Nie znam osoby, która nie lubi zajadać się pizzą. Dzisiaj mam dla Was przepis na pyszną pizzę przygotowaną na cieście francuskim. Jej przygotowanie zajmuje zaledwie kilkanaście
Tradycyjna kuchnia KasiDziś znów popędzimy w kierunku Azji, a dokładnie do Tajlandii. Co tym razem wymyśliłam? Bua Loi Chi czyli kokosowy deser z pereł tapioki! Tapioka jest skrobią
Ostra na SłodkoLato!!! Mięta w ogrodzie rozrosłą się jak szalona... Tyle pysznych rzeczy do przyrządzenia. Dziś decydowałam się na sos miętowy z mocnym akcentem fety, świetny jako dip
Pora na pora i pomidoraZastanawiacie się co przygotować na lekkie śniadanie? Dzisiaj polecam coś błyskawicznego, mianowicie pomidorka jako śniadanie błyskawiczne i idealne bo lekkie :) Z racji tego, że nie przepadam
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiJemista , zapisywane często jako gemista , to wegetariańskie danie, będące jednym z greckich klasyków. Zdecydowanie pysznych klasyków! Bywa, że do farszu dodaje się również mielone mięso, ale
zadanie-gotowanieDzisiaj przepis na bardzo prosty chlebek bananowy. Kolejny pomysł na zdrowe śniadanie. Jest to przepis podstawowy, oczywiście możecie do ciasta dodać np. orzechy, rodzynki czy czekoladę
Zgrabne GotowaniePodczas zakupów wpadł mi w ręce kremowy serek Arla Apetina. Zaciekawił mnie jego smak - połączenie rukoli i pesto. Postanowiłam wykorzystać go w bardziej kreatywny sposób
Taste Therapy„Kiszona kapusta!(…) Rzecz to smaczna i zbawienna, taka kapusta. Zimą, gdy brak witamin, chroni przed szkorbutem. Jest nadto doskonałym środkiem antydepresyjnym. – Jak
PaleoLifeWitajcie Kochani. Czy i u Was pada? Korzystając z niepogody mam chwilę, żeby spędzić czas w domu nadrabiając zaległości. Bardzo lubię sobie
Rozpustne gotowaniePołączenie naszych ulubionych kurek i fasolki szparagowej. Wyszło pyszne danie, które pasuje do potraw z cielęciny i drobiu, ale można potraktować jako samodzielne danie. Wizualnie powinno
R'n'G KitchenLetnia i bardzo orzeźwiająca sałatka z arbuzem, melonem, ogórkiem, czerwoną cebulą i bazylią Składniki: 1 mały melon 1/2 arbuza 1/2 czerwonej cebuli 1 zielony ogórek świeża
Moja Galeria SmakuOgórki konserwowe czyli ogórki pasteryzowane o słodko-kwaśnym smaku z dodatkiem octu. W przeciwieństwie do kwaśnych ogórków kiszonych (które mają Czytaj więcej »
Przepisy KulinarnePrzystawka o przepięknym wyglądzie i jak dla mnie wspaniałym smaku. Jedna z moich ulubionych :) Wiem jednak, że nie każdy przepada za jej smakiem. Ale jeśli
Czerwona Porzeczkaskładniki: 300 g fasolki szparagowej 1 duży pomidor 2 jajka mała puszka filecików anchois parę czarnych oliwek sól, pieprz wykonanie: Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki i wrzucamy
Domowy Smak JedzeniaPomysł na szybka smaczną kolację. Zaczerpnięty od Kingi Wójcickiej Składniki kilka kromek chleba tostowego ( ew. pół bagietki) oliwa z oliwek 100 g miękkiego sera pleśniowego 20
R'n'G Kitchen