przekąski - 41322 przepisów (strona:779/2755)

Torcik warzywny 114

torcik wegetariański, gdyż dodałam do niego także szynkę oraz jajka. Wszystkie warstwy torciku w jedną całość łączy krem pieczarkowy. Ten torcik podać można na śniadanie, kolację oraz jako przekąskę. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Torcik z warzyw Składniki na torcik warzywny. 40 dkg pieczarek 12 dkg białej cebuli 1 łyżka masła 1 łyżeczka soli

MeCooks
Torcik warzywny 77

torcik wegetariański, gdyż dodałam do niego także szynkę oraz jajka. Wszystkie warstwy torciku w jedną całość łączy krem pieczarkowy. Ten torcik podać można na śniadanie, kolację oraz jako przekąskę. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Torcik z warzyw Składniki na torcik warzywny. 40 dkg pieczarek 12 dkg białej cebuli 1 łyżka masła 1 łyżeczka soli

MeCooks
Sos chrzanowy na ciepło 81

Mamy dwa podstawowe sosy chrzanowe. Sos chrzanowy na ciepło i sos chrzanowy na zimno. Ten drugi sos z dodatkiem chrzanu jest szybszy w przygotowaniu i on się nadaje do przekąsek, przystawek lub sałatek. Sos na ciepło bardziej pasuje na wielkanocne śniadanie czy do obiadu, kiedy to serwujemy ciepłe potrawy. Sos chrzanowy na ciepło możemy przygotować na mleku, na bulionie

Dieta moja pasja
Szyneczki faszerowane serkiem i warzywami 80

Szyneczki faszerowane serkiem i warzywami to bardzo prosta i szybka w przygotowaniu przekąska. Idealna na imprezę lub święta. Jej zaletą oprócz smaku jest to iż możemy ją przygotować dzień wcześniej. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: ok 10-11 plasterków szynki konserwowej 1 opakowanie serka śmietankowego, puszystego typu Almette 2 niezbyt duże ogórki konserwowe kawałek czerwonej papryki niecała połówka mniejszej czerwonej cebulki

Blog kulinarny S9.PL
Jajka w sosie tatarskim 922

Jajka w sosie tatarskim to często podawane danie na wielkanocne śniadanie, ja czasem robię takie jajka również jaka przekąska dla gości. Wykonuje się je błyskawicznie. Bardzo lubię połączenie kwaśnych pieczarek, ogórków z jajkami ugotowanymi na twardo. Tak przygotowane jajka smakują praktycznie każdemu. Sam sos tatarski pasuje również do wędlin, mięs czy nawet śledzi. W niektórych przepisach do sosu tatarskiego dodaje

To Musisz Wiedzieć
Śledzie Pod Pierzynką 78

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Śledzie same w sobie są bardzo smaczne, ale stanowią także świetną bazę do różnego rodzaju przekąsek i sałatek. Śledzie pod pierzynką to kolorowa sałatka, bogata w wiele smacznych składników, które w połączeniu ze sobą tworzą ciekawą kompozycję smakową. Śledzie pod pierzynką to jedna z najlepszych sałatek śledziowych, jaką miałam okazję jeść. Dzięki kolorowym warstwom sałatka nie tylko

Przepiski.pl
SMAŻONA MAKRELA 137

Zwykle kojarzona z zapachem dymu, jedzona na zimno, jako przekąska. U nas, już jako propozycja obiadowa, zachwyca i uzależnia - SMAŻONA MAKRELA. Artykuł SMAŻONA MAKRELA pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Glazurowane młode marchewki 44

Młode marchewki idealne są jako samodzielna przekąska, jako składnik dania makaronowego (kliknij TUTAJ ), czy jako dodatek do obiadu np. w postaci glazurowanej. Młode marchewki powoli zaczynają pojawiać się w warzywniakach, więc nie ma co zwlekać, a należy korzystać z dobrodziejstw jakie daje nam natura. Ich przygotowanie jest bajecznie proste, natomiast w smaku są niesamowite. Idealnie komponują się w sałatkach, tartach

Be Fit Be Strong
Migdałowe ciasteczka wielkanocne 70

upieczeniu odkładamy do wystudzenia *** *** SMACZNEGO ***         Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł Migdałowe ciasteczka wielkanocne pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Jajka faszerowane na 3 sposoby 75

Jajka faszerowane to świetna smaczna i szybko znikająca ze stołu przekąska na święta, imprezy i na codzień. Propozycja farszu w trzech smakach z susznymi pomidorami, szynką oraz z tuńczykiem. Czas przygotowania : 35 minut Ilość porcji:  2-4 osób Trudność przygotowania: łatwe Cena:  przystępna SKŁADNIKI : 9 jajek 3/4 łyżki majonezu 50 g szynki 50 g tuńczyka w oleju

karolgotuje
Wafle owsiane 117

Wafle ryżowe to bardzo popularna przekąska zarówno "na sucho", jak i z dodatkami - np. z dżemem, kremem czekoladowym czy nawet wędliną jako zamiennik kanapki. Niestety nie wszyscy wafle ryżowe mogą jeść - jakby nie patrzeć jest to wysokoprzetworzony biały ryż, jego indeks glikemiczny będzie więc wysoki. Osoby z zaburzeniami gospodarki węglowodanowej (np. diabetycy) czy z insulinoopornością powinni więc raczej o nich

Z notatnika dietetyka
Sałatka tortellini z szynką, ananasem i selerem 84

Sałatka z makaronem tortellini, szynką anansem i selerem smakuje wyśmienicie. Lekka i chrupiąca. Idealnie sprawdzi się w roli imprezowej przystawki/ przekąski jak i smacznej kolacji. Moim domownikom zawsze smakuje. Często robi ją moja mama i ja również lubię powracać do tego smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 opakowanie makaronu tortellini u mnie z nadzieniem serowym 1 puszka ananasa w syropie

Blog kulinarny S9.PL
Ciastka z kakao i liofilizowanymi owocami 75

przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.   (*) Użyłam owoców liofilizowanych ze sklepu OtoLandia . Tak naprawdę zaopatrzyłam się w ich hurtową ilość, aby mieć zapasy dla córki. To jedne z ulubionych przekąsek Natalii. W OtoLandii znajdują się nasze ulubione maliny z truskawkami i pyszne miksy, a nawet liofilizowane warzywa . Wszystkie produkty są wolne od sztucznych barwników oraz nie zawierają cukru

Di gotuje
Jajka faszerowane łososiem 82

Jajka faszerowane łososiem, serkiem śmietankowym, koperkiem - pyszna i łatwa przekąska. Składniki: 4 jajka, 50 g wędzonego łososia, duża łyżka serka kanapkowego śmietankowego, łyżka posiekanego koperku sól, pieprz oliwki do dekoracji Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na pół, wyjmujemy żółta. Łososia siekamy bardzo drobno, dodajemy do żółtka wraz z serkiem, koperkiem, szczyptą soli oraz pieprzu. Mieszamy.  Farsz nakładamy

Lena Gotuje