Agar Agar, bo tak właściwie mówimy na agar, to naturalna substancja, która jest wytwarzana z czerwonych alg wydobywanych w Japonii. Występuje pod różnym postaciami, jednak zdecydowanie
Sajkofanka smakuUgotowane jaja nie zawsze musimy podawać z majonezem. Tak, wiem, że każdy z nas nie wyobraża sobie innego duetu niż jajo i majonez. Zachęcam Was jednak
Sajkofanka smakuOd dłuższego czasu dostaje sporo wiadomości, w których tematem głównym są moje studia. Są tacy, którzy zastanawiają się nad wyborem kierunku studiów i zwyczajnie chcą wiedzieć
Sajkofanka smakuWkrótce walentynki. Osobiście lubię to święto wyłącznie dlatego, iż zazwyczaj w tym dniu można zrobić ze swoją drugą połówką coś naprawdę fajnego, innego, znaleźć czas
Sajkofanka smakuZasmakujcie się w kuchni bałkańskiej, którą u miniony weekend było mi dane spróbować... Banja Luka to miasto leżące na terenie Bośni i Hercegowiny. Jednak to nie
Sajkofanka smakuOd dawna zbierałam się w sobie, by przygotować tort w stylu angielskim, opartym na lukrze plastycznym. Zbliżały się walentynki zatem uznałam, iż to właściwa pora, by
Sajkofanka smakuKaszotto z trzema rodzajami kasz może stanowić samodzielne danie lub być pożywnym dodatkiem do obiadu. Ja użyłam kaszę jaglaną, gryczaną i pęczak, gdyż to moje ulubione
Sajkofanka smakuKurczak w orientalnym stylu z dużą ilością curry i kozieradki, a do niego placki ziemniaczano -cukiniowe w nowym wydaniu - chrupiące z piekarnika. Oto moja kolejna propozycja
Sajkofanka smakuWątróbka drobiowa z jabłkiem i malinami - 500g wątróbki drobiowej - 2 cebule - 4 kwaśne jabłka (najlepiej szara reneta) - słoiczek malin - 200g ryżu 3 kolory - 100 ml
Sajkofanka smakuMinimalistyczna wersja zapiekanki, która skusić powinna każdego miłośnika lekkich warzywnych przysmaków. Nie wymaga od Was zbyt wiele zaangażowania, a dodatkowo przygotowanie jej to pikuś - jeszcze szybciej
Sajkofanka smakuJeżeli szukacie pomysłu na rodzinny smaczny obiad zapraszam Was na duszony schab wieprzowy z dodatkiem zielonej fasolki. Jestem pewna, że zasmakuje Wam to proste połączenie
Sajkofanka smakuCzerwone ziemniaczki prosto z pieca - 1,5 kg czerwonych ziemniaków - duża cebula - garść kaparów z zalewy - 100 ml oliwy lub oleju ZIOŁA: - suszony czosnek
Sajkofanka smakuWracając do domu przez osiedlowy ryneczek trafiłam na ostatnie opakowanie marokańskich truskawek. Tak, wiem, że ich smak ni jak ma się do naszych, jednak zapach
Sajkofanka smakuPierwsze danie z kolorowej paczki om nom nom - skusiłam się na fioletową z makaronem spaghetti i zadziałałam jak należy - fusion - kolorowo i smacznie :) Spaghetti ze szpinakiem
Sajkofanka smakuMakaron w kształcie skośnej rurki, czyli penne, jest jednym z moich ulubionych. Nie tylko do środka dostaje się sos, ale także obtacza każdą rurkę oddzielnie
Sajkofanka smaku