Przepis na : deser
Składniki na 10 sztuk: 5 małych jabłek (ok. 350 g) 5 łyżek płatków jaglanych (ok. 50 g) 6 łyżek płatków owsianych (ok. 60 g) 1 łyżka dowolnej mąki bezglutenowej (tu: ryżowa) (ok. 12 g) 2 łyżki siemienia lnianego (ok. 20 g) 1 jajko rozmiar L 3 płaskie łyżeczki domowego cukru waniliowego / można zastosować dowolny słodzik w odpowiedniej proporcji lub pominąć (ok. 15 g) cynamon Jabłka obrać i zetrzeć na tarce. Wymieszać z pozostałymi składnikami. Nałożyć do foremek. Mini szarlotki włożyć do piekarnika na... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...