proste i pełne niespodzianek...za każdym razem wychodzi inny wzór. Jeżeli podobają się Wam takie kolorowe ciasta, to polecam jeszcze sprawdzić przepis na ciasto kantyczka . W zeszłym tygodniu dostałyśmy paczkę od firmy Bakalland :). Przy okazji pieczenia babki tulipan mogłam wypróbować mak niebieski. Przepis krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij
Przepisy Aleksandryok.950ml (g) wody źródlanej lub filtrowanej W misie miksera umieścić mąkę (pomimo iż jest to kilogram, a więc teoretycznie jedna opakowanie mąki, proponuję zważyć ją, bowiem bardzo rzadko w paczce jest równy kilogram, przeważnie jest kilka a nawet kilkanaście gram mniej). Dodać do niej sól, ziarna amarantusa, otręby, odważony zakwas i wlać wodę. Wszystko dokładnie wymieszać. Nie wyrabiać długo
Smaczne ZdroweSkładniki: 300 – 400 g twarogu, 1/2 kubeczka śmietany, 4 łyżki cukru, 2 jajka, pół paczki proszku do pieczenia, 4 łyżki kaszy manny, cukier waniliowy, szklanka dowolnych owoców jagodowych, bułka tarta. Przygotowanie: Twaróg, śmietanę i cukier ubić mikserem.Dodać 2 jajka, kaszę mannę, cukier waniliowy i jagody. Dokładnie wymieszać. Formę natłuścić i posypać bułką tartą.Wylać ciasto. Piec
kulinarnajamka.blogspot.comfiltr, wkład do filtru odwróconej osmoza, zbiornik na wodę, kranik, rurka zawory, uszczelki i inne elementy potrzebne do montażu , instrukcja ZAWARTOŚĆ PACZKI PO ZAMONTOWANIU Cechy: Wysokiej jakości komponenty i akcesoria Łatwy dostęp do wkładów filtracyjnych Brak konieczności podłączania do prądu Automatyczne odcięcie dopływu po napełnieniu zbiornika Zbiornik na wodę o pojemności
Bon Appetit MałgorzatyMałżona odłożyłam po steku, bo takowe wolą od mięsa pieczonego. Przyznam szczerze, że poza warsztatami, nie miałam w reku tak pięknego kawałka mięsa!!! Na szczęście w lodówce jeszcze jedna paczka krzyżowej czeka, i na święta będą zrazy... Ale nie o pieczeni i zrazach miało dzisiaj być! w ubiegłą niedzielę przygotowałam zapiekankę z warzyw, makaronu i mielonego wołowego. Może nie wygląda
Dzieje kuchennej WiewióryTęskno mi do świeżych warzyw i owoców, które będą już niedługo na wyciągnięcie ręki, dlatego póki co staram się posiłkować tym co jest w sklepach, ewentualnie wykorzystać moje ostatni paczki mrożonek, ale niestety nie jest już ich tak dużo, więc tym razem musiałam skorzystać z opcji pierwszej. Do dzisiejszego przepisu chciałam koniecznie wykorzystać bakłażana, resztę składników dobrałam do niego dość
Fabryka pomysłówsprawdzi się jako smakołyk dla dzieci podczas wielkanocnych zabaw… 250 g margaryny 100 g cukru 1 łyżka kakao 100 ml mleka 1,5 szklanki mleka w proszku (pełnego) 1 paczka herbatników 50 g mieszanki studenckiej 50 g suszonych bananów Kolorowe jajeczka do dekoracji W garnku rozpuszczamy margarynę, cukier, kakao i mleko. Cały czas mieszamy aby masa nam się nie przypaliła
VioletoweKucharzenieprzełożenia i dekoracji 5-6 bananów sok z 1 cytryny Banany obrać i pokroić wzdłuż na połówki lub na plasterki. Skropić sokiem z cytryny. Do wykończenia 500g (5 paczek po 100g) lentilek, M&M lub Smarties 2 tabliczki gorzkiej czekolady (200g) 150 ml śmietanki 30% Złożenie tortu Na paterze ułożyć pierwszy z przekrojonych blatów. Nasączyć połową herbaty i posmarować
Pełny talerzroku na Tłusty Czwartek (obok tradycyjnych pączków) miałam ochotę na coś nowego. Gniazdka znalazłam w ostatnim numerze czasopisma Moje Gotowanie i bardzo spodobał mi się ten pomysł. Wymagają co prawda trochę więcej pracy niż faworki, ale trzeba przyznać, że są smaczne (choć niekoniecznie smaczniejsze ;) )Do tego na tyle ciekawe, żebym zdążyła je zrobić dwukrotnie. Za pierwszym razem wstążki porozwijały się
Pełny talerzJeżeli używamy gotowego mięsa mielonego, które było zapakowane na tacce z takim papierkiem wchłaniającym wilgoć, będzie ono potrzebowało nieco więcej wody niż świeżo zmielone. Warto też sprawdzić jego skład. Paczki oznaczone jako garmażeryjne zawsze zawierają jakieś dodatki
Pełny talerzChurros przygotowuje się z ciasta parzonego, wyciskanego i smażonego w gorącym oleju. Dzięki temu są chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Dla nas churros mogą kojarzyć się z pączkami, gniazdkami i tłustym czwartkiem, natomiast w Hiszpanii są bardzo popularne na śniadanie. Szczególnie w chłodniejsze dni w towarzystwie sosu czekoladowego (polecam!) lub dulche de leche. Przepisów na churros jest wiele
Pełny talerzzamówienie dostarczyć kurierem pod same drzwi mogą zrobić to mailowo! Wystarczy swoje zamówienie wysłać na adres : biuro@swiezeziola.pl , poczekać na odpowiedź, a potem już tylko wypatrywać kurierem ze smakowitą paczką! Warszawa i Częstochowa również może dokonać zakupów – przedstawiciele firmy pędzą tam co kilka dni! Zerknijcie, bo naprawdę warto! Zostawiam Was ze smakowitymi zdjęciami , a ja pędzę popijać drinka z kokosa
Ostra na Słodkopewno nie wrócicie już do tych tradycyjnych. Składniki: Na ciasto: - 3 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej + mąka do podsypania - 2/3 szklanki ciepłej wody - 1 jajko - 2 łyżki oleju Na farsz: - paczka szpinaku - ser ricotta - 5 suszonych pomidorów - 2-3 małe ząbki czosnku Przygotowanie: Farsz: Podsmażamy na oleju pokrojony drobno czosnek dodajemy szpinak, odrobinę wody i dusimy, aż szpinak się zmniejszy, dodajemy
zdrowa vege kuchniaproszek) 1 kostka masła 1 łyżka cukru 1/2 szklanki wiśni z syropu Poncz do nasączenia biszkoptów: 400 ml wrzątku 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 6-7 łyżek proszku cappuccino Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów tarta gorzka czekolada Sposób wykonania: 1. Robimy biszkopt: białka ubijamy na sztywno, partiami dodajemy cukier, a potem żółtka. Następnie dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia, mieszamy. Ciasto wykładamy
Kuchnia domowa Anigodziny - w razie potrzeby uzupełniamy wodę. Po dwóch godzinach wodę wylewamy, a puszkę pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Tak przygotowaną masą możemy dekorować mazurki, przekładać wafle tortowe lub nadziewać pączki :) UWAGA! Puszkę należy otwierać dopiero po całkowitym ostygnięciu
My Culinary Art