Pieczarki w cieście naleśnikowym - Kliknij po przepis. 11. Rolada szpinakowo marchwiowa - Kliknij po przepis. 12. Pizza inaczej - Kliknij po przepis. 13. Rogaliki z ciasta francuskiego, na słono - Kliknij po przepis. 14. Kapuśniaczki z ciasta francuskiego - Kliknij po przepis. 15. Roladki z tortilli - Kliknij po przepis. 16. Krakersy
W kuchni u Monikikrem BLOG: http://smakowitykasek.pl/ Strucla orzechowa BLOG: http://www.everycakeyoubake.pl/ Orzechowe ciasto z cukinią BLOG: http://www.mojewypieki.com/ Miodownik z orzechami BLOG: http://cupcakefactory.pl/ Brownies z orzechami włoskimi BLOG: http://picante-jalapeno.blogspot.com/ Rogaliki orzechowe BLOG: http://straga.pl/ Kurczak w glazurze z masła orzechowego BLOG: http://karmelowy.pl/ Schab tulipan pieczony z orzechami BLOG: http://smacznapyza.blogspot.com/ Masz ciekawy przepis z orzechami? Podziel się w komentarzu
Kuchnia BazyliiDziś przedstawię Wam mój przepis na ciasto drożdżowe, które zrobicie bez problemu i które nie wymaga zbyt wiele pracy. Z tak przygotowanego ciasta piekę pizzę, drożdżówki, rogaliki co tylko zechcę. Ciasto wychodzi delikatne, jest pyszne i wspaniale pachnie :) Zresztą spróbujcie a przekonacie się sami :) Składniki: * 1/2 kg mąki * 1 jajko * 40 g świeżych drożdży bądź 1 1/2 łyżeczki drożdży suszonych
Zrób to smaczniepieczonych często u nas rogali z marmoladą. Choć było ich mnóstwo to w ciągu połowy dnia zniknęły wszystkie. Przechodząc obok nich nie dało się powstrzymać, żeby nie sięgnąć:) Rogaliki podałam na tacy do serwowania przekąsek firmy Vialli-Design. Nadała się na tą okazję idealnie, bo mogłam oddzielić rożki w lukrze od tych w czekoladzie. Podane niby razem a jednak
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniabyć dużo ! :) Zawijamy, formujemy rogala i odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Rogale odstawiamy na 60 min do wyrośnięcia. 10 min przed końcem wyrastania nagrzewamy piekarnik do 180st.C. Rogaliki przed włożeniem do piekarnika smarujemy dokładnie roztrzepanym jajkiem z mlekiem i pieczemy przez 20 - 30 min do czasu aż będą złote. Wyciągamy i od razu smarujemy lukrem, posypujemy posiekanymi migdałami
charlotte gotujegotowałam na małym ogniu 40 minut, odsączyłam i ostudzony zmieliłam na najmniejszym sitku.Następnie zmieliłam bakalie, dodałam cukier,wbiłam jaja i wyrobiłam ręką.Wstawiłam do lodówki na noc. Zakończenie rogaliki smarujemy rozbełtanym jajem z mlekiem. Pieczemy w 170 stopniach jakieś 20 minut.Po upieczeniu i wystudzeniu polewam lukrem i posypuje blanszowanymi migdałami. Kochani użyłam mąkę ulubionej firmy
Różowa kuchniatego czasu spędzonego w kuchni i całej tej pracy. Delikatne, chrupiące i to nadzienie z białego maku, po prostu bajka. Ich kaloryczność pozwolę sobie przemilczeć ;), raz do roku jeden rogalik można zjeść ;). Ciasto: 30 g świeżych drożdży 250 ml letniego mleka 500 g mąki pszennej tortowej łyżka cukru z wanilią 4 żółtka 50 g cukru szczypta
