chruściki: 60 g mąki pszennej, 2 jajka, mleko (około 50-70 ml), olej do głębokiego smażenia (u mnie ryżowy), 1 kg truskawek, 300 ml śmietany 30
królestwo garówZobaczyłam podobną sałatkę na jednym z kulinarnych blogów. Zaintrygował mnie dodatek młodej kapusty, owszem - robiłam z niej surówki obiadowe, ale majonezowa sałatka? Postanowiłam spróbować. Nie byłabym
6nieboTarta - kiedyś za nią nie przepadałam. Powodem tego była zbyt duża ilość ciasta, którym wyklejałam formę. Teraz nauczyłam się wałkować je cieniej, robić z mniejszej ilości
Szefowa kuchniSezon na rabarbar dobiega końca, ale w marketach i na straganach można znaleźć ostatnie sztuki. Polecam do przygotowania puszystego i niebiańskiego w smaku jak i wyglądu
Truskawkowa FiestaIdealne połączenie piwa, przypraw oraz syropu klonowego, wymieszanego z miodem. Przepyszny aromat uzyskany dzięki szałwii od Skworcu Składniki 4 golonki wp przednie (ok 600 g sztuka
R'n'G KitchenSkładniki: matiasy 8 sztuk, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, musztarda miodowa 1 łyżka, olej rzepakowy - ile potrzeba, groszek konserwowy 1
W Mojej Kuchni LubięZAPIEKANY KALAFIOR z dodatkiem grzybów i aromatycznych ziół, z nieodzownym ... Artykuł ZAPIEKANY KALAFIOR Z PIECZARKAMI I TYMIANKIEM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEDo dzisiejszego meczu polecam domowe chipsy ziemniaczane (u mnie paprykowe). Złociste, chrupiące, uwielbiane niemal przez wszystkich. Składniki: * 5-6 większych ziemniaków * 1/2 litra oleju do smażenia
Zrób to smacznieŻeby zrobić klasyczne zapiekanki nie potrzeba wiele umiejętności. Robi się je bardzo prosto a są pyszne. Warto samemu zrobić zapiekanki ponieważ są o wiele lepsze niż
Mama GotujeSkładniki: 8 średnich młodych ziemniaków 25 dag surowego wędzonego boczku 4 świeże ogórki gruntowe 1 dymka pęczek koperku 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku sól, pieprz
Qchnia po prostuPasta kanapkowa z sardynek Uwielbiam świeży, pachnący, naturalny chleb posmarowany prawdziwym masłem i oprószony odrobiną soli. Ale z dodatkiem pysznej pasty
Calzonella.comTo danie to mój błyskawiczny sposób na imprezową przekąskę! Robi się w trzy minuty, żeby je zjeść nie potrzeba sztućców, ani talerzy. Idealny fingerfood na wszelkie
Kulinarne InspiracjeŚwietna przystawka <3 Składniki Farsz z mozzarellą: 6 jajek 100 g sera mozzarella 1 średnio dojrzały pomidor 3 łyżki drobno siekanego szczypiorku 2 łyżki
R'n'G KitchenNa każdą okazję i na każdy stół. Smaczne dzięki dodatkowi ziół - świeżego kopru i szczypioru oraz aromatycznego suszonego majeranku. Oprócz białej cebuli dodałam czerwoną, dzięki
Zasmakuj Kuchni