przepis na nalesniki - 5339 przepisów (strona:95/356)

Placuszki z mąki ryżowej i dżem-prezent 199

pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Arial","sans-serif"; mso-fareast-language:EN-US;} Po nieudanej próbie stworzenia mochi zostało mi trochę mąki ryżowej. Naleśniki na tej mące wyszły bardzo kruche, ale za to placuszki idealne. Smak zupełnie inny niż na mące pszennej, a struktura bardzo porowata i delikatna. Składniki: 1 szklanka mąki z brązowego ryżu

Qlinarnie i Qlinarnie
Aromatyczna fasolka w pomidorach z tofu, Café Mini 228

Kopernika 3A. Bardzo duży wybór tego właśnie napoju i deserów, w bardzo dobrych cenach, np. cappuccino ze zdjęcia - 6 zł, kawa studencka - 5zł.  Serwują tu bardzo smaczne naleśniki (nie przesadzę, jeśli powiem, że najlepsze, jakie jadłam, oprócz moich oczywiście:): lekkie, miękkie i puszyste ciasto (nie lepi się od oleju!), pyszne nadzienia w różnych smakach, w zestawie 2 sztuki

Qlinarnie i Qlinarnie
Francuska zupa cebulowa, Kryjówka 186

podsmażoną cebulką. Jest tutaj naprawdę tanio, a restauracja w centrum miasta (przy ulicy Mickiewicza 19). Spodziewałam się mniejszej ilości dań jarskich, a tu miła niespodzianka - jest kilka rodzajów naleśników, ser prażony, pierogi, placki ziemniaczane i pizza (zupy są niestety na kościach). W Kryjówce jest do wyboru mnóstwo pysznych surówek i sałatek (wszystkie są na wagę). Dla wegan niestety opcji

Qlinarnie i Qlinarnie
89. Naleśniki ze szpinakiem Ewy Wachowicz 186

odstawiamy na 30 minut, po czym smażymy cienkie placki na patelni (24 cm). Masło roztapiamy, dodajemy czosnek, a potem szpinak. Dusimy aż woda odparuje, wkruszamy fetę, doprawiamy. Farszem smarujemy naleśniki, zwijamy jak krokiety, kładziemy w naczyniu żaroodopornym posypujemy serem i zapiekamy 20 minut

Jadło i czytadło
Tortilla z grillowanym kurczakiem i warzywami. 241

mikrofalówce, aby zmiękł i dobrze się składał. Następnie placki smaruję sosem czosnkowym, na sos nakładam kolejno sałatę, piersi z kurczaka, paprykę,pomidory,kukurydzę, posypuję serem żółtym. Składam jak naleśniki na krokiety ( boki do środka ) i łączeniem do dołu układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nagrzewam piekarnik do 150 stopni, wkładam blaszkę z tortillami i podgrzewam około 10 minut

Kuchnia z widokiem na ogród
Knedle z jagodami w sosie mango, w płatkach migdałów 216

leniwe płatki śniegu, szaro bure niebo, ogólna chlapa i przejmujacy wiatr...A do tego moje chore dziecko „zażyczyło sobie” słodki obiad. Słodki obiad....słodki obiad...słodki obiad.... Racuchy? Nie. Naleśniki? Nie. Kluski z cukrem i serem?Nie. Poszperałam w mojej gigantycznej zamrażarce i wygrzebałam moją niezastopioną pomoc kuchenną. Moją ostatnią deskę ratunku. Małe co nieco...W mojej zamrażarce drzemią

Z Kuchni Do Kuchni
SEREK JAGLANY WANILIOWY 274

swym składzie cukru, żadnych sztucznych barwników, konserwantów itp. Ma za to bardzo zdrową kaszę jaglaną. Idealny zamiennik dla nietolerujących mleka krowiego. Nam zasmakował bardzo. Idealnie sprawdził się do naleśników, jak również jedzony łyzeczką ze słoika. Polecam :-) Z podanych składników wyszła ogromna porcja, jeśli jednak lubicie serki waniliowe nie powinno być problemu ze zjedzeniem. Kilka dni można go przechowywać

Smaczne Zdrowe
Marzec - kuchnia chińska 210

tonową ucztę do jakiejś sprawdzonej knajpki. Jedyne czego w kuchni chińskiej nie uświadczymy to pieczywo. Pojawiają się tam jednak ciasta w różnych innych postaciach - wspomniane wcześniej pierogi, chińskie naleśniki, a nawet gotowane na parze bułeczki - boazi. W tym momencie dodam jeszcze tylko, że warto w swojej kuchni posiadać 2 sprzęty, które pozwolą nam się w pełni cieszyć przygotowywaniem chińskich

