przekąski - 41822 przepisów (strona:676/2789)

Śniadanie wielkanocne część 4, jajka 71

Pyszne małe przekąski z jajek, na 4 sposoby - jajka a'la sushi, koszyczki faszerowane, jajka smażone z pieczarkami i ostatnie papryczki faszerowane jajkami z tuńczykiem. Wszystkie proste, pyszne i szybkie do zrobienia. pięknie udekorują i urozmaicą wasz wielkanocny stół. Polecam wypróbujcie.... Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Sałatka brokułowa z jajkiem 332

przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem *** *** Na koniec dodajemy brokuła *** *** Wszystko delikatnie mieszamy *** *** SMACZNEGO ***       POLECAM RÓWNIEŻ: NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sałatka brokułowa z jajkiem pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Jajka faszerowane makrelą 183

zależy od tego, jak tłusta jest ryba. I tak jeżeli będzie ona tłuściejsza to należy ograniczyć ilość majonezu, aby pasta nie była zbyt rzadka. Tak przygotowane jajka to idealna przekąska na każdą rodzinną imprezę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Jajka faszerowane makrelą: 3 jajka 1/2 wędzonej makreli 2 łyżki majonezu 1/2 pęczka cienkiego szczypiorku sól, świeżo zmielony czarny pieprz (adsbygoogle

Danka Pichci
Sałatka rodzinna 83

Sałatka rodzinna to bardzo smaczna przekąska, która idealnie sprawdzi się podczas rodzinnych spotkań. Będzie świetnym wyborem na Święta, a także inne rodzinne okazje w ciągu roku. Do przygotowania sałatki potrzebne nam będą marynowane pieczarki, kukurydza, czerwona cebulka, tuńczyk oraz jajka. Składniki te połączone ze sobą kremowym sosem idealnie do siebie pasują. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na sałatkę z pieczarkami marynowanymi

Przepiski.pl
Projekt śniadanie: Śniadaniowe muffinki owsiane na jogurcie 74

duży wpływ na całą jego resztę oraz na nasze samopoczucie, dlatego warto zaserwować sobie  Owsiane muffinki na jogurcie to pyszny, prosty i szybki pomysł na pożywną, słodką przekąskę, która świetnie sprawdzi się nie tylko na weekendowe długie śniadania ale i na to drugie do pracy, czy szkoły :) W objęciach wilgotnego jogurtowego ciasta w kolorze wschodzącego słońca tulą się

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Pieczony camembert z orzechami 60

Jest to błyskawiczna przekąska na gorąco, smaczna i zdrowa. Można ją przygotować gdy goście pukają do drzwi. Idealna na kolację, a gdy nie chce Ci się robić sosu, to sama żurawina wystarczy w zupełności. Składniki na 4 porcje: ? 2 okrągłe sery typu camembert ? po kilka orzechów: włoskie, pistacje, nerkowce, brazylijskie, jakie lubimy ? garść rukoli ? garść kiełków ze słonecznika Sos żurawinowy

To co kocham
Bagietka z gorgonzolą, miodem i gruszką 62

Ostry, kremowy smak sera na bagietce polanej miodem i zapieczonej. Słodka gruszka i konkretny smak rukoli dopełnia całości. Ta francuska przekąska powstała na konkurs Blogerszefa jako danie Kuchni Zachodniej. Składniki na 4 porcje: ? ser Gorgonzola Cremoso 200 g ? 4 kromki bagietki korzennej przekrojonej wzdłuż ? 4 łyżeczki płynnego miodu ? 4 łyżeczki sosu balsamicznego ? 4 łyżeczko oliwy ? 2 gruszki ? rukola ? pieprz grubo

To co kocham
Tosty z truskawkami i miodem 58

Pyszne truskawkowe tosty na niedzielne śniadanie, które mogą śmiało konkurować z deserem lub słodką przekąską. Cieszą podniebienie smakiem i oczy wyglądem. Samo przygotowanie to 5 minut pracy. Składniki na 8 kanapek: ? 4 tosty pszenne ? 4 łyżki serka białego kanapkowego ? 8 truskawek ? 8 łyżeczek miodu, u mnie gryczany Wykonanie: ? Pieczywo tostowe opiec w tosterze. ? Każdą kromkę posmarować łyżką białego serka. ? Kromki

