przekąski - 41322 przepisów (strona:772/2755)

Co warto wiedzieć o żywności bezglutenowej? 82

się już wiązać z konieczności eliminacji określonych grup produktów spożywczych. Osoby cierpiące na nietolerancję glutenu i celiakię mogą z powodzeniem sięgać po tak lubiane ciasta, ciasteczka, słone i słodkie przekąski, makarony oraz pieczywo – wystarczy, że wybiorą żywność bezglutenową oznaczoną charakterystycznym symbolem przekreślonego kłosa. Co ciekawe, żywność pozbawioną glutenu możemy przygotowywać także we własnym domu, na bazie specjalnych mąk

sierotka maRysia w kuchni
TAGLIATELE Z CUKINII Z TAPENADĄ I ORZESZKAMI 76

ziemne. Chwilę karmelizuj. 5. Serwuj danie skropione sokiem z limonki, odrobiną oliwy, posypane skarmelizowanymi orzeszkami i listkami świeżej bazylii. To danie świetnie smakuje na zimno, sprawdzi się jako genialna przekąska do pracy. Print TAGLIATELE Z CUKINII Z TAPENADĄ I ORZESZKAMI Jest to danie dla wytrawnych graczy. Course Dinner, Kolacja, Salad, Sałatka Cuisine Polska Keyword Cukinia, Tapenada, Oliwki, Orzeszki Prep Time

globuskulinarny
Sałatka Paseczkowa z kiełbasą i serem – prosta sałatka w 20 minut 268

majonezem i musztardą. Smak sałatki w dużej mierze zależy od tego jaką kiełbasę i ser dodamy, dlatego należy pamiętać, żeby były to składniki dobrej jakości. Taka sałatka będzie świetną przekąską na posiadówce przy piwie ze znajomymi, sprawdzi się też na kolację czy śniadanie.   Składniki na sałatkę Paseczkową z kiełbasą i serem: 200 g sera żółtego (gouda) 200 g kiełbasy

e-PrzepisyKulinarne
Tarta z karmelizowaną cebulą i boczkiem 73

Drukuj Tarta z karmelizowaną cebulą i boczkiem Tarta z karmelizowaną cebulą i boczkiem to idealne połączenie kruchego ciasta i kremowego nadzienia, które świetnie sprawdzi się jako lunch w pracy, przekąska na kolacji ze znajomymi czy jako prowiant na piknik. Posiłek kolacja, lunch, podwieczorek, wypieki Kuchnia francuska, polska Słowo kluczowe angielski deser, boczek, cebula, cheddar, jedzenie na piknik, tarta, tarta wytrawna

Na-talerzu.pl
Rogaliki z czekoladą – prawdziwe delicje 71

ciastem drożdżowym na rogaliki z czekoladą . Zjemyje na ogrodzie, który w kwietniu zaczyna się przygotowywać powoli do wiosennego wybuchu kolorów i zapachów. Rogaliki nadają się na słodkie śniadanie, na przekąskę dla dzieci i na wszelkie eskapady. Długo pozostają kruche, świeże i pachnące. Wyborne rogaliki czekoladowe Znów mamy dla Was zamiennik dla popularnych rogalików ze sklepu, których nawet zapach jest drastycznie

KulinarneImpresje.pl
Feta zapiekana w cieście filo 88

Genialna przekąska z greckiego sera feta zapieczonego w cieście filo z miodem i prażonymi ziarnami sezamu. Gotowe pakieciki można również zrobić w wersji smażonej, ale wtedy danie będzie bardziej kaloryczne.  Składniki: plaster sera feta płat ciasta filo 2 łyżki oliwy łyżka ziaren sezamu miód Piekarnik nastawić na 180 stopni C. Sezam uprażyć na suchej patelni. Płat ciasta filo rozłożyć

wyzwania kuchenne
Carpaccio z buraka 478

wodzie bądź na parze buraki ćwikłowe pokrojone w bardzo cieniutkie kawałki z dodatkiem sera, orzechów, rukoli zalane aromatycznym sosem miodowym. Takie danie świetnie wygląda na imprezowym stole, jest idealną przekąską jak i przystawką przed obiadem. Robię carpaccio z buraka jak chcę się pochwalić, jak z prostych przepisów można zrobić wykwintne dania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na carpaccio z buraka

