przekąski - 41822 przepisów (strona:2088/2789)

Pieczony camembert z figami 239

Sezon na figi już się kończy, a idealnym jego zakończeniem... Artykuł Pieczony camembert z figami pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Jajka w kokilkach 150

Jajka w kokilkach to propozycja Madzi na pyszne i romantyczne śniadanie we dwoje :) Przepis jest niezwykle prosty i szybki w przygotowaniu... najwięcej czasu zajmie nam samo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rafaello z kaszy jaglanej 158

Jaglane rafaello Składniki: Kasza jaglana – 1 szklanka Mleko – 2 szklanki Masło – 1 łyżka Miód – 3 łyżki Migdały – 1 szklanka Wiórki kokosowe Kresto – 1 szklanka Wykonanie: Kaszę

Kuchnia Bon Appetit
Ciasteczka owsiane pełne zdrowia 107

Ciasteczka owsiane z chia, goji i pyłkiem pszczelim Składniki: Płatki owsiane – 150g Orzechy włoskie - 100g Nasiona chia – 50g Jagody goji - 50g Rodzynki – 50g Pyłek pszczeli - 3

Kuchnia Bon Appetit
Tarta z buraczkami, łososiem i kozim serem 127

Tarta żytnia z buraczkami, łososiem i kozim serem Składniki - ciasto: Mąka żytnia – 200g Żółtko jaja – 1 sztuka Masło – ½ kostki Sól – 1 łyżeczka Proszek do pieczenia – szczypta

Kuchnia Bon Appetit
Trufle piernikowe z powidłami śliwkowymi 155

Trufle piernikowe z powidłami śliwkowymi Składniki: Piernik świąteczny – to co zostało ;) Powidła śliwkowe – 3-4 łyżki (w zależności od ilości piernika) Orzechy włoskie zmielone – ½ szklanki Orzechy

Kuchnia Bon Appetit
Makówki 116

Śląskie makówki Składniki: Mak mielony – 500g Bułki kajzerki – 4 sztuki lub 1 bagietka Mleko – 600-700ml Orzechy włoskie – ½ szklanki Migdały całe – ½ szklanki Migdały płatki – 4

Kuchnia Bon Appetit
Faworki 182

Faworki Składniki: Mąka – 500g Cukier – 60g Jajka – 4 sztuki Żółtko - 2 sztuki Śmietana 18% - 3 łyżki Masło – 50g Szczypta soli Wódka – 2 kieliszki Olej do smażenia

Kuchnia Bon Appetit
Ciasto orzechowe z bezą, masą krówkową i kruszonką z ciasta knafeh (kadayif) 148

Ciasto orzechowe z bezą, masą krówkową i kruszonką z ciasta knafeh (kadayif) Składniki – ciasto kruche: Orzechy włoskie zmielone – 1 szklanka Mąka – ¾ szklanki Masło – ½ kostki Jajko – 1

Kuchnia Bon Appetit
Pasta z zielonego groszku i suszonych pomidorów 125

Pasta z zielonego groszku i suszonych pomidorów Składniki: Zielony groch suszony – 100g Czosnek – 2 ząbki Pasta sezamowa tahini – 2 łyżki Suszone pomidory – 10 sztuk Oliwa z

Kuchnia Bon Appetit
Hummus z pieczonym pasternakiem 81

Hummus z pieczonym pasternakiem Składniki: Ciecierzyca (nasiona suche) – 200g Pasternak (można zastąpić go pietruszką) – 1 sztuka Oliwa z oliwek – ½ szklanki + 2 łyżki do pieczenia pasternaku Pasta

Kuchnia Bon Appetit
Hummus z pieczonym burakiem i czarnuszką 111

Hummus z pieczonym burakiem i czarnuszką Składniki: Ciecierzyca (nasiona suche) – 200g Burak – 1 sztuka Oliwa z oliwek – ½ szklanki Pasta tahini – 4 łyżki Sok z 1 limonki

Kuchnia Bon Appetit
Pobudzający koktajl na dzień dobry 131

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit
Focaccia z ziemniakami 140

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit
Wiosenna tarta z botwinką i kozim serem 134

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Kuchnia Bon Appetit