Tabbouleh

Tabbouleh

Tabbouleh

 Ostatnio kulinarnie byliśmy w Hiszpanii a dziś Liban i jego najbardziej znana odmiana sałatki. Cóż mogę o niej powiedzieć - lekka, smaczna i bardzo pożywna. Orygnalnie zawiera w sobie cebulę, jednak w związku z faktem, że nie mogę jeść surowej cebuli u mnie jest w takiej wersji. Jestem zdania, że zawsze można według swojego gustu potrawę zmienić. Proponuję jeść ją jako przekąskę lub lekką kolację. Jedna tylko uwaga co do oleju - ja używam lnianego , gdyż do potraw na zimno jest najzdrowszy i zawiera n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pełna Emocji

Autor

Bilcia

Kuchnia jest miejscem gdzie rodzą się, wybuchają, wygaszają i umierają emocje. W mojej kuchni doświadczysz terapeutycznego działania gotowania

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ogórki, sałatka, sałatki, przekąski, kolacja

Inne przepisy z Kuchnia Pełna Emocji

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.