https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pewnie każdy z Was zna, ale nie każdy pamięta... Uwielbiam klasykę. A Wy? kromki chleba (najlepiej minimum z dnia poprzedniego
Di gotujeWalory smakowe i właściwości czerwonej kapusty doceniono już w Starożytności. Mimo że nigdy nie dorównała popularności kapuście białej, warto ją jeść. Zawiera cenne przeciwutleniacze, witaminy, minerały
My Chcemy JeśćPIZZA Z CUKINIĄ z dodatkiem sera feta lub bryndzy. Do... Artykuł PIZZA Z CUKINIĄ I KREMOWYM SOSEM CZOSNKOWYM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINENiekoronowany królem pasty jajecznej w naszej rodzinie jest mój Brat S. Nikt nie potrafi zrobić jej tak smacznej, pozostali tylko z mniejszym, lub większym powodzeniem go
6nieboSmoothie jeżynowe z granolą. Po ostatnim wpisie na temat granoli dostałem parę wiadomości z prośbą o inspiracje z jej wykorzystaniem w śniadaniowej odsłonie. Krótko mówiąc (a
PaleoLife100 g boczku wędzonego surowego, pęczek białych szparagów, 5 jajek, masło, szczypiorek, sól, cukier Szparagi umyć, obrać, odłamać końce. Włożyć do wrzącej lekko osolonej i ocukrzonej
królestwo garówJest sobota, jest weekend to co rozpalamy dzisiaj grilla? Jeśli tak to proponuje zrobić na grillu pyszna ośmiornice i podać ją na mini kanapkach. Lekko, smacznie
Bernika - moj kulinarny pamietnikNiczym z KFC, tylko domowe;) Podaję je z różnymi dipami, najczęściej pomidorowym i czosnkowym. Pasują do frytek, czy ziemniaków. Ostatnio nawet zagościły na moim stole w
Zasmakuj KuchniCYTRYNOWY HUMMUS jest alternatywą dla klasycznej wersji tej popularnej pasty.... Artykuł CYTRYNOWY HUMMUS Z BAZYLIĄ pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEKolejna słodycz, tym razem szybka i prosta. Powiedziałabym że nawet prostsza od szarlotki. Pomysł ten naszedł mnie dziś w szkole, rzadko dopada mnie taka chęć na
madamekuchnia.wordpress.comLato i wiosna to czas warzyw, za którymi tęsknię przez całą zimę. Pachnąca natka pietruszki, koperek, rzodkiewka, młoda kapusta, szczypiorek i wiele, wiele innych – to dla
Gotowanie-ukOstatnio, z racji chwilowego unieruchomienia prawej ręki, mam problem z wykonywaniem właściwie wszystkich czynności, nie tylko w kuchni... Na szczęście mogę liczyć na pomoc moich wspaniałych
6nieboJeżeli macie w domu bochenek lekko czerstwego chleba i nie macie ochoty na domowe grzanki, to zachęcam do przygotowania pieczonego chleba wraz z dodatkiem masła oraz
UgotowaćDzisiaj prezentuję przepis na pyszne paszteciki z młodą kapustą i pieczarkami. Paszteciki są łatwe do przygotowania. Ciasto jest miękkie i rozpływa się w ustach. Ze szklanką
Tradycyjna kuchnia Kasinadzienie: 400 g zielonych szparagów, oliwa, sól, cukier, sok z cytryny, 200 g serka mascarpone, 100 pstrąga łososiowego lub łososia wędzonego, ciasto: 125 ml wody, 40
królestwo garów