Paszteciki to małe przekąski przygotowane z ciasta drożdżowego, kruchego lub francuskiego. Ciasto wypełnione jest nadzieniem z mięsa bądź warzyw. Mięsny farsz zrobić można z kurczaka, wołowiny lub wieprzowiny. Wegetariańska wersja to farsz z kapusty, grzybów czy chociażby szpinaku. Na blogu znajdziecie już przepis na paszteciki z kremowym nadzieniem z kurczaka. Poniżej natomiast chcę się z Wami podzielić bardzo prostym przepisem
MeCooksstole zamienić na pierogi drożdżowe? Ja jestem za. Pyszne, puszyste drożdżowe ciasta nadziane farszem z kapusty kiszonej i pieczarek. Farsz jest lekko kwaśny, pikantny. Takie pierogi to również doskonała przekąska imprezowa. Składniki na około 25 pierożków: Ciasto: * 260 g mąki pszennej * 1 jajko * 110 ml ciepłego mleka * 35 g rozpuszczonego masła * pół łyżeczki cukru * 2 szczypty soli * 5 g suszonych
Zrób to smacznieSałatka z awokado, tuńczyka, kukurydzy i pomidorków to doskonała propozycja na zdrowy posiłek lub szybką przekąskę. Idealnie też na daje się do spakowania w lunch box. Pamiętajcie, że awokado jest wielką skarbnicą wielu witamin i minerałów oraz zdrowych tłuszczów, więc warto je wprowadzić do swojej diety. Zaprezentowane połączenie jest nie tylko smaczne, ale i zawiera w sobie wartościowe składniki. Polecam
Di gotujeŚledzie proboszcza to przekąska na wigilię, Boże Narodzenie czy spotkanie przy mocniejszym trunku. Grzybki marynowane to tajemnica ich smaku. Artykuł Śledzie Proboszcza pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąkolorowa sałatka z tuńczykiem i serem pleśniowym Polecam na kolację, domową imprezę lub do zjedzenia w pracy. Świetnie do niej pasuje bagietka, pieczywo czosnkowe lub grzanki. Przystawki i przekąski: ** Ruloniki z pastą jajeczną ** Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego ** Jajka faszerowane tuńczykiem ** Mini tortille z papryką i ogórkiem (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 2 porcje lub półmisek
Kulinarny S.O.S.Śledzie po węgiersku bardzo smaczne, proste w wykonaniu. Świetna przekąska na stół wigilijny jak i sylwestrowy. Artykuł Śledzie po węgiersku pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąŚledzie z charakterem na wigilijny stół, na stół sylwestrowy i na przekąskę w pracy czy w domu. Śledzie Halinki. Artykuł Śledzie Halinki pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z FantazjąPyszne śledzie z grzybami i aromatem jałowca, świetna przekąska i zakąska pod mocniejszy trunek. Zapraszam po przepis. Artykuł Śledzie Gajowego pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją
Pieprzyć z Fantazjąsuszonymi owocami to kolejna śledziowa wariacja - idealne połączenie smaków słodkich, słonych i kwaśnych. Wytrawne, świąteczne śledzie tutti frutti świetnie sprawdzą się jako wigilijna przystawka, a także jako zimna przekąska w czasie sylwestrowej imprezy. Koniecznie wypróbujcie ten przepis na owocowe śledzie. Składniki potrzebne na śledzie z suszonymi owocami (śliwkami, rodzynkami i żurawiną) 6 solonych filetów ze śledzi, najlepiej Matias
Gotujemy i jemyPaszteciki z grzybami to świetna przekąska na świąteczny stół. Bardzo dobrze sprawdzą się również jako finger food na imprezę np. sylwestrową. Do farszu wykorzystałam różnego rodzaju grzyby - suszone, pieczarki białe i brązowe, a także boczniaki i shitake. Dlatego też jest on bardzo grzybowy i aromatyczny. Chrupiące ciasto i kremowy, grzybowy farsz o intensywnym ziołowym aromacie to idealne danie na każde
Codzienne GotowanieTatar ze śledzia to smaczna zimna przekąska w formie sałatki Szybko się go robi i jest łatwy do przygotowania. Można go podać na talerzyku, w miseczce, w porcjach ułożonych na grzankach lub krakersach (to zależy od Twoich upodobań i wyobraźni) . Doskonale się sprawdzi na imprezach oraz wigilijnej kolacji. Pomysły na sałatki: ** Sałatka z szynką i ananasem ** Sałatka Caprese ** Sałatka
Kulinarny S.O.S.Jeśli lubisz jeść śledzie, ta propozycja jest dla Ciebie To smaczny pomysł na zimną przekąskę, która sprawdzi się, gdy trzeba przygotować coś dobrego na Wigilię, domową imprezę lub spotkanie z przyjaciółmi. Polecam również: ** Tatar z łososia z majonezem ** Tatar z łososia z oliwą ** Rybe w kukurydzianej panierce ** Rybę w sosie czosnkowym (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki
Kulinarny S.O.S.oryginale nie dodaje się majonezu, choć podobno niektórzy dodają. Ja dodałam łyżkę, aby lekko przełamać cierpki smak. Możecie ją pominąć. Podobno sałatka najlepiej smakuje w towarzystwie piwa i słonych przekąsek :) U mnie zjedzona na kolację :) Składniki - 250 gram dobrej jakości mortadeli - 150 gram sera żółtego - 2 średniej wielkości ogórki konserwowe - 1 cebula czerwona Zalewa - 1 łyżka musztardy - 1 łyżka
Kuchnia z widokiem na ogródRewelacyjna przekąska na imprezę lub jako dodatek do mięska ,najlepiej smakuje na ciepło .Smaczne i proste. Możemy sobie przygotować przed imprezą a już na spokojnie podgrzać w piekarniku. Najsmaczniejsze są malutkie pieczarki. Składniki: 50 dag małych pieczarek 1 szklanka mąki 1/2 szklanki mleka 1 jajko pół łyżeczki proszku do pieczenia sól, pieprz chilli 2-3 ząbki czosnku Do miski
Niespełnione zdolności kulinarneMini zapiekanki to fajny pomysł na ciepłą kolację lub przekąskę podczas domówki. Moja córka jest szczególną miłośniczką takich zapiekanek. Składniki: bagietka lub zwykle bułki pieczarki cebula olej do smażenia sól, pieprz mozzarella keczup masło Sposób wykonania: 1. Pieczarki zetrzeć na tarce jarzynowej. Cebulę drobno posiekać. 2. Rozgrzać olej, dodać cebulę, a potem starte pieczarki. Dusić, aż woda wyparuje
Kuchnia domowa Ani