Moje małe szkodniki uwielbiają wędzoną makrelę. Zawsze jak przechodzimy w sklepie obok stoiska z rybami słyszę "Taatooo... kup makrelę" :) Jest trochę zabawy z filetowaniem
Gotuj z MisiemDo mojej kolekcji podlaskich przysmaków dorzucam jeszcze nalewkę z kresowym rodowodem. W wersji oryginalnej (robionej kiedyś przez moją mamę) zaczynamy od zalania spirytusem młodych liści z
Gotuj z MisiemCzyli kolejne popisowe danie imprezowe:) Jednym z podstawowych sposobów na przygotowanie cannelloni jest nadzianie makaronu usmażonym mięsem i upieczenie go z sosem (pomidorowym lub beszamelowym) i
Gotuj z MisiemBardzo prosta w przygotowaniu i szybka przekąska. Oczywiście pod warunkiem, że skorzystamy z gotowego ciasta francuskiego, którego samodzielne przygotowanie nie jest bardzo skomplikowane, ale jednak czasochłonne
Gotuj z MisiemZainwestowałem w końcu w oświetlenie do robienia zdjęć. Jak widać na załączonym obrazku, testy nowej żarówki (125W; 5500K; klik ), białej parasolki i blendy wypadły pomyślnie (wystarczy
Gotuj z MisiemCzyli kolejna potrawa po quesadillas ( klik ), którą zrobiłem ze względu na nazwę;-) Lubię ostre potrawy, a chili „chodziło za mną” już od dłuższego czasu. Jak podaje
Gotuj z MisiemKolejne danie z ciekawą nazwą, tym razem kuchni włoskiej. W zasadzie jest to coś pomiędzy omletem i zapiekanką. Czyli taki omlet z dużą ilością dodatków, smażony
Gotuj z MisiemNa naszym stole klops gości dość często, chociaż w wersji z jajkiem tylko na Wielkanoc. Zrobienie go nie jest bardzo pracochłonne, pod warunkiem, że kupimy mielone
Gotuj z MisiemDomowy budyń bananowo-truskawkowy Ostatnio kiepsko u mnie z czasem, a na stole późno wieczorem, królują szybkie dania. Dobrze, że lato, bo łatwo o szybkie sałatki
Kraina Tysiąca SmakówPrzyjęcie grillowe to nie tylko grillowanie to również sałatki i sosy. Tym razem proponuję sałatkę z białej kapusty która świetnie pasuje to wszelkiego rodzaju mięsnych wypieków
Mechanik grillujeKilka dni temu zrobiłam do naleśników krem z mascarpone i malinami - był pyszny. Jak zakupiłam jagody, to zaraz pomyślałam o podobnym połączeniu z mascarpone, ale w
Zdrowa Kuchnia SowyWertuję już setny raz ten sam rozdział. Nie wiem, nie wiem co się dzieje, myślami błądzę gdzieś w otchłani własnego smutku i głupiutkiej, dziecinnej nadziei. A
W kuchni Karmel-itkiCzerwiec w statystykach wyglądał tak : 299 polubień na FB 129 obserwujących 48 postów 46 ,696 wyświetleń najpopularniejsze
Magiczne Życie MartyCo prawda truskawki powoli już się kończą, jednak ja zawsze staram się je do końca dobrze wykorzystać;)) Dlatego zrobiłam kruchą tartę z pyszną masą budyniową i
Z miłości do słodkościTo już prawie koniec sezonu truskawkowego, lada moment znikną nasze cudowne, słodkie polskie truskawki, zostaniemy na resztę lata z importowanymi podróbkami, dlatego póki jeszcze są polecam
Bernika - moj kulinarny pamietnik