Tak się składa, że m ój sąsiad hoduje kury. Będąc w domu na weekend miałam to szczęście, że akurat dostałam od niego parę świeżych jaj. I
Sajkofanka smakuLubię jesień zamykać do słoiczków, żeby nie było zbyt nudno zimą. Najlepiej, gdy słoiczki są w jasnych barwach. W przydomowym ogródku rosną u mnie krzewy
Sajkofanka smakuW półce zapas kaszy gryczanej. Pierwsza myśl, jaka przyszła mi do głowy to racuszki. Skąd ten pomysł? Otóż ostatnio byłam w Warszawie na Targach Kulinarnych
Sajkofanka smakuNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Sajkofanka smakuUwielbiam rodzinne śniadania. Dlaczego? Może dlatego, że mogę wtedy trochę poszaleć i przygotować coś innego niż zwykle, gdy gotuję tylko dla siebie. Gotowanie dla kilku
Sajkofanka smakuMakarony mają to do siebie, że w krótkim czasie można przygotować z nich nieprzyzwoicie pyszne potrawy. A jeśli sami pokusimy się, żeby mąkę zagnieść z żółtkami
Sajkofanka smakuUwielbiam gołąbki. Najbardziej z kapusty włoskiej, która ma pięknie pomarszczone liście i nieco ostrzejszy smak, niż kapusta biała. Jako, że grzybów w tym roku było pod
Sajkofanka smakuListopadowy czwartkowy wieczór... Za oknem pada deszcz, wieje zimny wiatr i coraz bardziej daje się we znaki, że zima już wkrótce znów nas wszystkich zaskoczy. Właściwie
Sajkofanka smakuPewnie większość z Was płatki owsiane zajada najczęściej w formie owsianki, a M&M'sy prosto z paczki :) Ja trochę poeksperymentowałam i moje ulubione ciasteczka
Sajkofanka smakuMakaron ryżowy to doskonała alternatywa dla ryżu. Po ugotowaniu staje się lekko przezroczysty, a neutralny smak, jaki posiada, pozwala na istne szaleństwo w
Sajkofanka smakuKtóż z nas nie lubi sobie czasem zjeść porządnej porcji mięsa? Ja zdecydowanie zaliczam się do grona tych szczęśliwców! :) A zwłaszcza, gdy swój kawałek steka mogę
Sajkofanka smakuPowoli zaczyna się sezon na cytrusy. Pomarańcze i mandarynki wkrótce znów zagoszczą w naszych domach i będziemy pochłaniać je bez umiaru. Naszła mnie ochota na kurczaka
Sajkofanka smakuKapsaicyna to związek chemiczny odpowiedzialny za ostry, piekący smak papryki chili. Działa natychmiast, atakując nasze kubeczki smakowe oraz błony śluzowe, a co za tym idzie powoduje
Sajkofanka smakuMyślicie, że zdrowe desery w ogóle istnieją? Słodycze zazwyczaj kojarzone są z czymś złym. Kobiety patrząc na kremowe ciacho czy mleczną czekoladę od razu w głowie
Sajkofanka smakuNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Sajkofanka smaku