To Musisz Wiedzieć
Piknikowa wege-kanapka z pieczonym batatem 109

chrupie zielony ogórek eksplodujący wiosenną świeżością, nadają charakteru cebulowe krążki. Całość spaja solidna porcja hummusu z delikatnym twistem czerwonego pesto i garść pysznych kiełków. Ta kanapka to pyszna wiosenna przekąska pełna smaków i tekstur, która z pewnością uświetni niejeden wypad za miasto, czy balkonowe posiedzenie ze znajomymi :) Będzie też idealna na lunch i lekką kolację. Wystaczy upiec słodkie ziemniaki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sos curry 65

prosty w przygotowaniu, z kilku podstawowych składników, które zazwyczaj masz w domu. Idealnie komponuje się do mięsa drobiowego, np. szaszłyków, kotlecików bez panierki, dań z grilla, paluszków chlebowych, ciepłych przekąsek. Przygotowany sos curry przechowuj w szczelnie zamkniętym słoiku do 5 dni w lodówce. Najlepszy jest kiedy wszystkie składniki się przegryzą, np. następnego dnia. Sos curry SKŁADNIKI: 6 czubatych łyżek majonezu

Zasmakuj Kuchni
Mini tortilla 87

Mini tortilla, czyli szybka i smaczna przekąska. Można komponować różne warianty w zależności co kto lubi i co posiada w lodówce:) Czas wykonania: 10 min Ilość porcji: 16 sztuk Składniki: 2 placki do tortilli 100 g serka kanapkowego 3 plastry szynki 3 plastry sera 2 korniszony marynowanie ¼ papryki marynowanej 4 listki sałaty masłowej Przygotowanie: Tortille posmarować serkiem, ułożyć szynkę

KuchniaWeDwoje.pl
Pasta serowa 70

Pasta serowa nadaje się na kanapki, krakersy oraz jako dip do nachos. Jest fantastycznym, szybkim pomysłem na wieczorną przekąskę podczas filmu lub przyjęcie. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 300 g Składniki: 100 g serka topionego (1 bloczek) 100 g sera pleśniowego 1 mały ogórek konserwowy 6 szt. pieczarek marynowanych 2 łyżki jogurtu ½ łyżeczki pieprzu czarnego Przygotowanie: Pieczarki i ogórka

KuchniaWeDwoje.pl
Rolada szpinakowa z łososiem 50

Rolada szpinakowa na zimno z łososiem w to super pomysł na imprezową przekąskę lub przystawkę przed daniem głównym. Ciasto szpinakowe jest wilgotne, a farsz ma lekko czosnkowy smak. Do tego duża ilość wędzonego łososia – danie bardzo proste w wykonaniu i oryginalne. Czas wykonania: 1 h + 1 h czas chłodzenia Ilość porcji: 16 plastrów Składniki: Ciasto szpinakowe: 450 g szpinaku

KuchniaWeDwoje.pl
Pasta z czarnych oliwek 66

Pasta z czarnych oliwek o bardzo wyrazistym smaku. Na kanapki lub mini przekąski na imprezę nadaje się znakomicie. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 250 – 300 g Składniki: 90 g oliwek (33 sztuki) 1 ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżka natki pietruszki ½ łyżeczki pieprzu cayenne (papryki chilli) ¼ łyżeczki pieprzu czarnego ½ łyżeczki soli Przygotowanie

KuchniaWeDwoje.pl
Paszteciki z pieczarkami 71

Paszteciki z pieczarkami to niewielkie paszteciki z dużą ilością farszu to super pomysł na wieczorną przekąskę lub danie na wigilijny stół. Ciasto pomimo, że jest robione na drożdżach jest cienkie i bardzo miękkie. Najlepiej smakują na ciepło. Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 20 sztuk Składniki: Ciasto: 300 g mąki 125 g margaryny 1 jajko 30 g drożdży

KuchniaWeDwoje.pl