Przepis na : podwieczorek
Hummus z pieczonym burakiem i czarnuszką Składniki: Ciecierzyca (nasiona suche) – 200g Burak – 1 sztuka Oliwa z oliwek – ½ szklanki Pasta tahini – 4 łyżki Sok z 1 limonki Czosnek – 1 ząbek (lub 2 mniejsze) Kumin, sól Woda, w której gotowała się ciecierzyca – ½ szklanki Czarnuszka Wykonanie: Ciecierzycę zalewamy wodą i moczymy przez 8h. Po tym czasie gotujemy do miękkości. W między czasie przygotowujemy buraka, którego zawijamy w folię i pieczemy w 180 stopniach przez 45-50 minut. Po upieczeniu obieramy go ze ... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...