Przepis na : kolacja
Jajko poszetowe ( pochette ), to inaczej jajko w koszulce. W moim rodzinnym domu mówiło się na nie jajko z falbanką. Gotuje się je bez skorupki we wrzącej wodzie, najczęściej lekko zakwaszonej. Takie jajko można podawać na wiele sposobów. Może być dodatkiem śniadaniowym lub obiadowym. Przygotowanie go wymaga odrobiny wprawy, ale nie jest trudne. Nie poddawajcie się, kiedy na początku trudno będzie uzyskać ładny kształt. Ja trochę ich już ugotowałam, ale nadal nie są tak piękne, jakbym tego chciała :) Zaprasza... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.