Składniki: 1 opakowanie biszkoptów 400 gramów zmielonego półtłustego twarogu 300 ml śmietanki kremówki 5 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 łyżki żelatyny 1/4 szklanki wrzącej wody Ponadto 2 galaretki truskawkowe 300 gram owoców Wykonanie: Śmietankę ubijamy z 3 łyżkami cukru pudru na sztywno, następnie dodajemy zmielony twaróg, resztę cukru pudru, cukier waniliowy oraz rozpuszczoną we wrzątku(...)oraz przestudzoną żelatynę. Łączymy ze sobą dokładnie składniki. Masę serową wylewamy do tortownicy wyłożoną biszkoptami. Ciasto wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 litra gorącej wody zostawiamy do lekkiego stężenia. Sernik wyciągamy z lodówki kładziemy na wierzch umyte owoce zalewamy galaretką. Ciasto zostawiamy najlepiej na całą noc do całkowitego stężenia. Sernik na zimno przygotowała Małgorzata Smacznego
kgwjanczewopieczenia, smarujemy masłem i wylewamy na nią porcję ciasta, bez rozprowadzania go na boki. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 10 minut, aż się zarumieni. Od razu po wyjęciu biszkopt ostrożnie składamy na pół i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Przed podaniem przygotowujemy piankę. Do wysokiego naczynia wlewamy schłodzoną śmietankę i białka jajek, ubijamy je na najwyższych obrotach(...)sztywną piankę, w między czasie dodając od smaku słodzik/cukier. Brzoskwinię obieramy i na ile się da - kroimy w kostkę :) Kiedy biszkopty ostygną wypełniamy je pianką i dekorujemy brzoskwinią! Smacznego :) PS. Byłam twarda, nie oblizałam nawet paluchów
Spektrum Smakujednak to ciasto możemy przygotowywać w ciągu całego roku. Oczywiście pod warunkiem, że wcześniej przygotujemy przecier truskawkowy. Warto zmiksować truskawki z cukrem, aby później cieszyć się ich smakiem. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia Oddzielamy żółtka od białek. Z białek ubijamy pianę, dodajemy utarte żółtka oraz mąka wymieszaną z proszkiem(...)masła pół kilograma truskawek 1 szklanka cukru Truskawki miksujemy razem z cukrem. Masło ucieramy na puszystą masę. Do masła dodajemy po łyżce zmiksowane truskawki i bardzo dokładnie ucieramy. Biszkopt ponczujemy i na wierzch nakładamy masę truskawkową. Schładzamy w lodówce. Smacznego
Salonik smakówwanilii, stopniowo żółtka, śmietanę oraz ser z żelatyną. Całość miksujemy na wolnych obrotach i dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i mieszamy. dodatki: ok. 80 g okrągłych biszkoptów (ja zużyłam 15 szt. o 5 cm średnicy) 1 galaretka czerwona (rozpuszczona wg opisu na opakowaniu) ok. 200 porzeczek (mieszanej czerwonej z czarną) wykonanie: Dno i boki tortownicy(...)średnicy) wykładamy papierem do pieczenia. Sód tortownicy układamy biszkopty, wylewamy masę kakaową i wstawiamy na chwilę do lodówki. Następnie wylewamy masę białą, ponownie wstawiamy do lodówki. Gdy masa lekko stężeje układamy owoce i zalewamy tężejącą galaretką. Całość wstawiamy do lodówki najlepiej
Domowy Smak JedzeniaSkładniki: mleko zimne 3,2% 400 ml, serek waniliowy zimny 340 ml, sernik na zimno dr.Oetker 1 opakowanie, biszkopty okrągłe 200 gram, morele 6 sztuk, galaretka agrestowa 1 opakowanie do zimnego mleka dodać serek homogenizowany waniliowy, użyłam 2 opakowania po 170 gram, wsypać opakowanie sernika na zimno i mikserem utrzeć do zagęstnienia - tortownica 24 cm- na dno wyłożyć biszkopty, masę
