TUNA POKE BOWL to klasyk kuchni hawajskiej. Świetna kompozycja surowego tuńczyka... Artykuł Hawajska tuna poke bowl pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESezon na figi w pełni. Chociaż pomysłów mam mnóstwo, czasu niestety mniej, dlatego stawiam na prostotę. Na chłodne jesienne wieczory polecam pieczone figi z kozim serem
Pasja SmakuSos orzechowy może śmiesznie brzmi ze słowem "sałatka" ale za to smakuje świetnie. Ser pleśniowy idealnie do niego pasuje. Całość jest słono-słodka, perfekcyjnie współgrająca ze
CzarnawisienkaSkładniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 4 jajka 2 łyżki śmietany 1 opakowanie mini mozzarelli kilka plasterków salami lub innej wędliny kilka oliwek cebula kawałek papryki sól
czarrna od kuchniSkładniki: 3 szklanki mąki pszennej 1 kostka margaryny palmy 2 łyżki cukru 1/2 łyżeczki soli 3 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 białka
kgwjanczewoDziś na całym świecie obchodzony jest Światowy Dzień Wegetarianizmu. Pierwsi wegetarianie żyli w Indiach w II wieku p.n.e., a ich dieta miała związek przede wszystkim z
My Chcemy JeśćSkładniki: matiasy 8 sztuk, papryka zielona 2 sztuki, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 1 łyżeczka, olej rzepakowy - ile
W Mojej Kuchni LubięChrupiąca FOCACCIA Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ, BOCZKIEM I FETĄ to nasza... Artykuł Focaccia z fasolką szparagową, boczkiem i fetą pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEskładniki: 4 duże tortille 500 g mięsa mielonego (wieprzowe lub wołowe) ok. 200 g kukurydzy konserwowej od JAMAR 2 czerwone papryki 2 ząbki czosnku 1 cebula
Domowy Smak JedzeniaTo chyba jedna z najprostszych hiszpańskich przegryzek :) Papryczki Padron przywędrowały do Hiszpanii ( dokładnie Galicji) z Meksyku dzięki franciszkańskim mnichom i były zwyczajną odmianą papryczek chilli, jednak
Kuchnia w Słońcu SkąpanaMoje książki kucharskie nie mają ze mną łatwo. Cały czas wkładam je i wyciągam, wertuję i zaznaczam karteczkami przepisy, które MUSZĘ wypróbować. Mam książki, w których
Posadzone i zjedzoneWczoraj na obiad były tortille z usmażonym na złoto kurczakiem, chrupiącymi, świeżymi warzywami oraz domowym sosem czosnkowym. Lubimy od czasu do czasu wracać do tego
Simply FoodKuchnia włoska jest mi bliska, gdyż spędziłam w Italii miesiąc poznawając kulturę i kuchnię tego kraju. Risotto zalicza się do jednych z moich ulubionych dań. Postanowiłam
Truskawkowa FiestaTrochę mi zeszło z ich zrobieniem i chociaż uwielbiam je jeść ale już robić troszkę mniej, bo są odrobine pracochłonne :) Składniki: - 1 kg
Zainspirowana w kuchniMacie dużo cukinii w ogrodzie i nie wiecie co z nią zrobić. Z chęcią bym przyjęła cukiniowe dary ale jest to niestety niemożliwe. Mam za to
codojedzenia