Cynamonowe szczęściesałatka z ryżem 4. Szarlotka z połówkami jabłek 5. Buraczki w zalewie octowej. 6. Naleśniki z mięsem mielonym. 7. Rolada z piersi kurczaka 8. Rogaliki trzyskładnikowe
W kuchni u Monikisobie, że u mnie na uczelni, która jest prozdrowotna i ekologiczna, w automatach z jedzeniem nie można znaleźć nic, co byłoby zdrowe… Same batoniki, „kole” czy rogaliki. Uczelnia, na której kształci się przyszłych dietetyków, kosmetologów i fizjoterapeutów (osoby, które mają dbać o nasze zdrowie i dobry wygląd), serwuje swoim studentom do wyboru tylko takie coś…słów
BlendmanChciałam zrobić rogaliki, do których potrzebowałam nadzienie. Nie wiedziałam jakie wybrać. Może z różą.... może z makiem...? W końcu pomyślałam, że zrobię z nadzieniem orzechowym. Nie miałam gotowej masy, więc musiałam ją zrobić. Dlatego pomyślałam, że przy okazji zrobię zdjęcia, opiszę i będzie post o tym jak zrobić taką najłatwiejszą orzechową masę do deserów. Jak pomyślałam
Kuchnia u Krysikąpieli wodnej. Platy ciasta francuskiego kroimy na pół wzdłuż dłuższego boku, a następnie na trójkąty. Każdy trójkąt smarujemy rozpuszczoną czekoladą a na krótszy bok dajemy łyżeczkę budyniu. Zwijamy w rogalik. Smarujemy żółtkiem roztrzepanym z łyżką mleka i posypujemy posiekanymi orzechami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200st C przez ok 15 minut
Kuchnia w czekoladzieTaki pyszny dżem jabłkowy z mocną nutką cynamonu, zawsze przygotowuję go z antonówek. Często wykorzystuję go do naleśników lub rogalików. Składniki: 3 kilogramy obranych jabłek 0,5 kilograma cukru 2 łyżki cynamonu Sok z połowy cytryny Sposób przygotowania: Obrane jabłka oczyszczamy z gniazd nasienny, kroimy w drobną kostkę, przekładamy do garnka, skrapiamy sokiem z cytryny i wsypujemy cukier, wszystko dokładnie
Bajeczna KuchniaDzisiaj Światowy Dzień Chleba, co uświadomiłam sobie przed chwilką dzięki wpisom na obserwowanych blogach. Chleba dzisiaj nie piekę, póki co piekarnik okupują dyniowe rogaliki z orzechami, i na nich dzisiaj poprzestanę, ale na szczęście dogrzebałam się przedpotopowego przepisu, którym jeszcze się z Wami nie podzieliłam. Pewnie dlatego, że chlebek wprawdzie wyszedł mi bardzo smaczny, ale niezbyt piękny - do ciasta chlusnęło
Kuchenne zapiski Edytynich :) Włochy nas oczarowały i na pewno jeszcze tu wrócimy :) Zapraszam na nasza małą kulinarną podróż :) We Włoszech dzień zaczyna się od lekkiego, słodkiego śniadania. Do śniadania serwuje się rogaliki z nadzieniem, kruche ciastka, tosty z nutellą lub dżemem i koniecznie świeżo mieloną, aromatyczna kawę - espresso lub ewent. cappuccino. Na stołach pojawia się również jogurt/mleko z musli. Włoskie kawiarnie
Atlas SmakówSerocku, pogoda była raczej barowa, ale zwykle można spacerować wzdłuż Zalewu i siedzieć na plaży. Bardzo lubię kawiarnię Filiżanka na rynku, gdzie można zjeść ptysia wielkości własnej głowy i rogaliki serockie, a cała ściana udekorowana jest filiżankami. Jeśli mamy akurat więcej pieniędzy, to pysznie karmi restauracja hotelu Narvil Areana. Atmosfera jest swobodna a porcje obfitsze, niż zwykle w takich miejscach
Ugotowane pozamiatane