Pyszna pasta kanapkowa to zawsze super pomysł na śniadanie czy imprezową przekąskę. Czytaj więcej
Ana Mari's worldkalafior? Myślę, że jest bardzo uniwersalny. Może stanowić dodatek do obiadu podany z ryżem, makaronem lub z frytkami. Porcje kalafiora podane w miseczkach z sałaty to lekka i zdrowa przekąska. Pieczony kalafior w glazurze to świetny dodatek do wrapów/tortilli lub sałatek. Większość składników z kuchni azjatyckiej znajdziecie w sklepach internetowych, np. Kuchnie świata . Polecam bardzo pastę pikantną koreańską pastę
Tajemnice SmakuPyszne, kruche paszteciki są fajnym (i smacznym 😉) pomysłem na prostą przekąskę np na spotkanie ze znajomymi czy ciepłą kolację. Paszteciki są smaczne zarówno ciepłe jak i na zimno. Oczywiście farsz można dowolnie modyfikować: możemy upiec je z z farszem z podsmażonego kurczaka i warzyw, szpinaku i sera czy kapusty kiszonej i grzybów. Bo do środka takich pasztecików możemy włożyć
Walijskie PichceniePrzepyszna, francuska tarta ze świeżymi warzywami to świetny przepis na zakończenie roku szkolnego. Idealna przekąska na upa ł y, szybka i łatwa do zrobienia. Lekka, orzezwi ą jaca, a jaka efektowna. Przepis na tartę jest z serii tych: co podać, gdy goście na progu. Oczywiście zakładam, że coś mamy w lodówce, bo jak mówi ludowa mądrość, z pustego
dolcevitainmykitchenzwyczajnie ketchup. Poniżej przepis na dwie wersje frytek z batatów: smażone i pieczone oraz wiele porad. Zapraszam po niezwykle prosty i sprawdzony sposób na przygotowanie domowych frytek, czyli smaczną przekąskę. SKŁADNIKI: 2 bataty słodka i ostra papryka, sól, pieprz 1 łyżka skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej olej do smażenia kostki lodu PRZYGOTOWANIE: Bataty obierz, umyj i pokrój w cienkie długie frytki
Zasmakuj KuchniProste przepisy są najlepsze! Takie właśnie są te bułeczki. Wystarczy parę składników, by cieszyć się smakowitą przekąską. Nadzienie w bułeczkach jest przyjemnie kremowe dzięki dodatkowi majonezu. Składniki (6 sztuk): 6 małych bułeczek 10 szt. pieczarek 200 g. żółtego sera 1 łyżka majonezu 1 pomidor malinowy 2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżka oleju sól, pieprz Pieczarki oczyść i pokrój w małą
Delicious Placeobieram ze skórki) wydrążamy w środku. W miejsce miąższu wkładamy nasz serek. Na wierzchu układamy pozostałe pestki dyni i krążek papryki. Tak podane pomidorki są idealne jako przystawka, jako przekąska w ciepłe dni! Dodatkowo, stosując olej dyniowy dostarczacie mnóstwo dobroci dla Waszego organizmu! Wyróżnia się ciemnozielonym kolorem z powodu barwników chlorofilowych. SAMO ZDROWIE!! Olej dyniowy polecany jest przede wszystkim przeciw
Latosiowydomprawdziwa uczta dla podniebienia! Przyznam szczerze, że po jej spróbowaniu, mój mąż zmienił nastawienie do tego warzywa na bardziej przyjazne Ten przepis sprawdzi się idealnie jako kolacja, albo świetna przekąska podczas spotkań z przyjaciółmi. Możemy podawać ją solo, lub z dodatkiem ulubionego, domowego sosu, np. czosnkowego albo tzatziki. Bardzo polecam Wam ten prosty przepis na pyszną cukinię zapiekaną w parmezanie
Natka PietruszkiDziś mam dla Was świetny pomysł na imprezową przekąskę. Pamiętacie hot dogi w cieście drożdżowym – roll dogi ? Oba przepisy łączy jedno ciasto drożdżowe, które jest niezwykle proste w wykonaniu i wychodzi ZAWSZE. Wykonując twisty możecie posłużyć się ulubionymi przyprawami i składnikami, tak jak podczas przyrządzania pizzy. Samo w sobie ciasto drożdżowe świetnie sprawdzi się nie tylko do twistów i roll
Be Fit Be Strongnaleśników z czekoladą i bananów. Dokładnie takie jak robiła na ostatnie urodziny Oliwki... Link do filmu z przepisem 176 – Przepis na SZASZŁYKI na deser – słodka i zdrowa przekąska na imprezę dla dzieci! Składniki: naleśniki - 141 Przepis na NALEŚNIKI domowe -Co zrobić by naleśniki wyszły idealne? NALEŚNIKI bez jajek i mleka! krem czekoladowy - 114 - Najlepszy PRZEPIS
Dieta Rozdzielna i Zdrowiekosztowało 5,99 zł. Powiem tak, zakochałyśmy sie w tych papryczkach, kupiłam już je kilkukrotnie, bo usmażone, czy grillowane świetnie smakują jako dodatek do obiadu, kolacji, czy prostu przekąska. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik