Jak tylko znalazłam przepis na owsiankę z dodatkiem budyniu wiedziałam, że muszę ją wypróbować, bo zwykła wersja płatków na śniadanie zaczęła mnie ostatnio trochę nudzić
Simply FoodPieczarki z małżami można podać jako przekąskę lub jako danie główne. Trudno podać dokładne ilości składników, wszystko zależy od wielkości pieczarek jakie chcemy użyć. Mała pieczarka
królestwo garówCoxinhas to mięso kurczaka otulone w ciasto z bulionu i mąki i usmażone na głębokim tłuszczu. Kotleciki tradycyjnie formuje się w kształt kurzej nóżki. Jest to
BullioTajskie curry z małżami to mniej popularne połączenie, zwłaszcza, że wolimy do niego użyć czerwonego curry, a jednak większość przepisów wykorzystuje tutaj zieloną pastę curry. My
Pociąg Do KuchniŚwięta tuż,tuż a taka rybka będzie mile widziana na świątecznym stole. W moim domu uwielbiana przez domowników i w żadnym wypadku nie może jej zabraknąć
Kolorowa kuchnia ElkiŚlimak, ślimak pokaż rogi ... dam Ci sera na pierogi ! Co prawda moje dzisiejsze ślimaczki rogów nie posiadają, ale za to ser już tak. No może
Taste TherapyWam też zdarza zakupić się więcej produktów? Nam nagminnie :P ale nie ma tego złego, co by na najlepsze wyjść nie mogło. To zawsze rodzi nowe
R'n'G KitchenPortobello to odmiana znanej wszystkim pieczarki - większa, bardziej mięsista. Świetnie nadaje się do faszerowania i zapiekania a kupić je można nawet w popularnym dyskoncie. Są intensywniejsze
Szefowa kuchniFASZEROWANE CEBULE nie goszczą zbyt często na naszych stołach. Wiele... Artykuł Cebule faszerowane kaszą bulgur, oliwkami i serem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEFasola w sosie serowym na obiad. Bardzo lubię przystawki, na które składają się ogólnie dostępne warzywa. Zielona fasola szparagowa to właśnie takie nieskomplikowane warzywo, dostępne przez
codojedzeniaŚwietnie się sprawdzi na imprezę lub do obiadu czy na kolację. Kolejna kombinacja z resztek tego co zostało. Jak widać nie trzeba specjalnie marnować jedzenia. Nie
kuchniabellissima.wordpress.comWege Piątek Bardzo proste a niezwykle smaczne placuszki ziemniaczano - marchewkowe z dodatkiem pora wywodzą się z kuchni skandynawskiej (rarakor). Małe placuszki często serwowane są jako kanapeczki
Codzienne GotowanieCzęsto, gdy z kimś rozmawiam na temat starej (początek XX wieku) kuchni, słyszę że potrawy były tłuste, ciężkie... Nie wiem skąd to się wzięło. W książkach
królestwo garówSoczysta, rozpływająca się w ustach karkówka fajna na obiad oraz na kanapkę. Składniki: - 2 kg karkówki - przyprawa do karkówki - 3 łyżki miodu - 350 g keczupu - 3
Zainspirowana w kuchniWyśmienity pomysł na słodki prezent dla świątecznych gości to blok czekoladowy z pysznymi, chrupiącymi dodatkami. Rarytas prosty i szybki w wykonaniu, a co najistotniejsze zaskakujący swoim
Gotowanie-uk