Sałatka ” Słowiańska „ Znowu zapowiada się długi weekend , a co za tym idzie , możliwy jest najazd gości , więc wypada się jakoś przygotować . Na takie niespodziewane
Ogrodnik w podróżyUwielbiam ciasto ptysiowe! Przygotowuję z niego nie tylko pyszne Eklerki, karpatki , profiterolki , ale też wytrawne ptysie. Dziś, właśnie na takie mam dla Was przepis! Delikatne, chrupiące
Ostra na SłodkoSłodkie JABŁKA W KARMELU w kolorowych posypkach to doskonały pomysł... Artykuł Jabłka w karmelu pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINETo zdecydowanie jedno z moich ulubionych dań! Pikantne, aromatyczne leczo to dla mnie symbol drugiej połowy lata, kiedy to pomidory i cukinie są najsmaczniejsze i aż
Kulinarne InspiracjeJesień to zdecydowanie czas orzechów, dyni i warzyw. Od kilku lat zmagam się z alergią na orzechy, które były dawniej moją ulubioną przegryzką w jesienne wieczory
Weekendy w domu i ogrodzieCzasami przychodzi taki czas, że mamy ochotę na "małe co nieco". Warto wtedy zamiast po czekoladę sięgnąć na przykład po owoce z jogurtem naturalnym. Takie
ChilliJemyTymbaliki to nowocześniejsza nazwa, oznaczająca nic innego, jak klasyczną galaretę drobiową. U mnie tym razem tymbaliki w wersji z indykiem. Bardzo
Walijskie PichcenieSą małe, ale jakże pyszne :) Mini eklerki z kremem, zapraszam na te małe co nieco :) Składniki na około 15 eklerków Ciasto: 1 szkl wody (200 ml
Gotowanie...to proste !Kulki owsiane to słodka przekąska z płatków owsianych, kakao i mleka w proszku, obtoczona posiekanymi orzechami, bądź wiórkami kokosowymi. Taka mała przegryzka zamiast ciasteczek, gdy
Simply FoodStraaaasznie dobra przekąska na Halloween! Kotlety mielone zawinięte w boczku :) Składniki: ( na 24 szt. o średnicy orzecha wloskiego ) 300 g mięsa drobiowego mielonego jajko kilka
Atlas SmakówŚwietne danie. Możemy taką zapieczoną kiełbasę podać na ciepło jako część obiadu, możemy podać jako przystawkę z sałatą. Smaczne i na ciepło i na zimno. A
Stare GaryHej :-) Piątek w końcu :-). Ja jakaś zmęczona tym tygodniem, ta pogoda raz taka, raz taka i człowiek nie może nadążyć. Ostatnio robiłam domowy pasztet. Zainspirowała mnie
kruche babeczkiskładniki: 10 szt paluszków 5 plasterków żółtego sera szczypiorek wykonanie: Plasterki żółtego sera przekrawamy na pół i ostrym nożem nacinamy do połowy. Każdy paluszek owijamy serkiem
Domowy Smak JedzeniaNazwa mozzarella wywodzi się z języka włoskiego od czasownika mozzare , czyli odrywać . Historia tego sera sięga I wieku p. n. e., kiedy wytwarzali go Rzymianie. Kilka
My Chcemy JeśćSkładniki: 425 g ciecierzycy z puszki ( 265 g po odsączeniu ) 5 łyżek pasty tahini * ząbek czosnku 2 łyżki soku z cytryny średni burak, ok 80 g
Atlas Smaków