Ptysie robiłam po raz pierwszy z niezawodnych przepisów pani Doroty /mojewypieki.pl / . Mogą być podawane z kremem karpatkowym lub po prostu z bitą śmietaną, myślę że w tym ich cały urok. Wykonane są z ciasta parzonego. Składniki: 1 szklanka wody (250 ml) 125 g masła lub magaryny do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka śmietana kremówka(...)ciasta, w sporych odstępach (ciasto mocno rośnie). Śmietane ubijamy na sztywno można dodać cukier waniliowy aby podkreślić smak. Nakładamy na połówki ptysiów i przykrywamy czapeczką :) Podane z kawą montową- przepis tutaj Bon Appetit
Pudełko rozmaitościjesteście amatorami takich smaków - koniecznie musicie wypróbować! To naprawdę nic trudnego a efekt rewelacyjny! Rolada szpinakowa z łososiem Rolada nie po raz pierwszy gości na mim blogu, przepis znajdziesz TUTAJ , w tym rozdaniu zmniejszyłam o połowę ilość łososia, możesz dla porównania sprawdzić efekt wizualny w PIERWSZYM i drugim wydaniu:) Wybór należy do Ciebie
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaZnowu wracają upały, kolejna propozycja na chłodnik. Tym razem z ogórkiem, czosnkiem i mnóstwem koperku. Jestem pewna że Wam bardzo posmakuje! Składniki : * kg ogórków gruntowych * 2
Magiczne Życie MartyŚląskie niebo (inaczej Schlesisches Himmelreich, śląski raj, śląski przysmak) to tradycyjna mięsna potrawa regionalna kuchni śląskiej, przygotowywana przede wszystkim na świąteczne okazje, wywodząca się ze Śląska
Bernika - moj kulinarny pamietnikObiad pyszny. Podanie niepowtarzalne. Efekt wizualny osiągnęłam obręczami do potraw ze sklepu Przyjemne Gotowanie . Tak z tymi obręczami było przyjemne podawanie :) Od dawna marzyły mi
Blondynka GotujeI znowu na obiad rumiany, soczysty pieczony kurczak . Dzisiaj zaproponuję ptaszysko doprawione majerankiem i odrobiną czosnku, podane z warzywnym kuskusem. Cóż, kurczak to jedno z naszych
Smaczna PyzaPowyższe zdjęcie stanowi mały rebus. Patrząc na deskę pełną warzyw można wymyślić wiele ciekawych potraw. Traf chciał, że padło na warzywny krem. Skusiła mnie do
Sajkofanka smakuW Gruzji nigdy nie byłam. Kiedyś zdarzyło mi się jedynie spróbować jej smaków w warszawskiej restauracji. Niestety w Olsztynie brakuje takich miejsc nad czym bardzo ubolewam
Sajkofanka smakuNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Sajkofanka smakuNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Sajkofanka smakuNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Sajkofanka smakuKruche ciasto z owocami to pierwsze ciasto, które upiekłam będąc małą dziewczynką. Miałam wtedy może około 10 lat. Od tamtej pory obowiązki przygotowywania słodkości w
Sajkofanka smakuRobienie zakupów przez internet jest fajne. Wystarczy znaleźć dobry sklep, gdzie produkty są idealnie dopasowane do naszych potrzeb i oczekiwań, a potem tylko kliknąć, zapłacić i
Sajkofanka smakuDziś ciekawa alternatywa dla studenckiej braci :) Zdjęcia prosto z patelni, gdyż obiad przygotowywany był w przerwie między zajęciami. Pomysł zrodził się znienacka. Szybko, tanio i konkretnie
Sajkofanka smakuNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Sajkofanka smaku