bakterii zawierają mnóstwo niepotrzebnych, chemicznych dodatków – zrobienie takiego serka samemu przysłuży się nie tylko naszemu zdrowiu, ale też na pewno sprawi dużą satysfakcję. Najlepiej smakuje na świeżym, wiejskim chlebie – my swój tostowaliśmy i na jeszcze ciepłym rozsmarowywaliśmy serek o ulubionym smaku, posypując go kiełkami. Labneh – ser z jogurtu: 2 duże opakowania gęstego jogurtu greckiego
Poezja smakudodatkowy posiłek w postaci soku jednodniowego lub owocu. Wszystko w odstępach co 2-2,5h. O ile posiłek do szkoły trudny nie jest, bo ma to być kanapka z chleba bezglutenowego z domową wędliną, warzywami lub serem bez laktozy, pastą twarogową (ma dozwolony twaróg półtłusty) to śniadanie w domu jest wyzwaniem. Dlatego sięgnęłam po inspiracje do książki "Facet
Bernika - moj kulinarny pamietniksię oszukiwać... nikt z nas nie wie, co kryje się w sklepowej bułce czy chlebie. Mimo zapewnień producentów, w wielu ich wypiekach często znaleźć możemy konserwanty, barwniki, aromaty i inne zbędne składniki. Właśnie dlatego preferuję domowe pieczywo. Przynajmniej wiemy co jemy ;) Jednym z moich ulubionych rodzajów bułek są właśnie grahamki. Nie są tak lekkie i puszyste
Nastoletnie Wypiekaniewięc, dzisiaj taki zlepek wszystkiego i niczego.. jak mój cały dzień dzisiaj ;) burger z domowej bułki z batatowymi falafelami, burakiem i majonezem z kalafiora (vegan) chleb na zakwasie z żurawiną cukinia faszerowana ryżem, fasolą czerwoną, kukurydzą posypane serem żółtym potrawka a'la chili con carne, ryż (vegan) dyniowy bulgur z brokułem, suszonymi pomidorami
More food, love and dreamsKOSZULCE NA GRZANCE ''. Oto moja propozycja, ale każdy może skomponować swoją wersję. Zapraszam do zabawy. SKŁADNIKI: 2 jajka 3 chude plasterki boczku 6 plasterków kiełbasy wiejskiej 2 kromki chleba pełnoziarnistego Ruccola 6 plasterków ogórka zielonego 4 plasterki sera żółtego Masło czosnkowe Curry, czerwona papryka, czarny pieprz Ocet PRZYGOTOWANIE Krok
Zdrowo i kolorowomiksujemy na gładki krem. Ewentualnie jeszcze raz doprawiamy zupę już po zmiksowaniu. Podajemy zupę posypaną świeżą kolendrą lub szczypiorkiem z opieczoną bagietką lub ciemnym chlebem posmarowanym oliwą z odrobiną czosnku. Smacznego rozgrzewania się! Jeśli spodobał Ci się ten przepis będzie mi miło jeśli zostawisz komentarz na blogu lub polubisz stronę Simple Dish na Facebooku
Simple Dishzagotowaną wodę. Dodajemy pieprz i sól w razie potrzeby oraz łyżkę sosu sojowego. 4. Do dekoracji używamy prażonych na suchej patelni migdałów i/lub domowych grzanek (pokrojony w kostkę chleb wrzucamy na patelnię z odrobiną oleju i posypujemy czosnkiem granulowanym). Zupę można podawać również z natką pietruszki lub koperkiem. Smacznego! Maugo&Paszko
Bananowe Polepołożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Posypać mąką i nakłuć kilka razy widelcem. Przykryć i ponownie zostawić na 30 minut. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni C. Upieczony chleb studzić na kratce. Smacznego
talerz przyjemnościkrajobrazem). Możecie zastąpić je innymi owocami lub frużeliną. Na grzanki najlepsza będzie chałka, ale można też wykorzystać inne czerstwe pieczywo, np. bułkę pokrojoną w plastry lub po prostu dobry chleb. Gorąco polecam na zimowe (i nie tylko) śniadanie. Składniki dla 4 osób: Krem czekoladowy (można zastąpić kilkoma łyżkami gotowego) 60 ml śmietanki 30% 75 g czekolady deserowej lu b mlecznej
Pełny talerzjuż sprawdziłam. A co ze mną? No właśnie. Po kilku rozmowach zaczęłam przeszukiwać internet w poszukiwaniu wiadomości o pastrami. Czytać i oglądać. Potem zaczęłam piec jasny żytni chleb, na którym podaje się klasyczną kanapkę Pastrami Reuben. Temat trochę mi się pokomplikował, bo w żadnym z okolicznych sklepów nie było sosu Worchestershire, który potrzebny był mi do dressingu rosyjskiego
Blondynka GotujeSMAŻENIE KULEK Z KURCZAKA (10 min) Do rondelka wlewamy olej rzepakowy (musi być go na tyle dużo, aby przykrył kulki) i podgrzewamy – sprawdzamy czy temperatura jest odpowiednia, wrzucając kostkę chleba (jeśli usmaży się w ciągu 1 min to można zacząć wrzucanie kulek). Nie wrzucajcie zbyt wielu kulek jednorazowo, gdyż za bardzo obniżycie temperaturę tłuszczu i kulki nim nasiąkną. Smażenie trwa
Nerds Kitchenoliwą, doprawić pieprzem cytrynowym i opcjonalnie odrobiną soli (sam łosoś jest słony). (Zamiast pieprzu cytrynowego można użyć zwykłego oraz dodać soku z cytryny). Tatar na zdjęciu ułożyłam na chlebie i dookoła obsypałam posiekaną cebulą oraz natką pietruszki
Di gotujeminut. Gdy wystygnie obierz go i zblenduj na gładki krem. Wszystkie składniki włóż do misy, dodaj krem z batata i zagnieć kulę ciasta. Mnie wyręczył robot z hakiem do chleba, ale wykonanie ręczne też jest proste, bo ciasto jest idealne i idealnie odchodzi od ręki. Nie lepi się i nie trzeba dosypywać mąki. Wałkuj na placki o grubości
Z Kuchni Do Kuchnigotującej się zupy dodać paprykę, marchewkę, ziemniaki oraz przyprawy.Dusić około godziny. Przygotować zasmażkę z mąki i smalcu. Dodać do wrzącej zupy.Dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku. Podawać z chlebem. Smacznego! *zamiast ziemniaków można podawać z malutkimi kluskami śląskimi. * ja dodatkowo dodaję kukurydzę konserwową. Wzbogaca smak i koloryt zupy
Tagebuch po polskuząbki czosnku. Dodaj je do zupy wraz z solą i całość dokładnie zblenduj. Jeżeli zupa jest zbyt gęsta możesz dodać jeszcze wody lub mleka sojowego. Podałam zupę z grzankami. Chleb pokroiłam w drobną kostkę, dodałam starty wegański ser, posypałam czosnkiem suszonym i skropiłam oliwą truflową. Zapiekałam je podczas pieczenia czosnku przez 10 minut. Smacznego
greenscarf