W kuchni wieczorem
Krokiety w waflach z mięsem mielonym 350

barszczem czerwonym. Minusem krokietów zawijanych waflach jest to, iż najlepsze są zaraz po usmażeniu, gdy dłużej poleżą robią się gumowe. Smakiem nie odbiegają od zwykłych krokietów zawijanych w naleśnikach. Polecam!!! SKŁADNIKI: Farsz: 1/2 kg szynki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 jajko, sól, pieprz, oliwa, Dodatkowo: 1 opakowanie wafli kwadratowych, 2 jajka, bułka tarta, oliwa. PRZYGOTOWANIE: Mięso gotuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Omlet z szynką i cebulką 175

miseczkę wbijamy 4 jajka dodajemy mleko, ser żółty pokrojony w kosteczkę, przyprawiamy solą i pieprzem i ubijamy ręcznie ( widelcem lub trzepaczką) do jednolitej masy. Na rozgrzaną patelnie (patelnia do naleśników doskonale się nadaje) kładziemy łyżeczkę masła, i następnie wlewamy nasze jajka z dodatkami. Smażymy wolno do ścięcia się białek, następnie kładziemy w jednym boku omletu naszą cebulkę z szynką

Sprawdzone przepisy kulinarne
O zielonym risotto i torcie 183

piżamach, całą trójeczką, trochę w łóżkach, trochę bawiąc się, tyćkę oglądając tv. Żeby nie było tort zjemy jak tylko Małżon wróci. Będzie wyjątkowy (mam nadzieję!!!). Czekoladowe i gryczane naleśniki przełożyłam śmietankowym kremem i porzeczkową galaretką. Jest polany czekolada i posypany orzechami... jedyna wątpliwość to użycie serka koziego... czy aby jego smak nie będzie dominujący? najważniejsze by nie zaszkodził nikomu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Szpinakowe poduszeczki z czerwonym kalafiorem 149

dente. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą, aby zatrzymać proces gotowania. W garnku przygotowujemy ciasto naleśnikowe, do którego ścieramy buraczka. Dodajemy przyprawy. Pamiętajcie, że ciasto ma być gęstsze niż na naleśniki. Na patelni rozgrzewamy olej ryżowy i maczając różyczki kalafiora w cieście, kładziemy na patelnię i smażymy z każdej strony. Czynność powtarzamy z całością kalafiora i odstawiamy na papierowy ręcznik

vegetanie
Wołowina z pieczonym naleśnikiem i zielonym groszkiem 215

Proponujemy inną wersję naleśnika, bardzo wyrośniętą, pieczoną w piekarniku, z dodatkiem duszonej wołowiny i słodkiego zielonego groszku.     Składniki: -ok. 35 dkg wołowiny -2 marchewki -45 dkg mrożonego zielonego groszku -ząbek czosnku -ok. 5 dkg masła -12 dkg mąki oraz 2 łyżki do sosu -3 jajka -275 ml mleka -150 ml oleju -sos sojowy -sól. pieprz    Wołowinę(...)dolewamy mleko i dokładnie miksujemy na wolnych obrotach.    Wysuwamy z piekarnika naczynie z olejem, wlewamy ciasto i wsuwamy ponownie  do piekarnika  na 15-20 minut. Naleśnik gotowy.    Wystarczy pokroić na porcje ( 4 ) , nałożyć plasterki wołowiny, polać sosem, dodać groszek i delektować się niesamowitym smakiem. Smacznego! Teraz pora na upragniony urlop. Mamy nadzieję, że wrócimy

Maminek kulinarny
Masło orzechowe 192

Maslo orzechowe to moje ukochane smarowidło. Idealne do kanapek, naleśników, placuszków i deserów. W dodatku zdrowe. Kiedyś zdarzało sie, że kupowałam je w sklepie, jednak o dłuższego czasu robię takie masło sama. Dzięki temu mam pewność, że w słoiczku mam 100% orzechów, bez dodatku wątpliwej jakości tłuszczu czy cukru. Każdemu miłośnikowi masła orzechowego polecam spróbować zrobić je samemu. Robi

Zawsze głodna!

Proponowane wyszukiwania