Pasta z ciecierzycy i tahini. Dla mnie koniecznie musi być z dodatkiem kminu rzymskiego. Jest dość łatwa do wykonania, ale czasochłonna. Ciecierzyca wymaga długiego namaczania (najlepiej
BullioMarynowane tofu idealnie nadaje się do sałatek, grilla lub dania głównego. Tofu bardzo łatwo przyjmuje zioła i przyprawy, dlatego przy marynowaniu nabiera bardzo
Łycha smakówPierogi z jagodami to smak lata i smak mojego dzieciństwa jednocześnie. Nieodłącznie kojarzą mi się z rodzinnym domem, wakacjami, rodziną, ale też z fioletowym uzębieniem i
Kulinarne InspiracjePrzyznam się szczerze, że w mojej lodówce nie znalazłam jajek, a miałam ogromną ochotę na jakiekolwiek placuszki. W tej wersji są wegańskie, więc są bardzo, bardzo
Truskawkowa FiestaLetnia SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I CIECIERZYCĄ nie dość, że jest... Artykuł SAŁATKA Z RZODKIEWKĄ I CIECIERZYCĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEPasta jajeczna z dodatkiem pieczarek i papryki to mój dzisiejszy pomysł na niedzielne śniadanko. Naprawdę warto - będzie pysznie! Składniki dla 2-3 osób: 3 jajka 1/4
Alutka-GotujeWegański przepis, który w sumie przez przypadek jest wegański, gdyż połączenie tych składników wydało mi się po prostu niezmiernie pyszne i raczej nie miało to nic
Cooking MonsterSmaczny, grecki dip z pieczonego bakłażana. Robię niewielką porcję, taką na raz i dlatego jeden średni bakłażan jest dla mnie wystarczający. Najwygodniej upiec bakłażan przy okazji
Stare GaryOPIEKANY KOZI CAMEMBERT z dodatkiem świeżego pesto z rukoli to... Artykuł OPIEKANY KOZI CAMEMBERT Z PESTO Z RUKOLI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINETACOS Z RYBĄ I ARBUZEM to pyszna wariacja tradycyjnej meksykańskiej... Artykuł Tacos z rybą i arbuzem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEZiarna orkiszu pierwsze dobrze zmieliłam następnie mąki pszennej, wody, soli i łyżkę oleju dołożyłam. Ciasto dobrze wyrobiłam i na chwilę dla zwiększenia elastyczności do miseczki
Moniki SmakołykiKocham naleśniki! A te są po prostu mistrzowskie i muszę przyznać, że chyba najlepsze jakie jadłam w życiu - niebo w gębie! <3 Kokosowy szał trwa
Cooking MonsterLabneh, to bardzo delikatny jogurtowy serek, który swój rodowód ma w kuchni arabskiej. Bez żadnego problemu przygotujemy go w naszej kuchni. Wystarczy dobry i
Kulinarne przygody GatityBardzo fajny przysmak kuchni łemkowskiej. Wbrew temu, że Łemkowie pochodzą ze wschodu Polski, to wiele z nich osiedliło się na ziemiach zachodnich. Ich zwyczaje i przepisy
R'n'G KitchenPomidory najlepiej z własnego ogródka, bo co tu dużo mówić smak ma największe znaczenie. Czy są dobre?...nie...są pyszne i smakują latem!. Nadzienie testowałam parę
Apetyczna babeczka