przekąski - 40822 przepisów (strona:850/2722)

Migdałowe praliny z fasoli i daktyli 139

składnikowe praliny. Ja nie lubię czekolady, ale przepadam za kakao, więc nie mogło go zabraknąć. A wypełniaczem jest... fasola z puszki. W szybki i łatwy sposób powstała słodka przekąska pachnąca migdałami. Składniki (na 12 pralin): puszka białej fasoli (240 g po odsączeniu) 150 g suszonych daktyli 2 czubate łyżki mąki migdałowej ewentualnie odrobina olejku migdałowego łyżka kakao odrobina oleju Fasolę

Weekendy w domu i ogrodzie
Grzanki z pastą z zielonego groszku i wędzonym pstrągiem 68

akurat mamy w kuchni - a w zasadzie niemal zawsze wyjdą smaczne 😋 Zresztą tosty nadają się nie tylko na śniadanie - równie dobrze sprawdzą się na drugie śniadanie, kolację czy nawet przekąskę na imprezie 😀 Dziś za oknem szaro, buro i ponuro, pomyślałam więc, że warto nadać śniadaniu trochę koloru - w końcu to najważniejszy posiłek dnia 😉 Przygotowałam więc pyszną pastę z zielonego groszku

Z notatnika dietetyka
Koktaj bananowo-kakaowy 108

kakao – miksuj, aż składniki się połączą i napój stanie się jednolity.   Do dekoracji: kakao, bita śmietana, starta czekolada, wiórki koksowe.       Polecam również… Przekąskę z jajkiem Jajka po polsku Cukinię smażoną w cieście naleśnikowym Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami Pasta z szynką i serkiem

Kulinarny S.O.S.
Koktaj bananowo-kakaowy 108

kakao – miksuj, aż składniki się połączą i napój stanie się jednolity.   Do dekoracji: kakao, bita śmietana, starta czekolada, wiórki koksowe.       Polecam również… Przekąskę z jajkiem Jajka po polsku Cukinię smażoną w cieście naleśnikowym Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami Pasta z szynką i serkiem

Kulinarne S.O.S.
Kiszone marchewki 143

delikatna. Najlepsza jest taka po 5-6 dniach kiszenia. Wtedy jest jeszcze bardziej chrupiąca, słodka i pyszniejsza. Idealnie sprawdzą się jako dodatek do innych dań, ale również jako samodzielna przekąska do pochrupania. Kiszone warzywa są zdrowe, dostarczają organizmowi potrzebne żywe kultury bakterii, kwas mlekowy, a także regulują przemianę materii, dlatego polecane są na diecie. Jest cennym źródłem kwasu mlekowego, łatwo

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Surówka z kapusty pekińskiej 96

super szybka i łatwa do zrobienia surówka z niewielu składników, a do tego bardzo smaczna i pasująca do większości obiadów. Ja taką surówkę mogę jeść nawet jako samodzielną przekąskę między posiłkami. Surówka dodatkowo jest kolorowa i ładnie wygląda na talerzu. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1/4 kapusty pekińskiej 0,5 papryki czerwonej 0,5 puszki kukurydzy 0,5 cebuli

Waniliowe Improwizacje
Babeczki cytrynowo-jogurtowe z owocami 147

około 25 minut – do suchego patyczka *** *** SMACZNEGO ***     Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Babeczki cytrynowo-jogurtowe z owocami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Jak długo gotować bób 152

bardzo chętnie go kupujemy. Na zielone ziarna bobu wielu smakoszy z niecierpliwością czeka przez cały rok. Ale trudno się dziwić, bo jest na prawdę pyszny. Może zarówno stanowić samodzielną przekąskę czy danie, ale może być też znakomitym dodatkiem wielu potraw. Warto jeść bób, ponieważ jest kopalnią wielu wartości odżywczych i prawdziwą bombą witamin. Bób posiada dużą zawartość białka, dlatego też

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Na czym polega metoda detoksu sokowego i jakie są jej efekty? 159

jest bardzo istotny ze względu na ciągły stres i niezdrowy tryb życia. Każdego dnia wprowadzamy do naszych organizmów różne trujące związki (palenie papierosów, stres, życie w biegu, jedzenie tłustych przekąsek czy też słodyczy, czynniki środowiskowe itp.). Toksyny te wpływają niekorzystnie nawet na organizmy osób młodych. Istnieje wiele objawów świadczących o zatruciu organizmu. Można do nich zaliczać bezsenność, problemy z trawieniem

Kuchcik gotuje
Empanadas z cielęciną i warzywami 67

Empanadas, czyli kruche pierożki pieczone lub smażone na głębokim tłuszczu. Możemy je nadziewać rozmaitymi farszami, od mięsnych, serowych, warzywnych, rybnych do owocowych na słodko. Zainspirowałyśmy się

Tajemnice Smaku