Włoskie, chrupiące CANTUCCINI Z MIGDAŁAMI to świetny deser do czarnej,... Artykuł Cantuccini z migdałami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINECudownie pachnące PIECZONE GRUSZKI Z RICOTTĄ I ORZECHAMI to deser,... Artykuł Pieczone gruszki z ricottą i orzechami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEU nas w domu wszyscy bardzo doceniamy kaszę jaglaną. Przyrządzamy z niej naleśniki, jest dodatkiem do zup i składnikiem pasztetów. Dzisiaj łączymy ją z fasolą i
Jeść, by żyć w zdrowiuZanim zaczęłam się "świadomie" odżywiać, moim popisowym daniem był makaron z tuńczykiem, śmietaną, kukurydzą i dużą ilością sera żółtego (!!!). Teraz tę potrawę nazwałabym: gluten z rtęcią
Jeść, by żyć w zdrowiuKoniec z tymi deserkami! Czas na porcję warzyw, kiełków i awokado. Muszę Wam się do czegoś przyznać...Jestem awokadoholiczką. Najchętniej zjadałabym je z każdym posiłkiem (oczywiście
Jeść, by żyć w zdrowiuWiem, wiem...Na moim blogu miałam unikać przepisów na dania zawierające gluten. Jednak muszę zrobić wyjątek. Ten chleb zasługuje bowiem na uznanie, ze względu na jego
Jeść, by żyć w zdrowiuStaram się wprowadzać do mojej kuchni coraz więcej witariańskich dań. Surowizna to podstawa! To ona powinna dominować w diecie. Z koktajlami, sałatkami, sokami i deserami na
Jeść, by żyć w zdrowiuKasza jaglana przeżywa obecnie wielki BOOM. Jedzą ją wszyscy fanatycy zdrowego odżywiania, w tym ja i moja rodzina. Kasza jaglana jest najzdrowszą ze wszystkich kasz, bo
Jeść, by żyć w zdrowiuProste i szybkie w wykonaniu kotleciki składające się z DWÓCH składników (+ przyprawy) - taka jest moja dzisiejsza propozycja na obiad. Wybrałam wersję pieczoną, ale wyjdą również wyśmienite
Jeść, by żyć w zdrowiuPamiętacie placuszki z prosa i komosy ryżowej idealne na śniadanie? Jeśli nie, to zapraszam TUTAJ . Nie macie pomysłu, z czym je zjeść? Przedstawiam dwie propozycje: na
Jeść, by żyć w zdrowiuSłyszeliście kiedyś o plemieniu Hunzów - najzdrowszych, najdłużej żyjących i najszczęśliwszych ludziach na świecie? Warto zapoznać się z ich stylem życia i odżywiania, jeśli chcemy uniknąć chorób
Jeść, by żyć w zdrowiuWracam po długiej przerwie z przepisem na znakomite wrapy naleśnikowe z niebanalnym wypełnieniem. Poszczególne elementy tego dania - sos "majonezowy", ciasto naleśnikowe, guacamole, możecie wykorzystywać w
Jeść, by żyć w zdrowiuDziś prezentuję kanapkę na wypasie! Jest niesamowicie smaczna i syta, a to za sprawą burgera - serca tej kanapki. Ten jaglano - ziemniaczany kotlet zapakowany w chleb ze
Jeść, by żyć w zdrowiuUpiec chleb bezglutenowy to prawdziwe wyzwanie. Po wielu próbach, kombinacjach, kilkunastu lub kilkudziesięciu (wolę nie liczyć dokładnie) zakalcowatych bochenkach, nareszcie udało mi się opracować przepis na
Jeść, by żyć w zdrowiuJod - pierwiastek śladowy, bez którego możemy bardzo ciężko chorować, a nawet umrzeć. W dzisiejszych czasach niemal każdy cierpi na niedobór jodu, stąd widoczna epidemia chorób tarczycy
Jeść, by żyć w zdrowiu