przepis na biszkopt - 9000 przepisów (strona:96/600)

Rolada kakaowa na szybkiego 202

Pyszna, puszysta rolada kakaowa na szybkiego. Coś słodkiego do popołudniowej kawki. Upiec biszkopt na roladę to nic prostszego. A do przełożenia polecam prosty krem z mascarpone i kremówki o smaku waniliowym. Rolada kakaowa, szybko i łatwo! Rolada kakaowa Składniki: 1 rolada Biszkopt kakaowy 4 duże jajka 90 g cukru pudru 3 czubate łyżki pszennej mąki 2 łyżki kakao 1 łyżeczka(...)koniec przesianą mąkę z kakao, delikatnie wymieszaj z masą jajeczną. Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Rozprowadzić cienko ciasto po całej blaszce. Piec przez 10 minut. Wyjmij biszkopt z piekarnika, odwróć na ściereczkę i oderwij papier. Zwiń jeszcze ciepły biszkopt w rulon wzdłuż dłuższego boku. Ostudź Przygotuj krem. Umieść w miseczce mascarpone, kremówkę i wanilię, a następnie ubij. Rozpuść

codojedzenia
Czekoladowy torcik z rabarbarem 257

Torcik ten to połączenie kwaśnego, orzeźwiającego smaku rabarbaru ze słodką czekoladą. Wszystko w postaci galaretek na czekoladowym biszkopcie, co sprawia, że ciasto jest lekkie i bardzo smaczne. BISZKOPT: 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia GALARETKI: 500 g rabarbaru 1/3 szklanki cukru 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka wody(...)czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej Składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić, a kiedy zaczną być sztywną pianą, ustawić mikser na najwyższych obrotach. Dodawać po jednej łyżce cukru, cały czas ubijając. Zmniejszyć obroty do minimum i wlać po jednym żółtku. Na końcu wsypać suche

https:KKuchniaMniam
Mleczny tort serowy 225

Gotowany sernik z dodatkiem mleka w proszku, które nadaje charakterystycznego smaku i przypomina mi czekoladę z dzieciństwa :) Masę serową zrobiłam w dwóch wariantach smakowych i przełożyłam nią kakaowy biszkopt. W okresie letnim warto wpleść w masy sezonowe owoce, np truskawki :D BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki kakao ciemnego 1 łyżeczka proszku od pieczenia(...)twarogu zmielonego 1/2 szklanki cukru 200g masła 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mleka w proszku 1 jajko 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 50g czekolady gorzkiej Wszystkie składniki na biszkopt powinny być w temperaturze pokojowej. Białka oddzielić od żółtek, a następnie ubić. Kiedy białka zaczną sztywnieć ustawić obroty miksera na najwyższe i porcjami, łyżka po łyżce wsypywać cukier. Zmniejszyć obroty i dodawać

https:KKuchniaMniam
Chōdny syrnik łod ciotki Krysi (Sernik na zimno) 122

kōniec wciepcie cuker- mogecie tyż wciepnōńć [16] tyn śmiytanfix. Pomału wciepujcie tyn syrek, ta otartoł skōrka, sok i chōdno galaretka (powinna już leko [17] tynżeć [18] ).   Te biszkopty wrołźcie [19] do jaki tasie [20] abo woreczka i pokruszcie nudelkulōm abo i jakim motkym [21] – choć z tym motkym to by już boła przesada. Rozrōbcie te pokruszōne biszkopty potyn(...)masłym. Przigotujcie sie forma na torta. I tera zależy od Wołs, jako chcecie mieć rozsute [23] te biszkopty. Mogecie sie dać pó na pó- na dōł i na gōra, abo wiyncyj na dōł- tu już sie liczy Wasza inwyncja. Joł robiōł to w taki silikōnowyj formie i bez to dołech wiyncyj na dōł, żeby potyn- jak byda to przewrołcoł

Chop w kuchni
Wykwinty sernik z ajerkoniakiem i kawą, cudeńko :) 166

bądźmy dla siebie mili bez względu czy się kochamy czy nie Przepis na thermomix na dole Zaparzyć mocną kawę 3/4 szklanki, dodać łyżkę cukru i wymieszać. Lekko przestudzić. Każdy biszkopt zamoczyć w kawie i ułożyć kolejno na dnie formy. Jeśli macie expres do kawy to zróbcie espresso. Ilość biszkoptów zależy jaką dużą formę użyjecie. Jeśli chcecie, żeby ciasto było bardziej(...)odrobiną soli ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w masę serową. Na koniec wlać letnią żelatynę i dokładnie wymieszać, ale już tylko łyżką. Wlać połowę masy na biszkopty, następnie rozłożyć drugą warstwę biszkoptów namoczonych w kawie i ostatnia warstwa masy serowej. Przykryć formę folią spożywczą i wstawić do lodówki. Na drugi dzień lub po kilku godzinach potrzeć na górę

