Składniki: masa 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 3 szklanki mleka paczka kokosu kostka masła dodatkowo duża paczka herbatników 2 białe czekolady Wykonanie: Ugotować budyń z cukrem w 3 szklankach mleka i dokładnie go ostudzić. Gdy już wystygnie wsypać do niego kokos jednak zostawić ok 4 czubate łyżki na dekorację. Razem z kokosem dodawać po łyżce budyniu do masła i powoli
Pychotkaaakocham babki rosą wysokie i takie zostają. Składniki: 2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej 25 dag margaryny 1 1/2 szklanki cukru 6 jajek 6 łyżek oleju 1 paczka proszku do pieczenia 1 paczka cukru waniliowego 2 łyżki octu Wykonanie: Margarynę utrzeć z olejem, cukrem i jajkami na gładką masę. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Gdy wszystkie
Pychotkaaawoli Pani Walewska odwzorowałam na herbatnikach. Teraz sama się zastanawiam czy aby kopia smakiem nie przebiła oryginału. Wykonałam w blaszce o rozmiarach 24 cm x 27 cm. Składniki: duża paczka herbatników 2 budynie śmietankowe, jeżeli są bez cukru dodać 4 łyżki 900 ml mleka 1,5 kostki miękkiego masła dżem śliwkowy mała paczka bez płatki migdałów Wykonanie: Ugotować budyń
Pychotkaaajakoś przejdzie. Pewnie to uraz z dzieciństwa do słynnych „niemieckich” gotowych spodów do ciasta, które wypalały język, a moja mama smarowała je kremem z paczki (proszek łączyła z margaryną), kładła na to jakieś owoce i zalewała galaretką z paczki- groza. Nie to nie po mamusi mam talent do wypieków ;-). W tym cieście sporo avocado, bo i w samym
greenscarfOponki to taki odpowiednik donut’ów, czyli pączków z dziurką, ale zrobiony nie z ciasta drożdżowego, a z mąki z dodatkiem twarogu. Są bardzo smaczne, mięciutkie, puszyste i o wiele szybsze do wykonania niż klasyczne pączki (nie trzeba wyrabiać ciasta drożdżowego, czekać na jego wyrośnięcie itd.). Co ważne, nie nasiąkają tłuszczem przy smażeniu. Można je polukrować lub posypać cukrem pudrem
MyCookBook.plDoskonała alternatywa dla drożdżowych pączków Składniki serek homogenizowany waniliowy, 300g jajka, 3 sztuki mąka pszenna, 1 i 1/2 szkl proszek do pieczenia, 1 i 1/2 łyżeczki sól, szczypta cukier drobny, 50g cynamon, 1 łyżeczka Przygotowanie W misce mieszamy widelcem serek i jajka aby się dobrze połączyły. Mąkę mieszamy z proszkiem i solą, dodajemy do masy jajecznej. Wszystko dokładnie mieszamy. Olej(...)180st. Za pomocą dwóch łyżek nakładamy niewielkie porcje na gorący olej. Smażymy, aż się zrumienią. Wykładamy na ręcznik papierowy. W małej miseczce mieszamy cukier z cynamonem, obtaczamy jeszcze ciepłe pączki
Gotowanie moimi oczamiNiedawno kurier przyniósł mi bardzo aromatyczną paczkę, pełną herbatek marki TEEKANNE. Ucieszyłam się, bo bardzo lubimy wszelkiego rodzaju herbaty, zwłaszcza jesienią kiedy wieczorami zaszywamy się pod kocem przy kominku, z filiżanką aromatycznego naparu. W zasadzie wszystkie smaki był dla mnie nowością, dlatego trochę potrwało zanim przetestowaliśmy wszystkie a było co testować bo w paczce znalazło się aż 10 rodzajów
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniazaskoczy.. wybrać mogłam tylko trzy propozycje i wybór padł na takie oto słodkości. Osoby, które wygrały proszę o kontakt i podanie adresów do wysyłki, które przekażę sponsorowi nagród. Pączki z ryżu p.Iwony 2,5 szklanki ryżu ugotowanego 6-7 łyżek mąki 2 łyżki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka wiórki kokosowe do smażenia olej cukier puder konfitura(...)jajkami, dodać cukier, proszek do pieczenia oraz mąkę, wymieszać wszystko dokładnie ma powstać gęste ciasto. Z ciasta nabierać niewielkie porcje na środku ułożyć porcję konfitury i uformować małe pączki które dokładnie obtoczyć w wiórkach kokosowych, smażyć w gorącym oleju na złoty kolor, po usmażeniu osaczyć na papierowym ręczniku i obficie posypać cukrem pudrem. Tiramisu wegańskie, bezglutenowe p.Justyny Składniki
