przekąski - 40822 przepisów (strona:457/2722)

Syrniki – placki z serem. 44

Syrniki – placki z serem. Pyszne placuszki wykonane z twarogu z dodatkiem kaszy manny. Cudownie smakują gdy polane są syropem truskawkowym. Jest to znakomity pomysł na słodkie śniadanie lub przekąskę , a nawet lekki bezmięsny obiad . Te placki są świetne, są sycące i bardzo smaczne. Syrniki są miękkie w środku i lekko chrupiące na zewnątrz. Te pyszne placuszki staną się Twoim ulubionym

Zdrowy Styl Joanny
Tarta z jajkiem, białą kiełbasą i porem 55

Idealna przekąska na święta wielkanocne. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by cieszyć się smakiem takiej tarty przez cały rok. Artykuł Tarta z jajkiem, białą kiełbasą i porem pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Ogórki małosolne na sucho w 1 dzień 49

zmieniają swojego koloru. Gotowe będą już po 1 dniu. Dlaczego warto przygotować ogórki małosolne? Wszyscy znamy ogórki małosolne robione tradycyjną metodą w zalewie. Ogórki małosolne wspaniale nadają się jako przekąska, dodatek do obiadów i letnich sałatek. Nie każdy wie, że istnieje znacznie prostsza i szybsza metoda na ogórki małosolne. Przedstawiamy prosty przepis na ogórki małosolne bez zalewy. Składniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Terrina wieprzowa z pistacjami 95

zwanej kąpieli wodnej, jednakże terriny na zimno na przykład z grillowanych warzyw bądź łososia nie wymagają pieczenia. Terrinę podaje się na zimno, jest ona zatem idealna jako przekąska . Poniżej znajdziecie przepis na terrinę wieprzową z pistacjami . Jest to terrina pełna mięsa, gdyż poza mielonym mięsem wieprzowym znajduje się w niej także spora ilość wędzonego boczku. Świetnym dopełnieniem mięsa okazały się

MeCooks
Gofry według tradycyjnego przepisu 58

Trudność: Łatwe Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu Porcje 4 porcje Przygotowanie 10 min. Pieczenie 5 min. Kalorie 295 kcal Gofry to doskonały pomysł na śniadanie, kolację i na słodką przekąskę. Ale jak zrobić idealne ciasto na gofry? Dowiesz się z naszego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 300 g mąki pszennej 375 ml mleka (półtorej szklanki) 80 ml oleju (1/3 szklanki

ProstePesto.pl
Włoska Frittata 56

wzbogacona o dodatkowe składniki, takie jak: wędliny , sery lub warzywa . Słowo frittata z grubsza oznacza „smażony”. Można je podać zarówno na obiad jak i śniadanie i kolację czy jako przekąskę na spotkanie ze znajomymi. Frittata to proste i ciekawe danie, które można jeść zarówno na ciepło jak i na zimno oraz samą lub z dodatkami. Do przygotowania takiej potrawy niezbędna

ProstePesto.pl
Chrupiący kurczak po koreańsku. 53

Chrupiący kurczak po koreańsku. Chrupią, soczysty, panierowany kurczak. Jest to pyszny sposób na podanie piersi z kurczaka. Znakomicie się sprawdzi jako przekąska , ale także jest to znakomita propozycja na danie główne. Ten przepis na kurczaka po koreańsku jest łatwy do zrobienia i jest absolutnie pyszny. Polecam, warto go wykonać! Ten kurczak okaże się Twoi ulubionym daniem . Czosnek posiada całe spektrum

Zdrowy Styl Joanny
Suszone morele i śliwki w boczku 54

roku jest wyjątkowo pięknie. Pogoda sprzyja grillowaniu i spotkaniom w miłym towarzystwie. Śliwki i morele zawinięte w boczek i będą idealne na takie okazje. to banalnie prosta przekąska. Można przygotować je zarówno na grillu jak i na patelni czy w piekarniku. Składniki: kilka suszonych miękkich moreli kilka suszonych miękkich śliwek cieniutkie plasterki boczku Sposób przygotowania: 1. Każdą śliwkę i morelę

Kuchnia domowa Ani
Talerz tatarski. Najlepszy imprezowy sposób na podanie tatara. PRZEPIS 63

Tatar na imprezach to u nas punkt obowiązkowy. Świetnie sprawdza się jako przekąska albo zakąska. Przy większej liczbie biesiadników podawanie osobnych porcji tego dania może być jednak kłopotliwe. Dlatego w takich sytuacjach przyrządzamy cały talerz małych befsztyków, które częściowo są już wymieszane, aby ułatwić gościom zadanie. Znikają od razu jeden po drugim. Przepis na talerz tatarski – tatar na imprezę

Kulinarna Polska
Pâté (pasztet) z wątróbek drobiowych z pistacjami 59

Klasyka francuskiej kuchni, czyli pasztet z wątróbek drobiowych z pistacjami. To idealna przekąska, potrawa na kolacje czy przyjęcie, której przygotowanie nie zajmuje dużo czasu, a składniki nie są skomplikowane i poza masłem, towarem już prawie luksusowym, też nie są drogie. Smak pâté dopełniają słone pistacje, dzięki czemu pasztet smakuje wyjątkowo szczególnie z dodatkiem chrupiącej bagietki i kieliszka wina. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Zapiekanki w stylu meksykańskim 52

Reklamy (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Chrupiące bagietki z farszem w stylu meksykańskim to idealna propozycja na weekendową przekąskę. Sprawdzi się również jako danie na ciepło podczas spotkania z przyjaciółmi. Jak przygotować takie zapiekanki? Lista zakupów  300 g mięsa mielonego 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 200 ml passaty pomidorowej 3 łyżki kukurydzy 3 łyżki czerwonej fasoli 100 g tartego sera

Proste-przepisy.pl
Krokiety z ziemniakiem i brokułem 56

Zgodnie z podejściem zero waste na szybki obiad zrobiłam krokieciki z ziemniaka i brokuła. Dzień wcześniej zostało mi trochę warzyw i tak powstała szybka i pyszna przekąska :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Racuszki na kwaśnym mleku. 47

kwaśnym mleku. Są to najbardziej puszyste racuszki jakie jadłam, dodatek kwaśnego mleka nadaje troszkę pikantności i jednocześnie delikatności. Racuszki z dodatkiem kwaśnego mleka to najłatwiejsze i najsmaczniejsze śniadanie , przekąską lub poczęstunek dla całej rodziny. Nie potrzebujesz żadnych specjalnych składników, wszystko znajdziesz w swojej kuchni. Racuchy z dodatkiem jabłek smakują wybornie a gdy polejesz je syropem klonowym i posypiesz cynamonem

Zdrowy Styl Joanny
Muffinki a’la Pizza 52

przedstawiam przepis na muffinki dla miłośników pizzy i … porządku w lodówce – czyli danie z cyklu jak z niczego zrobić coś. Muffinki a’la Pizza świetnie nadają się na przekąskę do szkoły, do pracy i… po pracy do piwka też są niczego sobie Składniki: 100 ml ciepłego mleka 21 gram drożdży (mniej niż ¼ kostki) 250 gram mąki 4 łyżki masła

Kulinarna Patilogia