pierwszy ser żółty farmhouse cheddar (przepis za jakiś czas, jak ser dojrzeje), a z pozostałych 7 litrów zrobiłam twaróg (przepis TUTAJ ). Ale ile można jeść te białe sery, koryciny, naleśniki z serem... Można długo, uwierzcie mi :) Ale z czasem człowiek nabiera ochoty na coś innego. A, że nigdy nie piekłam sernika, to podjęłam to wyzwanie. I wygrałam! Upiekłam najlepszy
Marder&Marder ManufacturePoddusić, przyprawić do smaku (bazylia, oregano, pieprz,sól, 3 ząbki czosnku, papryka ostra itp). Szpinak bardzo dobrze smakuje w połaczeniu z serem feta (nie jest to konieczne). Przekładać naleśniki szpinakiem, który posypać żółtym startym serem. Torcik zapiec w piekarniku przez ok 10 minut. Podawać z sosem pieczarkowym z cebuką. Smacznego
ChilliJemymiesiąca czasu. Masło można też zamrozić ( na okres 6 miesięcy). Masło można wykorzystać podobnie jak masło orzechowe - jako smarowidło na kanapki, do owsianki, jogurtu czy do naleśników. * jak przygotować samemu taką przyprawę znajdziecie tutaj ( klik ) A już niebawem o tym, do czego ja użyłam tego dyniowego masła... :) Masło dodaję do akcji
My simple kitchenjabłkowe i puree z dyni. Ja także sie w nie zaopatrzyłam, ale postanowiłam również zrobić mus z pigwy. Przyrządzałam go już rok temu i wykorzystałam m.in. jako farsz do naleśników czy dodatek do owsianki i jogurtu. Część zapasów trafiła do brzuszka także prosto ze słoiczka:D A oto przepis: Składniki: pigwa w dowolnej ilości cukier cytryna imbir Pigwy obieramy
My simple kitchenCiasta na kruchym czy biszkoptowym spodzie? Zdecydowanie biszkopt! :) 5. Najlepszym wg. Ciebie Twoim daniem jest... Hm...i tu dłuuuga chwila zastanowienia ;) Sądzę, że robię bardzo dobre leczo, naleśniki no i...ciasta;) 6. Starasz się wymyślać przepisy samodzielnie czy za pomocą książek, blogów, programów? Z tym bywa akurat różnie. Nie raz chodzi mi coś po głowie ale potrzebna mi konkretna
My simple kitchennajpierw poskładać. Inwencja twórcza ruszyła do boju... Aż się sama boję, co z tego wyniknie... :) Krem toffi. Lub jak kto woli - karmelowy. Obłędnie pyszny. przydatny do wszystkiego - do owsianki, naleśników, ciastek czy - jak w moim przypadku - do wyjadania go łyżeczką prosto ze słoika. Już druga porcja właśnie się skończyła... Trzeba pisać coś więcej? :) A do czego go jeszcze
My simple kitchencoś takiego, taki jakby cykl? dom. tortilla z czerwoną soczewicą w pomidorach, podsmażonymi na maśle ziemniaczkami, kukurydzą i pieczonym indykiem pasta z pieczonego i wędzonego łososia żytnie naleśniki z pastą z czerwonej soczewicy (czerwona soczewica, pomidory z puszki, cebula, koncentrat) ryż z mleczkiem kokosowym; z groszkiem i fasolką lody banan-ricotta, z truskawkami dom. tortilla
More food, love and dreamspieczenia i piec ok 15 minut, należy poczekać aż ciasteczka ostygną, ponieważ gorące nie zdejmą się z papieru tylko się do niego przykleją, po ostygnięciu ściągałam je łopatką do naleśników
zdrowa vege kuchniamieszać bez końca, czasami proces ten trwa nawet kilka godziny. Ja skróciłam ten czas do godziny. Dżem polecam wszystkim miłośnikom dżemów gładkich i luźniejszej konsystencji, świetnie nada się do naleśników i deserów. Smak truskawki zimą na tościku ...mmm bezcenny . Składniki: 1,5 truskawek 70 dag cukru sok 1/2 cytryny Truskawki umyć, obsuszyć wrzuć na najlepiej na patelnie
Delicious Titbitsjuż wielokrotnie pisałam jestem ogromną wielbicielką białego sera i wszystkiego rodzaju twarogów. Nie tylko w formie serników , ciast, deserów czy też dodatku do naleśników , ale też jako składnik past na kanapki czy zapiekanek. Dziś mam dla Was przepis na najlepszą na świecie zapiekankę z sera białego. Ser biały połączony z kaszą jaglaną i i świeżymi, letnimi owocami jest idealnym
Ostra na Słodkoorzechy siekamy i wszystko razem wraz z kakaem łączymy w kremową masę przy użyciu blendera. Przechowujemy w lodówce kilka dni. Jest pyszny w połączeniu zarówno z pieczywem jak i naleśnikami! Dzieci będą zachwycone i nieświadome tego, że jedzą owoce a rodzice spokojniejsi o ich zdrowie
Jedz zdrowo żyj zdrowo!zachwycił. Można go w bardzo łatwy i szybki sposób przyrządzić w domowym zaciszu ze składników, które prawie zawsze mamy w lodówce. Świetnie sprawdzi się również do gofrów czy też naleśników! Spróbujcie! SKŁADNIKI: * cukier – 200 g * cukier waniliowy – 50 g * woda – 50 ml * masło – 100 g * sól – 1 szczypta * śmietana 30% – 200 ml SPOSÓB
Ostra na Słodkowłaśnie zaczęła się magia. Ta trudna do sprecyzowania nuta nadaje dżemowi wyjątkowego charakteru i nie pozwala się wręcz oderwać od słoiczka. Zajadam go z przyjemnością na kanapkach, w naleśnikach, rewelacyjnie sprawdzi się jako dodatek do ciast, gdy truskawki będą już tylko wspomnieniem... Polecam Wam ogromnie! Dżem truskawkowo-rabarbarowy z hibiskusem Składniki: (na 7 słoiczków) 2 kg truskawek
Pożeraczka, czyli raz adobrzeznam osoby, która by choć trochę nie lubiła czekolady :) Dziś przepis na domową nutellę z dodatkiem jabłek ! idealna do kanapek, naleśników, deserów... Składniki: 2 kg jabłek 60 dag cukru 3 cukry waniliowe 2 budynie czekoladowe 10 dag kakao 10 dag orzechów włoskich 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego Wykonanie: Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach, orzechy zmielić lub drobno
Tradycyjna KuchniaBliny to tradycyjne danie kuchni rosyjskiej, ukraińskiej i białoruskiej. W Polsce również znane są w niektórych regionach. Są to drożdżowe naleśniki z ciasta z mąki gryczano-pszennej lub gryczano-żytniej. Istnieje jednak także wiele domowych receptur przyrządzania ciasta na bliny, z różnych rodzajów mąki, z dodatkiem kasz lub kefiru ( bliny podlaskie ) Składniki: 3 ½ szklanki mąki gryczanej 1 ½ szklanki mąki
Tradycyjna Kuchnia