Kuchnia Pokoleń
Delicja 198

musiał wychować się w jakiejś dziczy. Kolejność pożerania warstw ciastka to niemal symbol przynależności do pewnej grupy - albo tych, którzy zaczynają od czekolady; albo tych, którzy jako pierwszą obgryzają biszkopt; albo takich, którzy wolą w pierwszej kolejności wchłonąć galaretkę. A gdyby tak istniała wielka Delicja? Nie ciasteczko, a ciasto? Otóż, istnieje. Ps. To ciasto przygotowywałam na Święta Bożego Narodzenia, status(...)życiowej przemiany i "bycia fit" nie ulega zmianie ;) Ps. 2. Przepis pochodzi ze strony mojewypieki.com DELICJA Składniki na biszkopt: - 2 jajka - 70 gramów drobnego cukru do wypieków - 50 gramów mąki pszennej - 20 gramów mąki ziemniaczanej Przygotowanie biszkoptu: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywno. Pod koniec ubijania, łyżka po łyżce, dodajemy do nich cukier, a później - przesianą mąkę

Życie zamknięte w smaku
Biszkopt z proszkiem (jasny) 171

Każdy z Was ma zapewne swój ulubiony przepis na biszkopt. Prawdziwy to taki bez proszku do pieczenia, ale ja gdy mam mało czasu to przygotowuję taki z proszkiem i octem. Cudownie wyrasta, jest delikatny i świetnie się nadaje do przygotowania tortu lub innego ciasta z kremem. Sekretem przy przygotowaniu biszkoptu jest staranne ubijanie białek na sztywną pianę. Przy oddzielaniu białek(...)żółtek pilnować by ani odrobina żółtka nie trafiła do białek, a miska w której miksujemy białka ma być czysta i sucha. Bywa tak, że biszkopt robimy już nie wiem który raz, a tu po upieczeniu wychodzi 1/2 tego co zwykle, myślimy wtedy "przepis do niczego", a powód może być jeden z powyższych. Składniki: (na foremkę o średnicy

Kuchcik gotuje
Tiramisu 263

śmietanki 30 % - 5 żółtek - 220 g cukru pudru - 400 ml kawy - 5 dużych łyżek alkoholu u mnie to spirytus ale można dać jakiś smakowy jak ktoś woli - 400 g biszkoptów ,ja kupuję w Lidlu 2 opakowania po 200 g kakao do posypania Sposób wykonania : Serek wyjąć z lodówki. Do kawy dodać alkohol ( jak ktoś woli słodszy smak można delikatnie posłodzić(...)maczać biszkopty  i układać na blaszce wymiar 35 x 25 cm jeden obok drugiego jak poniżej na zdjęciu Zagotować wodę w garnku ,żółtka wbić do miski i wsypać do nich cukier ,  miskę postawić na garnku z wodą i ubijać na parze ,wodę można wyłączyć i ubijać już bez gotowania aż masa będzie "biała" Serek ucierać przez ok minutę

Wypieki Rene
Biszkopt z 2 jajek - Cienkie Blaty, 238

przepis ma więcej lat niż ja. To przepis mojej mamy. Taki biszkopt piekę kiedy potrzebuję spód pod sernik na zimno lub piekę sobie cienkie blaty to tortu. Nie zdarzyło mi się jeszcze aby nie wyszedł, mi zawsze wychodzi, a jest tak pyszny, że syn uwielbia go na sucho. Nie trzeba nim rzucać, żadnymi biszkoptami nie rzucam i nie rozumiem, tego(...)trendu rzucania biszkoptami. Ten przepis spokojnie możecie wpisać sobie na listę podręcznych przepisów, bo przyda się Wam nie jeden raz ;) Składniki na tortownicę 23-26 cm średnicy: 2 jajka (oddzielamy białka od żółtek) 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej szczypta soli Wykonanie: Jajka umyłam, oddzieliłam białka od żółtek. Białka umieściłam

Blondynka Gotuje
Biszkopt jasny 149

Puszyst, pachnący, domowy [rzucany] biszkopt, który zawsze wychodzi! Będzie idealną podstawą do różnego rodzaju tortów i ciast. SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia zapach waniliowy lub śmietankowy [opcjonalnie] Przepis : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z dwiema łyżkami cukru(...)papierem do pieczenia tortownicy [średnica max. 23cm]. Wkładamy do nagrzanego do 170° C piekarnika [funkcja pieczenia: góra/dół] .Pieczemy 35 do 45min, do tak zwanego suchego patyczka. Aby biszkopt nie opadł, po wyjęciu z piekarnika, należy zrzucić go z wysokości ok 50 cm .[Naprawde nie bójcie się tego sprawdzonego triku. Śmiało upuście tortownicę z wyskości kolan- a gorące powietrze

Domowe Torty
Biszkopt cytrynowy 185

Puszysty, wyjątkowo aromatyczny, domowy biszkopt. Smakuje wyśmienicie w połączeniu z różnymi kremami, czy poprostu owocami z bitą śmietaną. Już sam jego cudowny, cytrynowy zapach, który wypełni wasz dom w czasie pieczenia, będzie wspaniałym antidotum na jesienno-zimową chandrę. SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia(...)papierem do pieczenia tortownicy [średnica max. 23cm]. Wkładamy do nagrzanego do 170° C piekarnika [funkcja pieczenia: góra/dół] .Pieczemy 35 do 45min, do tak zwanego suchego patyczka. Aby biszkopt nie opadł, po wyjęciu z piekarnika, należy zrzucić go z wysokości ok 50 cm .[Naprawde nie bójcie się tego sprawdzonego triku. Śmiało upuście tortownicę z wyskości kolan- a gorące powietrze

Domowe Torty
Biszkopt z orzechami 171

Puszysty, domowy biszkopt z orzechową nutą. Idealny nie tylko do tortów orzechowych, ale także do ciast bakaliowych i kajmakowych. Moja ulubiona opcja to przekształcanie go w pyszny tort snickers. SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej 6 łyżek mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia 40 g drobno zmielonych orzechów laskowych lub włoskich Przepis : Wymieszaną(...)papierem do pieczenia tortownicy [średnica max. 23cm]. Wkładamy do nagrzanego do 170° C piekarnika [funkcja pieczenia: góra/dół] .Pieczemy 35 do 45min, do tak zwanego suchego patyczka. Aby biszkopt nie opadł, po wyjęciu z piekarnika, należy zrzucić go z wysokości ok 50 cm .[Naprawde nie bójcie się tego sprawdzonego triku. Śmiało upuście tortownicę z wyskości kolan- a gorące powietrze

Domowe Torty
Biszkopt ciemny 117

Biszkopt jest pyszny, pięknie wyrasta (wychodzi z formy) – a cudowny, czekoladowy zapach wypełniający dom w czasie pieczenia: gwarantowany ! SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej budyń czekoladowy ( w proszku) 2 łyżki oleju szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia Przepis : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę i budyń przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z dwiema łyżkami(...)papierem do pieczenia tortownicy [średnica max. 23cm]. Wkładamy do nagrzanego do 170° C piekarnika [funkcja pieczenia: góra/dół] .Pieczemy 35 do 45min, do tak zwanego suchego patyczka. Aby biszkopt nie opadł, po wyjęciu z piekarnika, należy zrzucić go z wysokości ok 50 cm .[Naprawde nie bójcie się tego sprawdzonego triku. Śmiało upuście tortownicę z wyskości kolan- a gorące powietrze

Domowe Torty
Biszkopt z likierem Baileys 161

Pięknie wyrastający, oryginalny biszkopt, o niepowtarzalnym smaku- który może stanowić niebanalną podstawę wielu tortów. Irlandzki Likier Baileys nadaje mu wyjątkowy smak i piękny, ‘procentowy’ aromat. Połączenie go z kremem przygotowanym na bazie likieru, będzie spełnieniem marzeń nie tylko irlandzkich, ale wszystkich ( pełnoletnich ) łakomczuchów! Zapraszam do pieczenia!… SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej budyń waniliowy(...)papierem do pieczenia tortownicy [średnica max. 23cm]. Wkładamy do nagrzanego do 170° C piekarnika [funkcja pieczenia: góra/dół] .Pieczemy 40 do 50min, do tak zwanego suchego patyczka. Aby biszkopt nie opadł, po wyjęciu z piekarnika, należy zrzucić go z wysokości ok 50 cm .[Naprawde nie bójcie się tego sprawdzonego triku. Śmiało upuście tortownicę z wyskości kolan- a gorące powietrze

Domowe Torty
Piernikowy biszkopt z miodem i cynamonem 150

wyjatkowo aromatyczny biszkopt, który warto upiec już dla samego zapachu wypełniającego dom w trakcie pieczenia! Dodany do niego miód, cynamon i przyprawa do piernika sprawiają, że biszkopcik nie tylko pięknie pachnie, ale równie wyśmienicie smakuje! SKŁADNIKI NA BISZKOPT PIERNIKOWY: 6 jajek niecała szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki przyprawy do piernika łyżeczka cynamonu łyżeczka proszku do pieczenia(...)papierem do pieczenia tortownicy [średnica max. 23cm]. Wkładamy do nagrzanego do 170° C piekarnika [funkcja pieczenia: góra/dół] . Pieczemy 35 do 45min, do tak zwanego suchego patyczka. Aby biszkopt nie opadł, po wyjęciu z piekarnika, należy zrzucić go z wysokości ok 50 cm .[Naprawde nie bójcie się tego sprawdzonego triku. Śmiało upuście tortownicę z wyskości kolan- a gorące powietrze

Domowe Torty

Proponowane wyszukiwania