To już ten czas, że zaczynam myśleć o lecie i o wakacjach
Quinoa Raz!Pasta z makreli sprawdza się nie tylko na bezglutenowych kanapkach, ale też jako świetny dip na imprezę do warzyw, lub obiadowy dodatek do młodych wiosennych ziemniaków
Quinoa Raz!Cóż może być lepszym dodatkiem do grillowanych dań, jeśli nie orzeźwiająca sałatka? Ta jest inspirowana kuchnią libańską, a konkretnie sałatką tabbouleh, którą tradycyjnie przygotowuje się z
Quinoa Raz!Takie cudo cudaczne upolowałam :) soplówkę jeżowatą, fantastyczny grzyb znany też pod takimi nazwami jak: yamabushi, broda starca, małpia głowa, lwia grzywa... Łacińska nazwa to Hericium erinaceus
Quinoa Raz!Smak kwiatów akacji i zapach kwitnącego czarnego bzu kojarzy mi się z dzieciństwem, tym razem wykorzystałam te kwiaty do stworzenia wyjątkowych, sielskich, aromatycznych i bezglutenowych racuchów
Quinoa Raz!Jeśli szukacie przepisu na pyszną pastę kanapkową w dodatku bez glutenu, bez laktozy, bez cukru i wegańską (i nie jest to pasta z kostek lodu) ;) to
Quinoa Raz!Miałam dużo zabawy przy tworzeniu tych trufli. Polecam robić je z rodziną, albo z przyjaciółmi, bo kulanie ich to prawie taki rytuał, jak wielopokoleniowe lepienie pierogów
Quinoa Raz!Uwielbiam farinatę, bo jest prosta i pożywna, a w zależności od tego, co do niej dodamy może zupełnie zmienić charakter ;) Dziś z okazji 3 urodzin Akademii
Quinoa Raz!Ostatnio dostałam od przyjaciółki kilka paczuszek różnych cudeniek z komosy ryżowej, między innymi ekspandowane ziarenka. Postanowiłam więc stworzyć z nich coś wyjątkowego i zaczęłam eksperymentować. Jako
Quinoa Raz!Już chyba wspominałam, że czereśnie to moje ukochane owoce, chętnie dodaję je wszędzie tam gdzie pasują, a ostatnio zajadam się takim oto zestawem :) Naleśniki z mąki
Quinoa Raz!Sałatka caprese z tych samych składników co klasyczna włoska przystawka, ale podana inaczej. Nie tylko smaczna, ale też ciekawie podana. Składniki: kilka pomidorków koktajlowych opakowanie mozzarelli
Zasmakuj KuchniDanie proste w przygotowaniu - chrupiące zapiekanki na paluchach z pieczarkami. Ser topiony po zapieczeniu zachowuje nadany mu kształt i pozostaje kremowy. Czytaj więcej »
Przepisy KulinarneW sezonie na czarne jagody w moim domu nie może zabraknąć drożdżówek z tymi owocami. Zawsze jednak przeraża mnie wielkość klasycznych jagodzianek, więc dziś postanowiłam zrobić
Weekendy w domu i ogrodzieJuż dawno chciałam się z Wami podzielić tym przepisem. To mój „must have” na każdej imprezie i spotkaniu ze znajomymi. Proste w przygotowaniu, łatwe do podjadania
Ania i Marcin gotująSzaszłyki mogą wyglądać inaczej niż zwykle i do tego smakować wybornie. Spróbujcie sami tego bardzo prostego przepisu! Mięso z kurczaka Jogurt grecki Przyprawa grecka do mięsa
MarcinChef