chciał zjeść pysznych fryteczek? Na pewno niejedni oddali by za nie gwiazdkowo-miechelinowe frykasy:) Te frytki goszczą u nas dość często – jako dodatek do dań albo jako przekąska/kolacja. Żeby przyspieszyć proces przygotowania najpierw ziemniaki lekko gotuję, potem suszę i piekę w piekarniku. Na końcu mieszam w oliwie z czosnkiem i oregano, chwilę podpiekam i są- chrupiące, aromatyczne
Cooking for EmilyTaką przekąską zostałam poczęstowana jak byłam w Hiszpanii. Jak dla mnie była to nietypowa odsłona podania awokado, ale było całkiem dobre ;-) Składniki: dojrzałe awokado oliwa z oliwek ząbek czosnku sól Sposób wykonania: 1. Awokado dowolnie pokroić, ułożyć na talerzu. 2. Czosnek zmiażdżyć, dodać oliwy i troszkę soki, wymieszać. Taką oliwą polać awokado. Podawać. Smacznego!!! A teraz kilka migawek z Hiszpanii
Kuchnia domowa Anisię za wstawienie tego przepisu… dlatego przy piąteczku zapraszam Was na pyszny domowy popcorn! Przepis idealny dla osób nieposiadających mikrofali oraz tych, co wolą zdrowsze odpowiedniki typowych, imprezowych przekąsek. Przyznam Wam szczerze, że popcorn to jedna z moich ulubionych słonych przegryzek. Wolę go od tych wszystkich chipsów, chrupków i nachos’ów. Co więcej, bez problemu każdy
Be Fit Be Strongrozkłócamy i smarujemy nim każdy z krążków lub szaszłyki. Oprószamy czosnkiem. Pieczemy 20-22 minut w 200 stopniach, aż lekko się zarumienią. Podajemy np. z żurkiem lub jako samodzielną przekąskę. Smacznego! Artykuł Szaszłyki i krążki francuskie z białą kiełbasą pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong
Be Fit Be StrongTakie muffinki są idealną formą śniadania czy przekąski. Bo kto nie lubi babeczek? Co nam trzeba? 5 jajek 100g mąki pszennej 100ml kefiru 1/3 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki pieprzu 4 łyżki posiekanej kiełbaski- dowolnej posiekana czerwona papryka posiekane 2 ogóreczki konserwowe Robimy! Jajka myjemy, rozdzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy na puszysto dodając kefir i mąkę. Białka ubijamy
LatosiowydomKrewetki z natką pietruszki i czosnkiem to pyszna przekąska dla kochających owoce morza. Ten przepis jest chyba najłatwiejszym przepisem na krewetki, ale za to jak smacznym! Mam szczęście, że w domu wszyscy kochają owoce morza. Ośmiorniczki, kalmary, małże. Jeśli jest tylko możliwość przygotowuję je na jakieś specjalne okazje. Nie jadamy takiego jedzenia na co dzień, … Czytaj dalej Krewetki
Pieprzyć z FantazjąUdekorowane wzorkiem marmurowym jajko na twardo faszerowane masą z awokado, posypane chrupiącym sezamem z pewnością będą hitem Wielkanocnego śniadania. Sprawdzą się również w roli jajecznej imprezowej przekąski. Składniki: 7 jajek 1 duże dojrzałe awokado 2 łyżki majonezu sok z 1 cytryny 1 łyżka sezamu sól morska świeżo mielony pieprz niebieski barwnik spożywczy Wykonanie: 1. Jajka ugotować, lekko ostudzić, obtłuc skorupki
Szalona Kuchnia Ewelinytwardo faszerowane masą z żółtka, delikatnym wędzonym łososiem, wyrazistym ostrym chrzanem i posypane pachnącym świeżym szczypiorkiem z pewnością będą hitem Wielkanocnego śniadania. Sprawdzą się również w roli jajecznej imprezowej przekąski. Składniki: 7 jajek 100g wędzonego łososia 2 łyżki majonezu 1 łyżka tartego chrzanu 4 łyżki posiekanego szczypiorku kilka kropel soku z cytryny sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka
Szalona Kuchnia EwelinyJajka faszerowane szynką, posypane przyjemnie pikantnym i aromatycznym szczypiorkiem to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Świetnie sprawdzą się również w roli śniadania. Składniki: 7 jajek 200g gotowanej i wędzonej szynki 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 pęczki szczypiorku sól pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć delikatnie
Szalona Kuchnia Ewelinyprzepis na szynkę faszerowaną i szynkę faszerowaną kremem chrzanowym . Jajka z majonezem to potrawa, która gości na wielkanocnym stole w każdym polskim domu. Jednocześnie to jedna z ulubionych imprezowych przekąsek Polaków. Dzisiejsze jajka są zawinęłam w delikatną szynkę szwarcwaldzką, podałam jedynie z majonezem i łodyżkami świeżego tymianku i szczypiorku. Do gniazdek zamiast tymianku i szczypiorku świetnie sprawdzi się też rzeżucha
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJajka faszerowane pieczarkami, posypane przyjemnie pikantnym szczypiorkiem to ciekawy pomysł na jajeczną przekąskę imprezowego stołu. Świetnie sprawdzą się również w roli dania śniadaniowego. Składniki: 7 jajek 400g pieczarek 3 cebulki dymki 1 ząbek czosnku 2 łyżki masła 3 łyżki majonezu 1 pęczek szczypiorku sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż
Szalona Kuchnia EwelinyKanapkowa pasta z wędzonej makreli z dodatkiem twarogu, jajka i warzyw. Pasta idealnie sprawdzi się na pożywne smakowite śniadanie jak również dodatek farszu do jajek lub przekąsek. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: >4 osób Trudność przygotowania: średnie Cena: przystępna SKŁADNIKI: 1 makrela wędzona 3 jajka na twardo 250 g twarogu 3 rzodkiewki 1 cebula czerwona 1/2 pęczku
karolgotujeformy i upiekłam jako pieczeń. Wyszło pysznie, a nawet przepysznie! Taka pieczeń idealnie smakuje na ciepło i zimno, więc można ją podać na obiad oraz jako pyszną przekąskę. U nas zniknęła ekspresowo. To też dobra okazja na przemycenie warzyw. Koniecznie spróbujcie! Ps. Zerknijcie też na moje przepisy na inne pieczenie z mięsa mielonego - klik . Pieczeń z mięsa mielonego
Di gotujedeserów tłoczony na zimno – 29,99 zł Nasza opinia Wygląd: Batoniki i chałwy zapakowane są w ciekawe małe kartoniki co na pewno wyróżnia je na tle innych tego typu przekąsek. Mamy też tahini i słodki krem w słoiczkach oraz olej tłoczony na zimno w ciemnej butelce co jest dużym plusem. Smak: chałwa z miodem oraz chałwa kakaowa – mamy tutaj prosty
Candy PandasDomowe frytki z żółtym serem to propozycja na ciekawą przekąskę na wieczór albo na spotkanie ze znajomymi. Trzeba przyznać, że do zbyt dietetycznych ona nie należy, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na odrobinę szaleństwa i rozpusty :) Oczywiście do jej przygotowania wykorzystamy domowe frytki, poniżej przepis jak je przygotować, aby były chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!