W Mojej Kuchni LubięCiasto z dużą ilością malin zachwyci każdego. Pyszne, rozpływające się w ustach. Może jest trochę pracochłonne, ale dobrze schłodzone idealnie pasuje na upalne dni. To prawdziwa malinowa rozkosz . Składniki: Biszkopt: 6 jajka 1 szklanka cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 0,6 szklanki mąki pszennej 0,6 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki kakao Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo(...)ostygnięcia. Pianka: 2 "Śnieżki" 2 galaretki malinowe W 400 ml wrzącej wody rozpuszczamy obie galaretki i studzimy. "Śnieżki" przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Do niej dodajemy tężejącą galaretkę. Biszkopt ponczujemy i na niego nakładamy krem. Na kremie układamy maliny i zalewamy tężejącą galaretką. Na galaretkę nakładamy malinową piankę. Smacznego
Salonik smakówSkładnkiki: biszkopt 2 jajka 1/3 szklanki cukru 50 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej masa 2 budynie waniliowe 3 szklanki mleka 2 łyżki cukru mus 400 g truskawek 1 galaretka truskawkowa Wykonanie: Mąki przesiać. Białka oddzielić od żółtek,ubić na sztywną pianę. Stopniowo dosypywać cukier nie przerywając miksowania. Gdy piana stanie się sztywna i lśniąca, zmniejszamy obroty(...)minut. Odlać pół szklanki mleka i wymieszać w nim budyń,resztę zagotować. Do gotującego mleka wsypać cukier oraz budyń.Gotować na małym ogniu, aż zgęstnieje. Budyń wylać na biszkopt, wystudzić. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie (100 ml). Truskawki zmiksować i połączyć z wystudzoną galaretką. Mus wlewamy na zimny budyń i wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia
magiczna kuchnia Kasistoi na przeszkodzie, żeby przygotować z nich pyszne ciasta i desery. Mój wybór padł na tort z serowym kremem i czereśniami. Tort jest soczysty i przepyszny. Biszkopt nasączyłam likierem śmietankowym na whisky, co doskonale się łączy z puszystym i delikatnym kremem waniliowym. Biszkopt można nasączyć innym likierem lub sokiem wiśniowym połączonym z likierem wiśniowym albo tylko samym syropem z cukru
Zakątek rozkoszy kulinarnychmaliny, śliwki, agrest, porzeczki, wiśnie, itp. Z każdym owocem smakuje wyśmienicie! Świeże owoce z powodzeniem zastępują marynowane (trzeba odpowiednio wcześniej odsączyć). Do ciasta można dodać odrobinę kakao - będziemy mieć biszkopt czekoladowy :) Jeśli na dużą blaszkę użyjemy pojedynczej ilości ciasta owoce, które puszczą sok "zdominują" biszkopt i wyjdzie nam zakalec
Kolorowy Przepisownikprzede wszystkim smaczny. Składniki paczka maślanych herbatników pełnoziarnistych Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek (najlepiej szarej renety) 1 cytryna 150 g cukru łyżeczka cynamonu 2 łyżki żelatyny paczka biszkoptów Galaretka pomarańczowa: 1 kg pomarańczy 150 g cukru 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 500 ml wody 2 łyżki żelatyny Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Blaszkę (30x25) wyściełamy(...)cukier ,wrzucamy starte jabłka ,smażymy około 30 min. Dodajemy startą skórkę cytrynową ,cynamon ,2 łyżki żelatyny ,po czym dokładnie mieszamy. Masę wylewamy na herbatniki ,równomiernie rozprowadzamy. Na jabłkach układamy biszkopty. Wstawiamy do lodówki na godzinę. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent
R'n'G Kitchenjest taka okazja, że wypada zrobic tort. Żeby wszyscy mogli go zjeść musi on być bezglutenowy. Trochę miałam obawy, bo postanowiłam nie szukać idealnego przepisu, tylko w moim ulubionym biszkopcie mąkę pszenną postanowiłam zastąpić maką bezglutenową i powiem wam, że to był bardzo dobry pomysł. biszkopt 0,5 szkl maki bezglutenowej 6 jajek 0,5 szkl
Polska Zupazimno z musem truskawkowym. Jest pyszny, spróbujcie;) Przed podaniem dekoruję bitą śmietaną i dowolnymi owocami. deser podałam na talerzyku z serii MALTA od Porcelana Bogucice okrągłe biszkopty 70 dag truskawek 2 galaretki jabłkowo miętowe (kupisz w KLIK) 1 kg sera mielonego (najlepszy z KLIK) 3 galaretki pomarańczowe + 400 ml wody 2 galaretki agrestowe + 800 ml wody dodatkowo(...)pomarańczowe rozpuszczam w 400 ml gorącej wody i także studzę. W 800 ml wrzątku rozpuszczam agrestowe galaretki. Odstawiam do wystudzenia. Pozostałe truskawki kroję na połówki. Mus truskawkowy wylewam na biszkopty, dodaję parę truskawek i wkładam do lodówki aby stężał. Ser miksuję i wlewam powoli lekko tężejące galaretki pomarańczowe. Masa szybciutko tężeje, więc od razu wykładam na mus truskawkowy
Takie tam pichceniezgarnąć słodką nagrodę, zgłoszenia konkursowe można przesyłać do końca lipca. Szczegółowe informacje o konkursie znajdziecie na oficjalnej stronie Festiwalu Wypieków . A więc do dzieła :) Składniki na 1 blat biszkoptu (będą potrzebne 4): 1 jajko 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki cukru +fioletowy barwnik spożywczy woda i sok z cytryny na poncz Składniki na krem śmietankowy(...)serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 opakowania utrwalacza do bitej śmietany (np. śmietanfix) Zaczynamy od przygotowania spodów biszkoptowych jak to zrobić można zobaczyć w tym wpisie . Biszkopty układamy na paterze zaczynając od najciemniejszego. Każdy nasączamy wodą z cytryną lub wodą z białym winem jeśli tortu nie będą jadły dzieci. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno dodając po trochu
Ciastkozercyjeszcze jaki pyszny. Do posłodzenia użyłam tegorocznego miodu rzepakowego Miody Wileńskich. Składniki: 1 szkl mleka 0,5 szkl płatków ryżowych błyskawicznych 1 łyżeczka miodu rzepakowego Miody Wileńskich 8 podłużnych biszkoptów 300 g truskawek 1 łyżka miodu rzepakowego Przygotowanie: Zagotować mleko, wsypać płatki ryżowe i mieszając gotować na średnim ogniu około 4 minuty. Zdjąć z ognia dodać łyżeczkę(...)miodu, wymieszać i odłożyć do ostudzenia. Płatkami napełnić do połowy kieliszki, pokruszyć po dwa biszkopty i na wierzch nałożyć truskawki zmiksowane z miodem. Deser można podać od razu po przygotowaniu lub przed podaniem schłodzić w lodówce
Ala piecze i gotujeJeszcze jedna propozycja na ciasto z owocami. Tort biszkoptowy, przełożony kremem z serka mascarpone i truskawkami. W sam raz na początek lata. Biszkopt upieczony wg dowolnego przepisu z 6 -8 jajek. 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie ciastek Regionalnych lub podobnych truskawki pół tabliczki czekolady deserowej lub gorzkiej 2 łyżki soku(...)limonki Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem. Połączyć z serkiem mascarpone i sokiem z limonki. Biszkopt przekroić na dwa krążki. Każdy nasączyć syropem z wody i cukru. Na pierwszy krążek wyłożyć 1/3 masy, powciskać połamane drobno ciastka i połówki truskawek, przykryć drugą częścią masy i drugim krążkiem ciasta. Na wierzch wyłożyć pozostałą masę. Udekorować truskawkami i czekoladą. Pozostawić na kilka
Praktyczna pl