Moje domowe kucharzeniedlatego był niski. Masa * 2 czerstwe bułki kajzerki(małe) * 2 szklanki mleka * 0,5 szklanki cukru * 1 cukier waniliowy * 1 kostka margaryny * 0,5 kostki masła * 1 paczka wiórków kokosowych Kruszonka * 1 paczka wiórków kokosowych * 1 łyżka masła * 0,5 szklanki cukru Ponadto * słoik dżemu porzeczkowego Do dzieła!!! Kajzerki moczymy w mleku. Odciskamy. Odciśnięte mleko gotujemy z wiórkami aż wiórki
sierotka maRysia w kuchnibazie piwa koźlak jednak i on nie nadał pikanterii całemu daniu. Deser to było dosłownie królewskie zakończenie posiłku i dla moich kubków smakowych strzał w dziesiątkę. ,,Kawa z pączkiem" nie była zwykłą kawą ze zwykłym pączkiem choć na pierwszy ,,rzut oka" tak właśnie wyglądała. Gdy kelnerzy podali nam deser miałam ochotę od razu skosztować łyczka delikatnej kawki i tu zaskoczenie
sierotka maRysia w kuchnipierogów i klusek, chleba i bułek, ciast i pizzy. TYP 500 pszenna – mąka wrocławska, poznańska. Wysokoglutenowa, bardzo lepka. Idealna na kluski, polskie makarony, pierogi, naleśniki, do ciast drożdżowych, pączków, racuchów, ciast półfrancuskich i ucieranych. Nadaje się do zagęszczania potraw i do zasmażki. TYP 550 pszenna – mąka luksusowa. Lekko kremowa w kolorze. Do ciast drożdżowych, pączków, faworków, placków smażonych
Karo in the Kitchendrodzy, dzięki uprzejmości Piekarni Galicyjskiej , która gości na wielu stołach już od 1993 roku, otrzymałam do przetestowania 2 paczki wspaniałych "Chrupaków" . Czym jest "Chrupak"? To bardzo smaczne pieczywo, które powstaje z naturalnego zakwasu za pomocą tradycyjnych metod wypieku. Każda kromka i snack jest doskonałym źródłem błonnika, białka, węglowodanów złożonych, NNKT, soli mineralnych i witamin. Osobiści już wcześniej miałam okazję(...)dwóch opakowaniach: Na blogu będziecie mogli znaleźć przepisy i recenzje z Chrupakami w roli głównej. Już dziś mogę Wam z czystym sumieniem polecić te wspaniałe chrupkie snaki i chlebki. Paczka snaków o smaku sera i cebuli znikła w moim domu w jednej chwili. Wszyscy domownicy byli zachwyceni ich smakiem. A ja ... zajadałam się ocalałymi resztkami podczas przeszukiwania książki kulinarnej
Słodkie okruszkiTaką oto niepozorną paczkę przyniósł mi dzisiaj kurier. Wiedziałam mniej więcej, co znajdę w środku, ale i tak ilość słodkości wprawiła mnie w bardzo miłe zaskoczenie. Pozostaje pytanie - kto to wszystko zje? :) Jestem ambasadorką Streetcom i biorę udział w akcji marketingu rekomendacji dla marki Dr Gerard. Opinie na temat testowanych przeze mnie i moich znajomych produktów będą do bólu(...)tygodnie? CIASTECZKA <3 A nawet mnóstwo ciasteczek, bo twórcy kampanii tak się rozszaleli, że wysłali nam do testowania aż 11 rodzajów słodkości :) Ale przejdźmy do meritum - tak wygląda paczka ambasadorki i jednocześnie moje zadanie (zjedz je wszystkie!): W środku znalazły się: - Mafijne śmietankowo-cytrynowe - KreMisie z nadzieniem śmietankowym - Rurki waflowe z kremem o smaku śmietankowym - Pasja. Czekoladki z kremem
W poszukiwaniu inspiracjiSkładniki: na biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę budyniową: 3 szklanki mleka 70 g budyniu waniliowego (niepełne dwie paczki) 2 łyżki cukru 200 g masła na masę śmietanową: 500 ml śmietanki kremówki 1 galaretka cytrynowa 2 łyżeczki żelatyny 1 puszka kajmaku o smaku czekoladowym 50 g mlecznej czekolady(...)małych paczek herbatników Biszkopt najlepiej upiec dzień przez przekrojeniem. Białka ubić z cukrem na pianę, dodawać żółtka ubijając. Mąkę i proszek przesiać, dodać do masy jajecznej i wymieszać delikatnie drewnianą łyżką. Przelać do blaszki i upiec w 180*C przez około 30 minut. Po wystudzeniu lub przed przekładaniem przekroić na dwa blaty. Budynie ugotować z cukrem na mleku
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaDziś wszyscy smażą i jedzą pączki, ja na przekór upiekłam babkę. Z tego przepisu wychodzi bardzo duża, wilgotna i smakuje trochę jak pączki serowe. Jej niewątpliwą zaletą jest to, że długo zachowuje świeżość, ale należy piec ją umiejętnie i ostrożnie aby nie było zakalca. Ja piekłam na termoobiegu, foremkę przykryłam folią aluminiową. Dzięki temu nie spiekła się zbyt mocno
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia