przekąski - 41322 przepisów (strona:480/2755)

Jajka faszerowane pastą pieczarkową 95

Jajka faszerowane pieczarkami, posypane przyjemnie pikantnym szczypiorkiem to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Świetnie sprawdzą się również w roli dania śniadaniowego. Składniki: 7 jajek 400g pieczarek 3 cebulki dymki 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 3 łyżki majonezu 1 pęczek szczypiorku sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż

Szalona Kuchnia Eweliny
Pasta z makreli, twarogu, jajek i warzyw 109

Kanapkowa pasta z wędzonej makreli z dodatkiem twarogu, jajka i warzyw. Pasta idealnie sprawdzi się na pożywne smakowite śniadanie jak również dodatek farszu do jajek lub przekąsek. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: >4 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI: 1 makrela wędzona 3 jajka na twardo 250 g twarogu 3 rzodkiewki 1 cebula czerwona 1/2 pęczku

karolgotuje
Pieczeń z mięsa mielonego z brokułem 103

formy i upiekłam jako pieczeń. Wyszło pysznie, a nawet przepysznie!  Taka pieczeń idealnie smakuje na ciepło i zimno, więc można ją podać na obiad oraz jako pyszną przekąskę. U nas zniknęła ekspresowo.  To też dobra okazja na przemycenie warzyw. Koniecznie spróbujcie! Ps. Zerknijcie też na moje przepisy na inne pieczenie z mięsa mielonego - klik . Pieczeń z mięsa mielonego

Di gotuje
Batony, chałwy, kremy, czyli słodycze od NellFit 110

deserów tłoczony na zimno – 29,99 zł Nasza opinia Wygląd: Batoniki i chałwy zapakowane są w ciekawe małe kartoniki co na pewno wyróżnia je na tle innych tego typu przekąsek. Mamy też tahini i słodki krem w słoiczkach oraz olej tłoczony na zimno w ciemnej butelce co jest dużym plusem. Smak: chałwa z miodem oraz chałwa kakaowa – mamy tutaj prosty

Candy Pandas
Domowe frytki z żółtym serem 154

Domowe frytki z żółtym serem to propozycja na ciekawą przekąskę na wieczór albo na spotkanie ze znajomymi. Trzeba przyznać, że do zbyt dietetycznych ona nie należy, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa i rozpusty :) Oczywiście do jej przygotowania wykorzystamy domowe frytki, poniżej przepis jak je przygotować, aby były chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Koreczki z pomidorków, mozzarelli i bazylii 74

się podczas wieczornego seansu filmowego w domu, czy podczas serialowego maratonu z Netflix’em. W kuchni uwielbiam prostotę, dlatego podrzucam Wam błyskawiczny i niesamowicie smaczny przepis na zdrową przekąskę. Zaledwie 3 składniki, a otrzymujemy wspaniałą kompozycję smaków a’la sałatka Caprese. Do dzieła! Składniki: – pomidorki koktajlowe – kulki mozzarelli mini – listki bazylii Pomidorki kroimy na pół

Be Fit Be Strong
Chlebek bananowy z czekoladą 127

jest puszysty i bardzo bananowy, a możecie go dodatkowo podkręcić kawałkami czekolady. Rozpusta, wiem! Ale po co sobie żałować dobroci? 😉 Taki chlebek to świetna opcja jako ciacho do kawy, przekąska w ciągu dnia lub propozycja podwieczorku. Spróbujcie koniecznie zrobić go u siebie! 😉 Składniki: 3 przejrzałe banany + ew. jeden na wierzch ciasta 110 g masła 150 g cukru 2 jajka

Mostek w kuchni
Zapiekane szparagi w cieście francuskim 139

Szybka przekąska lub dodatek do obiadu. Przygotujesz to w chwilę, a efekt gwarantowany! Szparagi Ciasto francuskiego Mięta Miód Suszone lub świeże pomidory z czosnkiem Cytryna lub trawa cytrynowa Sól i pieprz do smaku Szparagi myjemy, suszymy i odcinamy dolne zdrewniałe końce, tak, by nasze szparagi miały jednakową długość. Ciasto francuskie kroimy w paski o szerokości

