Proste i nieskomplikowane przekąski zwykle cieszą się największym zainteresowaniem wśród uczestników zabawy. Te pikantne ziemniaczane kuleczki czyli tzw. dufinki są tego najlepszym przykładem! Składniki (20 szt.): 500 g obranych ziemniaków 1 jajko 1 łyżka posiekanej drobno jalapeno Casa del Sur 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz 4-5 łyżek panierki panko House of Asia 1 łyżka
Delicious Placezapewni po prostu lepsze przygotowanie ryżowych kulek. Pamiętaj też o moczeniu dłoni w wodzie, to również ułatwi pracę podczas formowania kuleczek. Ja swoje kulki z ryżu chciałam podać jako przekąskę, ale zrobiłam je tak duże, że z powodzeniem zastąpiły większe danie. 1 i 1/2 szkl. ryżu arborio 1 cebula 3 szkl. bulionu warzywnego 1 jajko 80 g tartego parmezanu curry
Smaki Na Talerzudziś dla Was przepis na fantastyczną przekąskę w stylu finger food – idealną na jeden kęs i doskonałą do pochrupania przy kieliszku wina. Małe, ale pełne smaku krakersy, przełożone kremowym serkiem z łososiem i otulone chrupiącymi orzechami, to prawdziwa uczta dla podniebienia. Niezwykle prosta […] Artykuł Krakersy z kremowym nadzieniem łososiowym pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchniśledziową dopraw świeżo zmielonym pieprzem. Wierzch możesz udekorować posiekanymi orzechami włoskimi. Kanapeczki ze śledziem Na koniec przestawiamy pyszne kanapeczki ze śledziem, które doskonale sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. To propozycja, która doskonale sprawdzi się zarówno podczas wigilijnej kolacji, jak i późniejszych spotkań z rodziną. Obierz buraka ze skórki, pokrój go na cztery części i ugotuj do miękkości. Następnie
Kuchnia BazyliiPierogi w nieco innym wydaniu albowiem pieczone w piekarniku . Są one świetnym dodatkiem do barszczu czerwonego bądź podane same jako przekąska . Podstawą tych pieczonych pierogów jest ciasto drożdżowe wypełnione dwoma rodzajami nadzienia: pieczarkowym z serem oraz cukiniowo-marchewkowym. Po upieczeniu pierogi są miękkie, mają złotą skórkę i soczyste warzywne wypełnienie. Zachęcam Was do sięgnięcia po poniższy przepis na pierogi
MeCooksktóre wyglądają i smakują jak ciastka ze sklepu! Ciasteczka rozpływają się w ustach. Przepis jest idealny na każdą okazję – czy to do kawy, na deser, czy jako słodka przekąska na imprezę. Jak zrobić kruche ciasteczka z maszynki? Za pomocą specjalnej maszynki do wyciskania ciasteczek możesz przygotować małe kruche ciastka o pięknym wyglądzie – jak ze sklepu! Aby przygotować takie
Via Gustowarzywa, stopiony ser, a do tego pyszny placek pszenny. To właśnie cała kwintesencja tortilli z szarpanym kurczakiem. Może być świetnym przepisem na obiad, kolację na ciepło, a także jako przekąska. Zobacz, jak ją przygotować. Przepis na tortillę z szarpanym kurczakiem Ten pomysł na danie z szarpanym kurczakiem w sosie a’la barbecue nie ogranicza się wyłącznie do tortilli
Rozdomowionaktóre pobudzą każde podniebienie. Te skrzydełka zachwycają intensywną pikantnością, dzięki której stają się prawdziwą kulinarną przygodą. Proste w przygotowaniu, doskonale nadają się na imprezy, spotkania z przyjaciółmi czy wieczorne przekąski. Składniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 2 łyżki ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka chili 1/4 szklanki oliwy z oliwek Sól do smaku Instrukcja: W misce wymieszaj paprykę, chili, oliwę
Rozdomowionaowoce, jak figi czy morele, orzechy oraz świeże owoce, takie jak winogrona lub jabłka. Wszystkie te produkty znajdziesz w ofercie Biedronki. Sprawdź: https://blix.pl/sklep/biedronka . Pieczywo i przekąski Nie można zapomnieć o pieczywie, które doskonale komponuje się z wędlinami. Możesz podać chrupiące bagietki, grissini, krakersy czy też tradycyjny polski chleb. Pieczywo powinno być świeże i najlepiej, aby było
RozdomowionaTerrina wielkanocna z warzywami, szynką i jajkiem to propozycja na zimną przekąskę , którą zaserwować można nie tylko przy okazji Wielkanocy . Jej przygotowanie jest bardzo proste i zrobić może ją każdy bez wyjątku. Tę konkretną terrinę robi się bez pieczenia i jest to terrina na zimno . Jako, iż bazuje ona na nabiale nie ma potrzeby pieczenia tutaj czegokolwiek. Ogólnie rzecz ujmując
MeCooksWegetariańska pasta z buraczków i ricotty podana z chlebem, tostami lub z włoskimi paluszkami chlebowymi gressini, to idealna przekąska do aperitifu, na śniadanie lub na kolację. Coś lekkiego po bogatym w kalorie okresie świątecznym. Przygotowanie : 30 min. Porcja dla 4-6 osób : ● 400 g ugotowanych buraczków ● 1 szalotka ● 200 g ricotty ● 70 g rodzynków ● 3 łyżki oleju sezamowego
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska