Wczoraj późnym wieczorem naszła mnie chęć na zrobienie czegoś słodkiego. Oczywiście całe szczęście taka tarta musi się chłodzić cały dzień więc posmakować ją mogłam dopiero rano
Mango PapajaTaki to zrobiłam pyszny lunch dla mojego brata. Był zadowolony :) Składniki: 1 bagietka dwa pomidory, obrane ze skórki i pozbawione pestek jedna cebula dymka odrobina szczypiorku
Mango PapajaSkładniki: 500 gram piersi kurczaka 5 plastrów ananasa z puszki pół szklanki soku z puszki ananasa 1 czerwona papryka słoiczek pędów bambusa 2
Mango PapajaSkładniki: 2 małe cukinie 2 jaja 3 łyżki mąki pszennej łyżka maślanki szczypta soli szczypta pieprzu pół ogórka 2 łyżki jogurtu greckiego 100
Mango PapajaSkładniki: 150 ml letniego mleka 30 gram masła 50 gram cukru pudru + 3 łyżki do twarogu + 30 gram do lukru szczypta soli jedno jajo
Mango PapajaZainspirowana pewnym ciekawym blogiem, którego autor najwyraźniej pochodzi z Poznania, postanowiłam zrobić taki obiad. Każdy składniki doskonale zna, wystarczy tylko poskładać je w całość. Pyszny, niedzielny
Mango PapajaTo moje kolejne podejście do odchudzania, a właściwie do DIETY CUD. Cud jak schudnę! Mimo wszystko tym razem jestem znacznie bardziej wytrwała niż poprzednio- za dwa
Mango PapajaSkładniki: 5 udek 2 łyżki musztardy dijon 3 łyżki oliwy z oliwek (ja użyłam pikantnej z chili) 2 łyżki miodu sól pieprz chili w płatkach
Mango PapajaSałatki ciąg dalszy. Składniki (na dwie porcje): garść rukoli 7 suszonych pomidorów pół kuli mozzarelli pół słoiczka czarnych oliwek 2-3 łyżki oleju z suszonych
Mango PapajaEkspresowa w przygotowaniu pikantna pasta z bobu. Świetna do kanapek, polecam :) na 2 porcje: szklanka ugotowanego i obranego bobu łyżka soku z cytryny łyżeczka tabasco (użyłam
Mienta blogPasta z grzybów to ciekawy dodatek do pieczywa czy mięs. Można podawać ją na grzankach czy krakersach jako przekąskę, ale świetnie będzie smakowała z soczystym stekiem
Smaczna PyzaDzisiaj zapraszam Was na niezwykle soczystą karkówkę. Przygotowałam ją z wieprzowiny ze znakiem PQS i muszę przyznać, że zajadaliśmy ją ze smakiem. Mięso było właśnie takie
Sto kolorów kuchniKolejna klasyczna propozycja nieklasycznie. Sezon nowalijkowy trwa, młoda kapusta wchodzi na salony. Postanowiłam ja połączyć ze zwykłymi klopsikami z mielonego. Dzięki temu wyszło danie jednogarnkowe, sycące
Bernika - moj kulinarny pamietnikLato to zdecydowanie czas owoców, deserów owocowych, a także pysznych koktajli. Przeważnie bywa u nas truskawkowy , malinowy lub jagodowy (borówki odradzam- ich kolor w
Smaczne ZdroweMizeria jak mizeria. Jedni przygotowuja ją na słodko inni bardziej "słono", myślałam iż więcej różnic nie ma. No, może poza niewielkimi dodatkami, ale ostatnio
Smaczne Zdrowe