Pomysł na krokiety z chleba tostowego znalazłam na stronie kobiece inspiracje. Zrobienie krokietów jest bardzo proste. Ale powiem Wam, że w smaku są pyszne. Tymi krokietami
Ala piecze i gotujeCaprese to pomidory, mozzarella i bazylia. Ale można przecież przygotować sałatkę w tym stylu, zamieniając jej niektóre składniki. Postanowiłam pomidory zastąpić gotowanym burakiem, który doskonale nadaje
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięNa bazie szybkiego ciasta z owocami i kruszonką, z dodatkiem jogurtu i oleju przygotowałam super muffinki. Puszyste, wilgotne i baaardzo smakowite. Tym razem olej zamieniłam
Smaczne ZdroweOstatnie truskawki, do tego niezbyt już ładne. Za to bardzo słodkie. Pomyślałam, że zmiksuję je i przygotuję wegańskie muffiny. Wegańskie, bo wiem, że w przypadku zmiksowanych
Sto kolorów kuchniBardzo lubię różnego rodzaju sałatki a to, że jest ich na blogu niewiele nie oznacza wcale, że ich nie jem tylko większość z nich po prostu
Ze smakiem i z pasjąSzybkie, smaczne i lekkie danie to to co lubię teraz najbardziej. Ale taką samą rybę zjadł i S, więc wcale ta cała panierka nigdy nie była
Magiczne Życie MartyZostałam słomianą wdową więc sobie dogadzam, a przy okazji korzystam z powoli kończącego się sezonu na truskawki. Nic skomplikowanego, ale za to jest tak pyszne, że
Okolice PalnikaRybę uwielbiam i robię ostatnio coraz częściej. Ta była podana na ciepło z gotowanym brokułem. Jest pyszna, chrupiąca i rozpływa się w ustach. Musicie spróbować koniecznie
Magiczne Życie MartyW ogródku dojrzewają owoce więc trzeba je przetworzyć i zatrzymać trochę lata przynajmniej w słoikach. Konfiturę z czarnej porzeczki robię co roku. Dodaję do herbaty lub
Ala piecze i gotujeBurgery tylko z mięsem? Nic podobnego! Ja postanowiłam pokombinować z czerwoną fasolą i wyszły pyszne. Nawet z wyglądu podobne do mięsnych burgerów. Dodatek czerwonej papryki i
Pasja SmakuO naczyniach do smażenia już pisałam, więc tu odpuszczę sobie ten temat. Jeśli ktoś z Was nie czytał tu może poczytać "Stalowym widelcem po patelni
Blondynka GotujeNie pamiętam czy już o tym pisałam, ale moje dzieci są wielkimi fanami szpinaku. Uwielbiają go do tego stopnia, że aż się trzęsą na jego widok
Obiad za dychęKotlety z kaszki w naleśnikach z sosem grzybkowym Czytaj dalej »
Gotuj z Misiem