Poste w wykonaniu w dodatku lekkie, sycące i smakuje wszystkim, pod warunkiem ze lubicie szpinak ! ;) Składniki: makaron np świderki 200g piersi z kurczaka 100ml śmietanki 30% - można użyć więcej paczka rozdrobnionego mrożonego szpinaku 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku sól, olej + starty żółty ser Przygotowanie: Szpinak należy rozmrozić. Makaron ugotować w osolonej wodzie, zahartować i odcedzić. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć
Garnkowe fanaberieSkładniki: 200 gram makaronu spaghetti 100 gram rukoli 4 łyżka słonecznika 5 łyżek oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku sól i pieprz 1 paczka mozzarelli jajko 2 łyżki bułkę tartą 2 łyżki mąki pszennej Wykonanie: Na patelnie dodajemy 2 łyżki oliwy wsypujemy słonecznik, porażamy. Do naczynia wrzucamy rukolę, uprażony słonecznik, czosnek oraz resztę oliwy, przyprawy i 3 łyżki wody
kgwjanczewołyżek cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki żelatyny Masa śmietanowa: 0,5 l śmietany 30% 5 łyżek cukru pudru 2 łyżki żelatyny Dodatkowo: dwie galaretki cytrynowe paczka delicji Wykonanie: Masło ucieramy z cukrem na puch. gdy połącza się składniki dodajemy po jednym jajku. Następnie dodajemy po łyżce śmietany. Gdy wszystkie składniki będą połączone wsypujemy pozostałe sypkie składniki
ciastkarnia na kruchym spodziezbyt często (jak już umiem, to po co chodzić do piekarni ;) ?), bo moje spodnie tego nie wytrzymają ;) Składniki (na dwie chałki): 250 g mąki orkiszowej 250 g mąki pszennej paczka suszonych drożdży (8g) 80 g cukru szczypta soli 3 jajka ok. 100 ml ciepłej wody wymieszanej z mlekiem ok. 2 łyżek oleju Wymieszać ze sobą suche składniki. Jajka rozbełtać widelcem
Weekendy w domu i ogrodziedługim czasie znowu dołączyłam do wspólnej akcji Wypiekanie na śniadanie. Tym razem mieliśmy do upieczenia kruche babeczki napełnione masą budyniową. Można sobie ułatwić zadanie i przygotować zwykły budyń z paczki, jednak zapewniam, że tak przygotowany krem jest dużo lepszy:)) Babeczki wspaniale pasują jako słodki dodatek do popołudniowej kawy lub przekąska na pikniku. Kruche ciasto: 300g mąki pszennej
Z miłości do słodkościjarmużu, 4 ząbki czosnku, chili, sól, cukier, oliwa, 3 jajka, 750 ml zagęszczonego soku pomidorowego lub płynnego przecieru, pieprz młotkowany, 90 g startego sera pecorino, 250 g lasagne – pół paczki, Cebule pokroić w półplasterki, poddusić na szklisto na oliwie z dodatkiem szczypty soli i cukru. Przełożyć do miski. Następnie podsmażyć mangold pokrojony w kawałki długości około 2 cm, później koper
królestwo garówCzerwone wina były zdecydowanie mocniej reprezentowane. Rozpoczęliśmy od Fernao Pires 2012 , To czerwone wino powstało z białych winogron fernao pires z 6% dodatkiem ulubionej Bagi. W nosie dominujący aromat pączków z różanym nadzieniem. Usta z dużą kwasowością z dużą ilością ściągających tanin. Kolejne to Pato Rebel 2010 . Kupaż Baga, Touriga Nacional i Bical. Dominujące aromaty to bardzo przyjemne czerwone owocowe
królestwo garówdelikatnie z pomidorami. Ułożyć na talerzu, posypać startym serem. Posypałam czarną solą. Przepis bierze udział w konkursie organizowanego na Durszlak.pl - Fusion w kolorach #omnomnom. Makarony otrzymałam w kolorowej paczce omnomnom. zastawa
królestwo garówmakaron. Na patelnię przełożyć mięso z jarmużem i cebulą, pepperoni, wymieszać i nakładać. Przepis bierze udział w konkursie organizowanego na Durszlak.pl - Fusion w kolorach #omnomnom. Makarony otrzymałam w kolorowej paczce omnomnom. zastawa
królestwo garówcytryną. Sos kupiłam w "Smakach Portugalii", naprawdę świetnie zagrał z pasztecikami z pieczarek. Przepis bierze udział w konkursie organizowanego na Durszlak.pl - Fusion w kolorach #omnomnom. Makarony otrzymałam w kolorowej paczce omnomnom
królestwo garówunosi się jakby na skrzydłach a nie tańczy. Czy deser został specjalnie dla niej stworzony, czy też istniejący deser tak nazwano... teraz już nie rozstrzygniemy. Kształt bezy ma przypominać paczkę tutu – czyli krótką, sztywno sterczącą spódniczkę. Białka ubić na sztywną masę, podczas ubijania dodać szczyptę soli. Następnie dodawać stopniowo cukier puder , należy pamiętać o zbieraniu cukru z boków miski. Następnie
królestwo garówtrafić (nas zawieziono). Ale gdy znajdziemy się w środku, to zapomnimy o wszelkich niedogodnościach z trafieniem, a następnym razem nogi same będą nas tam niosły. W Czekoladowym nie ma pączków, ciężkich, tłustych ciast... Są natomiast różnego rodzaje wariacje na temat tart, serników... a wszystko lekkie, smaczne...i z najlepszych produktów. Mus malinowy, przecier porzeczkowy, powidła śliwkowe... wszystko robione
królestwo garówkluchy na łachu”, „kluchy z łacha”, na Górnym Śląsku buchty. 500 g mąki pszennej, 2 jajka, 300 g mleka, 30 g masła, 1/2 łyżeczki cukru, 1 płaska łyżeczka soli, paczka suszonych drożdży* Do miski wsypać mąkę, drożdże, cukier, sól, wlać letnie mleko, dodać dwa jajka i porządnie wyrobić. Ja to robię w robocie. Następnie dodać roztopione masło. Dokładnie wyrobić. Przykryć
królestwo garówkulka mozzarelli (lub tofu mała kostka) - 1 jajko ( siemię lniane namoczone w wodzie) - 1 mały brokuł - 7 łyżek otrąb owsianych Dodatki : - pomidory krojone 1 karton - 8-9 pieczarek - paczka oliwek - ser żółty - kilka listków bazylii - przyprawy ( oregano, bazylia, majeranek, tymianek, kolendra, suszony czosnek, kurkuma) - sól, pieprz Przygotowanie: Brokuł ugotować, następnie ubić go ubijaczką do ziemniaków, następnie
zdrowa vege kuchniasmaczna i możecie ją potraktować jako fit alternatywę do dość kalorycznej tradycyjnej pizzy! SKŁADNIKI: - 200 g mąki z cieciorki (www.skworcu.com.pl) - 60 g mąki z ryżu - 180 ml wody - 1/4 paczki drożdży świeżych - sól Zaczynamy od zaczynu drożdże wymieszaj z ciepłą wodą i mąką ryżową, odstaw na 15 minut, następnie zagniatamy ciasto na pizzę. Odstawiamy na 35 minut. Formujemy
SMYKWKUCHNI