sałatka weszła do "domowego kanonu", po drugie jest miłą odskocznią od świątecznego "obżarstwa" ;P Składniki: sałata lodowa suszone pomidory pół słoika ogórki kiszone - 4 duże oliwki zielone - mała paczka ser typu feta Dresing: 3 ząbki czosnku sól ocet jabłkowy kilka łyżek oleju z zaprawy Wykonanie: Kroimy składniki w paski i mieszamy je razem. Ser kroimy w kostkę. Trzy ząbki
Lubczyk i Waniliasmakują też bez niczego)- nadają się na śniadanie, lekki obiad, podwieczorek i kolację. Po prostu rewelacja :) SKŁADNIKI: (na 2 zwykłe lub 3 cieniutkie naleśniki) 1 jajko 1/2 szkl mleka paczka budyniu (40g) - smak dowolny 1 łyżka mąki 1/2 łyżki cukru 1 niepełna łyżka oleju szczypta proszku do pieczenia 1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać trzepaczką ręczną lub mikserem. Ciasto
Kto ugości moich gości?puszka, cytryna 3 sztuki, limonka 3 sztuki, białka 4 sztuki, cukier puder 3 łyżki przepis jest ze strony "Sekretna Księga Przepisów Kenwooda" kliknij i zobacz - herbatniki petit berry /4 paczki/ rozdrobnić w blenderze, wlać stopione masło i zmiksować do połączenia składników piekarnik nagrzać do 190C - silikonową formę do tarty 22cm wylepić herbatnikami z masłem i piec 10 minut, wystudzić
W Mojej Kuchni Lubięramach programu Gotuję - punktuję otrzymam paczkę od firmy Winiary i musiałam wymyślić coś, by zużyć sos pieczeniowy. Do głowy przyszła mi myśl, że taki sos będzie świetny z kluskami śląskimi i...... to był strzał w dziesiątkę :) A do tego jeszcze surówka!!!!Polecam!!! Składniki: 1 kg ziemniaków 50 dag mąki ziemniaczanej sól pieprz sos pieczeniowy Wykonanie: Ziemniaki gotuję
Bea(u)ty kitchenświeże Drugim sposobem jest rozpuszczenie na parze dwóch tabliczek czekolady z dodatkiem 3 łyżek śmietanki 30% i 3 łyżek rumu. Do tego dodać 2 paczki pokruszonych herbatników, masę wymieszać i dalej postępować tak samo jak wyżej
Ciasteczkowy Potwórkremówki cukier puder do smaku 3 łyżeczki żelatyny Bita śmietana II: 1/2 l. śmietany kremówki cukier puder do smaku 3 łyżeczki żelatyny kakao do koloru Dodatki: paczka okrągłych biszkoptów masa krówkowa biszkopt z 4 jaj Wykonanie: Upiec biszkopt i wystudzić.Na zimny biszkopt wyłożyć masę krówkową ( wcześniej puszkę z masą zanurzyć na kilka minut w gorącej wodzie) Składniki na masę
Ciasteczkowy PotwórBoscha - Zmiksowany test na FB. I wygrałam mikser, który dotarł do mnie dopiero dziś rano, gdyż wynikły niespodziewane komplikacje. Gdy rano otrzymałam telefon od kuriera, że własnie jedzie z paczką to nie mogłam uwierzyć. Uwierzyłam dopiero gdy zobaczyłam na własne oczy. Hura!!!! Jest, nareszcie!!!!! Rozpakowałam i coś trzeba zrobić by go przetestować. I tak zrobiłam coś po między deserem
Ciasteczkowy Potwórkostka masła Polewa 1/2 kostki margaryny 5 łyżek cukru pudru (dałam kryształ) 3 łyżki kakao 2 łyżki wody 1 łyżka żelatyny 5 łyżek śmietany (dałam śmietanę 18%) Dodatkowo 2 paczki herbatników szkolnych 3/4 szklanki rumu (nie dałam) Wykonanie: Biszkopt jasny: Białka ubić na sztywno, a następnie dodawać cukier stale ubijając. Dodawać pojedynczo żółtka, miksując. Do ubitej masy jajecznej przesiać mąkę
O kuchni z uczuciemsulforafan czy indol-3-karbinol, które mogą wykazywać działanie przeciwnowotworowe. A co najważniejsze jest bardzo nisko kaloryczna 100g tego warzywa dostarcza zaledwie 27kcl !! Składniki : 1. Na puplety : - paczka fasoli - 2 jajka - kilka łyżek mąki kukurydzianej (lub innej dowolnej) - sos sojowy, pieprz, sól, czosnek, papryka 2. Duszona kalarepa : - 1 średniej wielkości kalarepa - pęczek koperku - sos sojowy, sól
zdrowa vege kuchniasuchą kawę cappucino. Do masy można dodać odrobinę spirytusu. Składniki na masę kokosową : 1/2 l słodkiej śmietany kremówki (30 lub 36%); 2 śmietany "Śnieżka"; 1 szklanka adwokata; 1 duża paczka biszkoptów; 2 łyżki wiórków kokosowych; 1 biała czekolada; 3 łyżki słodkiego mleka; 2 łyżki żelatyny; Wykonanie: Biała czekoladę rozpuścić z 1 łyżką mleka. Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach mleka
In my kitchencukrem. Dodać kakao i delikatnie wymieszać. Na końcu dodać letnią żelatynę rozpuszczoną w 60 ml gorącej wody. Dodatkowo: 1 puszka mleko skondensowanego słodzonego (gotować 2,5 godziny); 1 paczka okrągłych biszkoptów; 3-4 kostki czekolady mlecznej, gorzkiej lub deserowej; Przełożenie ciasta: Biszkopt-mleko skondensowane (wykładamy ciepłe, bo lepiej je rozprowadzić na biszkopcie)-masa migdałowa (też ciepła). Ciasto z masami należy
In my kitchenkremówki; 1 galaretka czerwona; 1-2 łyżki cukru pudru; Wykonanie: Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody. Śmietanę ubić, dodając cukier. Na końcu połączyć z tężejącą galaretką. Dodatki: 3 paczki herbatników szkolnych; 3/4 szklanki rumu; polewa; Przełożenie ciasta: Biszkopt jasny - masa śmietanowa - biszkopt z makiem - masa budyniowa - herbatniki nasączone rumem - polewa
In my kitchenTaką jedzą wszyscy i nie muszę nic kombinować. Nie znaczy to oczywiście, że innych ryb nie jemy. Dzisiaj trochę lżejsza propozycja. 750 g filetów z ryby (dorsz, mintaj, morszczuk ) paczka
Polska Zupapragnienie, Waszym sprajtem będzie koktajl waniliowo-malinowy z bazylią lub arbuzowe szaleństwo. Wyobraźcie sobie, że wieczorem postanawiacie przemierzyć Polskę i do niedzielnego popołudnia spróbowaliście już kujawskiego drożdżowego placka maślanego, pączków z powidłami z Doliny Dolnej Wisły, białostockiego sękacza i śląskich kołoczków. Wyobraźcie sobie niedzielny wieczór na huśtawce z torcikiem bezowym z owocami na kolanach. Wyobrażacie sobie? To teraz wyobraźcie sobie
GRUBY WAŁEKciasto skończyło się a moja rodzinka dalej pragnęła czegoś słodkiego. Zrobiłam proste, szybkie i co ważne dla mnie bez pieczenia ciasto 3 Bit. Składniki: 6 paczek dużych herbatników 2 budynie waniliowe 1/2 litra mleka 250g masła w temperaturze pokojowej
Amatorka kuchenna