W grządkach cieszą moje oczy dorodne liście botwiny, więc postanowiłam przygotować z nich gołąbki. Pozostałam przy mięsie wieprzowym, ale zamiast ryżu dodałam kaszę jęczmienną. Do tego
Pasja SmakuGalette to płaska krucha tarta o nieregularnych brzegach, która kryje w sobie dosyć cienką warstwę nadzienia słodkiego lub wytrawnego. Zazwyczaj zawija się nieregularnie lub ozdobnie brzegi
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędużo białka , oraz witamin . Polecam. Zaczynamy Składniki: ok 1 kg zębacza 1 cytryna pieprz , sól, 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku Najpierw zaczęłam od sosu tatarskiego- przepis znajdziecie tutaj. Myjemy zębacza, porcjujemy. Do miseczki nalewamy oliwę z oliwek, sos z cytryny, rozgnieciony ząbek czosnk, szczyptę soli I pieprzu. Mieszamy. Zębacza układamy w naczyniu I polewamy sosem
Smaki EdytyPrzepis ten znalazłam na Moje wypieki i oczywiście się nie zawiodłam :) Wprowadziłam drobną modyfikację i bułeczki były raz dwa gotowe... Zniknęły jeszcze szybciej :) Tak jak truskawki, które już definitywnie zniknęły z ogródka :( Zostały za to poziomki, a już pojawiają się maliny, dojrzewają porzeczki, agrest i wiele innych owoców, z którymi na pewno uda się coś cudownego wyczarować :) Tymczasem wszystkich
Delicious TitbitsMamie podobno śni się matura po nocach do tej pory. Ja co prawda sypiam spokojnie i śnię na inny temat ale nie powiem pamiętam emocje swojej
Buniabaje w kuchniŚwieże, pachnące maliny... Nie mogłam przejść obok nich obojętnie. Część wyjadłam z koszyczka zanim jeszcze doszłam do domu, jednak ocalałe owoce wykorzystałam do
sama złodyczSzagówki, kopytka czy sine kluchy. Tak wiele nazw, a oznaczają jedno i to samo: wspaniały domowy obiad, smak dzieciństwa i babcinej kuchni. Lubię wracać do tamtych
W kuchni Karmel-itkiJak już pewnie wiecie, wprowadziłam kilka zmian w moim odżywaniu. Właściwie nie kilka a zmieniłam prawie wszystko. Teraz jadam mnóstwo warzyw pod postacią sałatek, dobrych makaronów
Magiczne Życie MartyQuasadilla jest w stałym elementem naszego menu. Ląduje w niej wszystko to co się znajduje w lodówce, idealna na szybką kolację, urodzinowe przyjęcie dziecka nawet dla
Bernika - moj kulinarny pamietnikTa pyszna kolorowa sałatka ze schabem i jajkiem to dzieło Piotrka. Taką sałatkę przygotowuje się błyskawicznie. Wykorzystał do przygotowania sałatki: plastry domowego suszonego schabu wieprzowego , (a
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKupujecie pęczek rzodkiewek. I co dalej? Wykorzystujecie różowe rzodkiewki, a zielone liście zazwyczaj wyrzucacie do kosza. Błąd! Nie wiecie co tracicie. Liście rzodkiewki maja bardzo ciekawy
Okolice PalnikaOd jakiegoś czasu marzyła mi się owsianka tak zwana "nocna". Wieczorem wszystko mieszamy, a rano tylko jemy. Kilka dni temu Malwina przypomniała o jej owsiankach i
Sto kolorów kuchniZamiast tradycyjnego sernika tym razem postanowiłam zrobić jego małe przekąskowe wersje o smaku bananowym :) Składniki: na spód - 1 opakowanie herbatników (200 g) - 100 g masła masa
Zainspirowana w kuchniPonieważ jedna z moich patelni była już wiekowa i wymagała wymiany ( taki niby to wok z tych gorszego gatunku ) , a na Gotujmy.pl wśród nagród pojawiła się
Buniabaje w kuchniDługi weekend na wsi. Zbliżała się pora kolacji, towarzystwo wygłodniałe po całym dniu hasania po okolicznych lasach a pomysłu na posiłek nikt nie znalazł. Dzieciaki krzywiły
Smaczna Pyza