rodzaje
Smaczna PyzaPamiętam ten zapach z dzieciństwa. Rozgrzany olej. Tarte jabłuszka. Placuszki.Mama często je robiła. Zwykle posypane cukrem. Tak prosto. Tak najlepiej.Dzisiaj sama jestem mamą. Dopiero odkrywam uroki
bastalenaDania z makaronem często kojarzą nam się z odległymi krajami i nietypowymi, a nawet dziwnymi składnikami. Ja jednak nie wybrałam się w odległą podróż kulinarną
Moniki SmakołykiDzisiaj jestem naładowana pozytywną energią, tak, że bardziej już chyba nie można. Więc jeśli ktoś potrzebuje, to mogę użyczyć trochę swojej ;P Mam ochotę coś
Kuchenny Skrawek NiebaJak urozmaicić swoje śniadania? Najłatwiej, najszybciej i najwygodniej jest sięgnąć po kanapkę, serek lub w pośpiechu zrobić jajecznicę, jednak w weekend, gdy donikąd nie gonimy
Taste Of My DayNigdy tego nie ukrywałam: jestem wielbicielką drożdżowych ciast. Uwielbiam je pod każda postacią, z kruszona, bez, w formie bułeczek, z owocami... Ale od kiedy upiekłam to
Kulinarne przygody GatitySkładniki:kapusta kiszonamarchewkajabłkoselernatka pietruszki lub zielony kopereksól, cukierolejWykonanie:Kapustę szatkujemy. Dodajemy startą na drobnych oczkach marchewkę, kawałeczek selera i starte ze skórką jabłko. Doprawiamy odrobiną soli
Walijskie PichcenieSkładniki:1kg schabu bez kości2 marchewkikawałek pietruszki i seleraliść laurowyziele angielskieodrobina vegetyłyżeczka mąkiśmietana 18%koperekWykonanie:Schab kroimy na cm plastry. Wkładamy do garnka, zalewamy wodą ponad
Walijskie Pichcenie