MarcinChef
Paluchy zakręcone bazylią 103

Doskonale wypieczone, zrumienione paluchy nadziewane aromatycznym zielonym pesto ze świeżej pachnącej bazylii, wyrazistego czosnku i chrupiących orzeszków to ciekawa propozycja łatwej w przygotowaniu, delikatnej przystawki lub imprezowej przekąski. Składniki: Ciasto: 500g mąki pszennej 50g świeżych drożdży 300ml ciepłej wody 1 łyżeczki cukru 1 łyżeczki soli 1 łyżka oliwy z oliwek Pesto: 40g świeżej bazylii 60g orzeszków ziemnych 1 ząbek czosnku

Szalona Kuchnia Eweliny
Rollsy z tortilli z tatarem wołowym 111

Tatar z ogórkiem kiszonym cebulką dobrze przyprawiony  zawinięty w tortillę. Świetna propozycja jako przekąska na imprezę ale równie dobrze można przygotować na pyszna kolację. 12 sztuk 2 szt. placków tortilli 250 gramów mięsa wołowego na tatar 1 średnia cebula 2 duże ogórki kiszone kilka grzybków w occie 1 łyżka musztardy sól pieprz 2 łyżki oleju rzepakowego 3-4 łyżki

Andzia Pichci
Rollsy z tortilli z tuńczykiem 132

Kolejna przekąska z tortilli tym razem z tuńczykiem. Takie wrapy to świetny pomysł na imprezę czy na kolację. 12 sztuk. 2 szt. placków z tortilli 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 2 kopiaste łyżki serka typu almette naturalny kilka liści sałaty lodowej 2 garście kukurydzy z puszki 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula czerwona Oliwki do dekoracji. Tuńczyka

Andzia Pichci
Nuggetsy 91

ochotę na fastfoodowe jedzenie – oczywiście przygotowane w naszej kuchni. Nuggetsy są proste i szybkie w przygotowaniu, doskonale smakują podawane z frytkami lub pieczonymi ziemniakami, ale także jako samodzielna przekąska serwowana z dipem. Nawet licząc kalorie nie tylko raz w roku można sobie pozwolić na chrupiące domowe nuggetsy . Składniki na nuggetsy 1 pierś z kurczaka 1 szklanka mąki

niecodziennikpary
Kalafior w cieście koperkowym 87

Kalafior w cieście koperkowym to przepis, który pochodzi od jednej z Koleżanek z czasów studenckich. Wiadomo – to czas prostego, szybkiego i taniego gotowania, i taka też jest ta przekąska. Pamiętam, że jedząc kalafior w cieście, zachwycałam się połączeniem smaków, na które wpływał świeży koperek połączony z ciastem naleśnikowym. Udostępnij Kalafior w cieście koperkowym – składniki 1 kalafior 1 pęczek

niecodziennikpary
Łosoś ze szpinakiem na cieście francuskim 72

razem zdecydowaliśmy się na zrobienie tartaletek z tymi składnikami na cieście francuskim. To lekkie, kolorowe danie jest proste w wykonaniu, więc jest ciekawą propozycją na ciepłą kolację lub wyśmienitą przekąskę. Część potrzebnych składników jest gotowymi produktami, co znacznie skraca czas spędzony w kuchni na przygotowaniach. Nam się to podoba. Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego (375 g) 150 g łososia wędzonego

niecodziennikpary
Pasta z bakłażana i selera naciowego 89

bakłażan z selerem naciowym, pokrojoną połówkę jabłka, zblendować. Na koniec dodać ziarna słonecznika, doprawić do smaku pieprzem cayenne. Pastę z bakłażana i selera naciowego podawać z grzankami lub słonymi przekąskami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Pasta z bakłażana i selera naciowego pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary