przekąski - 41322 przepisów (strona:878/2755)

Surówka z kapusty pekińskiej 99

super szybka i łatwa do zrobienia surówka z niewielu składników, a do tego bardzo smaczna i pasująca do większości obiadów. Ja taką surówkę mogę jeść nawet jako samodzielną przekąskę między posiłkami. Surówka dodatkowo jest kolorowa i ładnie wygląda na talerzu. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/4 kapusty pekińskiej 0,5 papryki czerwonej 0,5 puszki kukurydzy 0,5 cebuli

Waniliowe Improwizacje
Babeczki cytrynowo-jogurtowe z owocami 154

około 25 minut – do suchego patyczka *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Babeczki cytrynowo-jogurtowe z owocami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Jak długo gotować bób 158

bardzo chętnie go kupujemy. Na zielone ziarna bobu wielu smakoszy z niecierpliwością czeka przez cały rok. Ale trudno się dziwić, bo jest na prawdę pyszny. Może zarówno stanowić samodzielną przekąskę czy danie, ale może być też znakomitym dodatkiem wielu potraw. Warto jeść bób, ponieważ jest kopalnią wielu wartości odżywczych i prawdziwą bombą witamin. Bób posiada dużą zawartość białka, dlatego też

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Na czym polega metoda detoksu sokowego i jakie są jej efekty? 163

jest bardzo istotny ze względu na ciągły stres i niezdrowy tryb życia. Każdego dnia wprowadzamy do naszych organizmów różne trujące związki (palenie papierosów, stres, życie w biegu, jedzenie tłustych przekąsek czy też słodyczy, czynniki środowiskowe itp.). Toksyny te wpływają niekorzystnie nawet na organizmy osób młodych. Istnieje wiele objawów świadczących o zatruciu organizmu. Można do nich zaliczać bezsenność, problemy z trawieniem

Kuchcik gotuje
Empanadas z cielęciną i warzywami 71

Empanadas, czyli kruche pierożki pieczone lub smażone na głębokim tłuszczu. Możemy je nadziewać rozmaitymi farszami, od mięsnych, serowych, warzywnych, rybnych do owocowych na słodko. Zainspirowałyśmy się

Tajemnice Smaku
Czekoladowe chrupiące batoniki z truskawkową nutą 63

Czekoladowe batony z kaszą jaglaną ekspandowaną, fistaszkami, sezamem i z truskawkami to pomysł na wyjątkowo łatwą w przygotowaniu przekąskę. Składniki suche, czyli orzechy, ziarna, płatki i suszone owoce możemy komponować według własnych smaków. Wystarczy do ciepłej masy z czekolady, masła i miodu wsypać odpowiednią ilość tych składników. Kiedy dopadnie nas ochota na słodkie, śmiało możemy sięgnąć po takiego domowego batonika

Tajemnice Smaku
Wytrawne i kruche bułeczki z dynią, ricottą, kozim serem i żurawiną 73

Dyniowe kruche bułeczki* bez drożdży, przygotowane na proszku do pieczenia. Pomysł na szybką, wytrawną przekąskę, na śniadanie lub podwieczorek. Po upieczeniu są kruche z zewnątrz i lekko miękkie w środku. Dobrze smakują posmarowane masłem, serkiem kozim lub konfiturą z żurawiny. Purée dyniowe możemy przygotować dzień wcześniej, część zamrozić, a część pozostawić w lodówce na 2-3 dni, aby wykorzystać

Tajemnice Smaku
Mini papryki w marynacie 72

domowym serkiem z jogurt, np. labneh z tego przepisu. Możemy przygotować papryki i zapasteryzować. Takie marynaty dobrze się przechowują, dzięki temu mamy przez cały sezon pod ręką kolorowe przekąski, które możemy serwować prosto ze słoika. Bierzmy się więc za marynowanie! Składniki na słoik o pojemności  1l 300 g słodkich mini papryczek 1/2 łyżeczki ziaren gorczycy 2 ziarna ziela angielskiego

Tajemnice Smaku
Szpinakowe babeczki bezglutenowe z boczkiem i pomidorkami 66

Bezglutenowe, zielone i wytrawne babeczki świetnie sprawdzą się jako przystawka, przekąska, drugie śniadanie lub kolacja. Możemy również zapakować je do pudełka i zabrać ze sobą w świat, do szkoły, lub do pracy. Dodatek boczku nie jest obowiązkowy. Jeżeli pominiecie boczek dodajcie jeszcze jedną cebulę i 3 łyżeczki oleju kokosowego do smażenia. Składniki 200 g liści szpinaku 1 cebula 1 ząbek

Tajemnice Smaku
Orkiszowe bułeczki scones z rabarbarem i rabarbarowym lukrem 67

popularne w Wielkiej Brytanii kruche bułeczki  to łatwy  i szybki w przygotowaniu  wypiek. Są bardzo wszechstronne, idealne na śniadanie, podwieczorek lub przekąskę.  Scones przygotowujemy bez drożdży, na proszku do pieczenia. Możemy je przyrządzić na słodko lub wytrawnie. Bardzo lubię te bułeczki, a kiedy znalazłam przepis na rabarbarowe scones z różowym rabarbarowy lukrem * postanowiłam je natychmiast przygotować

Tajemnice Smaku
Ogórkowa sałatka z serem feta i z czerwonymi porzeczkami 71

listków bazylii, dresing i na to garść czerwonych porzeczek. Prosta, letnia, orzeźwiająca sałatka, która świetnie komponuje się z daniami z grilla. Dla mnie w upalne dni to również idealna przekąska lub samodzielne danie. Składniki 500 g ogórków 1 -2 garście czerwonych porzeczek listki bazylii z  1 – 2 łodyg 200 g sera feta SOS 2 małe ząbki czosnku

Tajemnice Smaku
Cebule faszerowane mięsem i zapiekane pod parmezanem 73

Czerwona cebula wypełniona soczystym farszem mięsnym, zapiekana w pikantnym pomidorowo-winnym sosie z orzechami włoskimi. Ten przysmak możemy podać z chlebem, jako przekąskę albo z ziemniakami lub kaszą, jako danie obiadowe. Podczas wydrążania cebuli bardzo pomocna okazała się łyżka do wycinania kulek z melonów. Składniki FASZEROWANE CEBULE 300 g mięsa mielonego 500 g średniej wielkości czerwonych cebul garść  listków

Tajemnice Smaku
Paluchy drożdżowe z grzybami 76

Drożdżowe paluchy z borowikowym farszem. Smaczne, chrupiące długie buły, obsypane makiem, idealne na przekąskę. Najlepiej smakują podane z czerwonym barszczem. W moim domu na święta przygotowuje się wielki gar czerwonego barszczu. W wigilię barszcz podajemy z uszkami, a w kolejne dni świąt z obsmażanymi krokietami z farszem grzybowo-kapuścianym lub właśnie z takimi grzybowymi paluchami. Bardzo lubię chodzić na grzyby

Tajemnice Smaku