przekąski - 40822 przepisów (strona:782/2722)

Migdałowo - maślane gwiazdki 64

być przestały. Dziś 18 stopni. Dlaczego o tym wspominam, chcąc zaprezentować przepis na ciasteczka? Bo to ciasteczka uniwersalne - w okresie świątecznym uzupełnieniem niech będą tradycyjnych pierników, po świętach - pyszną przekąską samą w sobie. Smak migdałowo - cynamonowy. Kruche, pachnące masłem, bez proszku do pieczenia, więc idealne do stempelkowania. Upiekłam je, jako wkład własny w wigilię składkową biurową. Ale zostały w słoiku

Kronika Piekarnika
Foccacia 54

Chrupiące drożdżowe chlebki z dziurkami. Do rwania, łamania i zagryzania, najsmaczniejsze ciepłe. Doskonałe jako przekąska na kolację, dodatek do sałatki, mięsa, ryby. Sprawdzi się przyniesiony w prezencie, jeśli wybieracie się z wizytą,  na kolację z winem. Wręczony na powitanie, jeszcze ciepły.. robi wrażenie. Wypróbowałam to. Z podanych proporcji powstaną dwa chlebki, czyli ilość wystarczająca dla około sześciu osób

Kronika Piekarnika
Babka pszenno - żytnia z jabłkami 59

ilości cukru, jest bardzo smaczna. Wypieczona, mięsista. Może zastępować poranną chałkę do kakao lub drożdżówkę, jeśli nie wzbraniacie się przed pełnoziarnistymi wypiekami. Idealna na drugie śniadanie i popołudniową lekką przekąskę. Taka codzienna. Dobra na wynos do pracy - jeśli nie pracujecie zdalnie. Do pracy zdalnej też się zda :) Pachnie jabłkami, które nadają jej słodyczy i wilgotności, a od czasu do czasu

Kronika Piekarnika
Babeczki plenerowe cytrynowe 57

równie puszysta i delikatna, idealnie wypieczona. Piekłam babeczki z tego przepisu dwa razy, więc uznaję go za pewniaka. Polecam, jeśli szukacie szybkiego wypieku do kawki przed telewizorem, lub przekąski pod drzewo, na piknikowy koc. Jak wspominałam, ciasto nie czerstwieje, nawet gdy wiatr na nie wieje :) Skórki na wierzchu pozostają chrupiące, a wnętrze pod papilotką delikatne. Wykorzystałam je jako dopełnienie urodzinowego

Kronika Piekarnika
Pieczone pierogi z kapustą i grzybami 136

razem ten sam pyszny farsz do pierogów ubrałam w nieco inną formę pieroga wykonanego z pysznego drożdżowego ciasta. Te pierogi są wręcz idealnym dodatkiem do pysznego barszczu, lub przekąską którą fajnie złapać w rękę i zjeść ze smakiem. Możecie je zrobić zarówno na Wigilię jak i w każdy inny dzień w roku! Polecam Wam także: –  barszcz wigilijny z suszonymi

nietylkopasta.pl
Trójkąciki z ciasta francuskiego z nutellą. 111

Kiedyś już pisałam, że warto mieć w lodówce, ciasto francuskie.  Świetnie się sprawdzi na słone, lub słodkie przekąski. Tym razem, zrobiłam szybki deser. Ciasteczka w środku z nutellą. Wiem, że nutella  jest niezdrowa, ale myślę, że od czasu do czasu, można sobie na nią pozwolić.  Tym bardziej, że jest naprawdę pyszna. Nutellę możecie oczywiście zamienić

Agusiowe smakołyki
Kokosowe gofry bezglutenowe 79

podczas wypieków.   Mąka kokosowa 100% Organic VIRGIN Coco Farm: charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika jest całkowicie bezglutenowa jest wyprodukowana ze świeżego kokosa posiada naturalną słodycz kokosa jest idealną przekąską proteinową nie zawiera żadnych dodatków ani konserwantów posiada certyfikat BIO  może być spożywana na surowo     Kokosowe gofry bezglutenowe Czas przygotowania: 30 minut Proporcje na 10 sztuk Składniki