To co kocham
Placuszki serowe z musem truskawkowym 64

Smażone serniczki mogą być słodką alteranatywą na lekki obiad w gorący dzień lub przekąską na podwieczorek. Dodatek musu trukawkowego powoduje, że danie jest orzeźwiające. Składniki: ? 500 g sera białego mielonego ? 5 jajek ? 8 łyżek mąki ? 1 cukier waniliowy ? szczypta soli ? 1 łyżka octu ? olej do smażenia Mus truskawkowy ? 300 g truskawek ? 1 mały jogurt naturalny ? 1 cukier waniliowy ? 3 łyżki

To co kocham
Glazurowana marchewka 70

Młode marchewki na słodko w glazurze z miodu i soku pomarańczowego. Słodkie i kwaśne równocześnie. Zachwycają i zaskakują smakiem. Idealny dodatek do mięsnego obiadu lub jako warzywna przekąska. Składniki: • kilkanście młodych marchewek • sól, szczypta cukru do gotowania • 1 szklanka soku z pomarańczy • 3 łyżki cukru • 1 łyżka miodu • szczypta papryki ostrej Wykonanie: • Marchewki

To co kocham
Bezowe batony musli 68

uzbiera się 8 sztuk, piekę bezę. Tym razem upiekłam batony musli. Nie są może bardzo dietetyczne ale na pewno zdrowsze od gotowych ze sklepu. Batony musli to prawie zdrowa przekąska wg pomysłu Koronowianki z portalu Przyślij Przepis. Składniki: ? 8 białek ? 1 opakowanie musli egzotycznego 425 g ? 2 łyżki mąki ziemniaczanej ? 3 łyżki wiórek kokosowych ? 1 szklanka cukru ? 10 kakaowych ciastek

To co kocham
Bagietka z serem pleśniowym, figą i miodem 61

Połączenie sera pleśniowego, plastrów figi, miodu i chrupiącej bagietki okazało się nadzwyczaj udane. Ta szybka i prosta przekąska jest godna polecenia szczególnie teraz w sezonie figowym. Składniki: ? 8 kromek bagietki ? 4 świeże figi ? 1 ser pleśniowy Brie ? masło do smarowania ? 4 łyżeczki miodu Wykonanie: ? Bagietkę pokroić po skosie i posmarować kromki masłem. ? Figi pokroić w cienkie plasterki. ? Na każdej kromce

To co kocham
Pasztet Gerwazy ze śliwkami i pistacjami 71

Pasztet Gerwazy o wyrafinowanym smaku z wołowiny, z zielonymi pistacjami, pachnący suszonymi śliwkami i brandy to dzieło firmy A. Blikle przygotowane według starego rodzinnego przepisu. Pasztet jest pyszną przekąską na zimno. Składniki: ? 500 g mięsa wołowego z udźca ? 200 g słoniny ? 3 cebule ? 4 jajka ? 150 g suszonych śliwek ? 1 kieliszek winiaku ? 50 g łuskanych orzechów pistacjowych ? 2 liście laurowe

To co kocham
Bruschetta z mozzarellą i salsą pomidorową 68

Bruschetta to rodzaj włoskiej przekąski, coś jak nasza zapiekanka. Klasyczna to grzanka, której podstawą jest pieczywo. Istnieje wiele wariantów tego dania. Najczęściej podawana jest z mieszanką świeżo pokrojonych pomidorów z oliwą i czosnkiem. Oryginalnie czosnkiem naciera się podpieczoną grzankę, ja dodałam go do pomidorów. Wersja na bogato – z serem mozzarella. Składniki na 4 porcje: ? 8 plastrów ciabatty ? 2 kulki

To co kocham
Drożdżowy wieniec adwentowy 61

Malutkie drożdżowe bułeczki pokryte aksamitną masą serową i udekorowane kolorowymi warzywkami to nie tylko smaczne jedzenie, lecz również piękna dekoracja adwentowa, świąteczna lub zimowa, do wyboru. To znakomita wytrawna przekąska do odłamywania sobie po bułeczce z nadzieniem serowym. Anya robiła ostatnio z akcentami jesiennymi – pomarańczowe pomidorki na amerykańskie święto Thanksgiving. Składniki: Bułeczki drożdżowe ? 3 szklanki mąki ? 1 opakowanie suszonych

To co kocham