Kulinarne przygody Gatity
Keto ravioli z dynią (Paleo, LowCarb) 67

się sketonizować...? Nic bardziej mylnego! Oto keto ravioli z dynią, które równie dobrze mogą być pierogami... Najważniejsze, że są wyśmienite w wyglądzie, smaku i konsystencji. Polecam gorąco! Dania Lunch , Przekąska Kuchnia Wege , Włoska Keyword pierogi , ravioli Porcje 10 sztuk Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 15 minut Składniki Ciasto na ravioli 96 g mąki lnianej lub zmielonego lnu złocistego

Modern Cave Girl
Racuchy z jabłkami 94

naszym domu pojawiają się racuchy, to oznacza tylko - długie wieczory w domu przy filmie i dobrym jedzonku.  Oj tą formę przekąski wieczorem z mlekiem uwielbiam. A Wy?   Składniki:  700 g jabłek (obrane, bez gniazd i posiekane na bardzo drobną kosteczkę)  3 jajka szczypta soli  450g mleka 30g cukru  380g mąki pszennej  1 płaska

Niezły Młynek
Wegański, bezglutenowy czekoladowy chlebek bananowy z bakaliami i suszonymi owocami 86

poniższemu przepisowi upieczecie idealny bezglutenowy chlebek bananowy, o mocno kakaowym smaku oraz bogactwie bakalii i suszonych owoców. Ciasto jest wilgotne, zwarte, świetnie się kroi, długo zachowuje świeżość. Będzie idealną przekąską do pracy, szkoły czy na uczelnię. Smakuje wybornie, pozostawiając po sobie nie tylko przyjemne uczucie sytości, ale i świadomość, że zdrowe pokarmy karmią najlepiej Jeśli jesteś smakoszem ciast bananowych, wypróbuj

Even Better Food
Naleśniki z parówką 93

Naleśniki z parówką i żółtym serem to łatwe i szybkie w przygotowaniu danie, które sprawdzi się zarówno jako pomysł na obiad i kolację, a także jako przekąska na imprezę. Super smakuje w towarzystwie ketchupu lub sosu czosnkowego. The post Naleśniki z parówką appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Najlepsze racuchy drożdżowe z jabłkami-jak u babci +FILM 89

Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na pyszną i łatwą do zrobienia przekąskę-pyszne drożdżowe racuszki z jabłkami. Zapraszam również na film  SKŁADNIKI ***szklanka to umnie zawsze 250ml*** -40g świeżych drożdży -400g mąki pszennej tortowej -250ml mleka -70g masła -2 jajka -1/3 szkl cukru -łyżka wódki -cukier waniliowy -2 średnie jabłka Do miski dajemy drożdże

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Palestyna Książka Kucharska Sami Tamimi Tara Wigley 62

plasterkami ogórka. Najważniejsze, jak podkreślają autorzy “ by święta trójca, czyli sok z cytryny, oliwa i za’tar, stała w zasięgu każdego stołownika “. Po śniadaniach mamy przekąski, pasty i sosy, przystawki warzywne i sałatki, zupy, warzywne dania główne, ryby, mięso, pieczywo i łakocie. Na koniec jest słowniczek: spiżarnia i polityka w Palestynie. Szczerze polecam i  zachęcam

Tajemnice Smaku
Jak zrobić pełnoziarnisty chleb bananowy z rodzynkami 58

połączeniu inne substancje słodzące są już całkowicie zbędne. Wykonanie chlebka to zaledwie parę chwil – mieszasz suche, mieszasz mokre, łączysz całość, a po trzech kwadransach cieszysz się pyszną oraz odżywczą przekąską. To przykład na to, jak niewiele potrzeba, by jeść smacznie i zarazem dokonywać zdrowszych wyborów. Składniki: 2 szklanki pełnoziarnistej mąki orkiszowej 3 średnie mocno przejrzałe banany (około 300g miąższu

Even Better Food