przekąski - 41822 przepisów (strona:1210/2789)

Produkty zbożowe 162

długo dają poczucie sytości. Należy jednak uważać na takie produkty jak Musli oraz smakowe płatki śniadaniowe. Część z nich zawiera wiele smakowych dodatków, które podnoszą wartość kaloryczną takiej przekąski. Na kalorie należy również uważać przy ciastach i innych wypiekach. Tu kalorie to przede wszystkim cukier wchodzący w skład takiego ciasta oraz liczne dodatki, jak migdały czy bakalie. Wypieki to również

Codogara
Naleśniki z kwiatami bzu 87

Proste, klasyczne naleśniki, które jako dodatek mają świeże kwiaty bzu. Dzięki temu wyraźnie czuć kwiatowo - owocowy posmak, a samo danie staje się dość niecodzienne. Dobrze sprawdzają się jako przekąska albo deser

Milion Smaków
Najlepsze pomysły na zdrową i lekką kolację 196

także tłuste) owoce morza twaróg/serek wiejski jajka zdrowe tłuszcze jak oliwa czy olej kokosowy większość warzyw  Produkty niewskazane: tłuste sery potrawy ciężkostrawne, smażone na głębokim tłuszczu słodkie przekąski większość owoców (przede wszystkim banany, winogrona i owoce suszone) warzywa strączkowe (bób, fasola) a także - por, cebula, papryka (podobnie jak strączkowe-są ciężkostrawne) Przedstawione poniżej mini-przepisy to moje sprawdzone

Kuchnia Ellie
Cebula z grilla 144

Cebula jest składnikiem wielu dań, ale też może być przyrządzona jako samodzielna przekąska. Jeżeli nigdy wcześniej nie mieliście okazji skosztować cebuli z grilla – czas to zmienić. Na grilla można przygotować białą cebulę, szalotkę lub czerwoną – zawsze można przygotować miks dwóch kolorów cebuli. Uwielbiam cebulę i nie wyobrażam sobie, grilla bez cebuli. Cebula z grilla […] The post Cebula

Magiczny Garnek
Eterno kolejne pyszności :) 143

czekoladą - skład: truskawki 70%, cukier, kakao, cynamon, wanilia, skórka pomarańczowa. Zastosowanie: do deserów, kanapek. Konfitura malina z pigwą - skład: malina, pigwa, cukier. Zastosowanie: do deserów, pieczywa i słodkich przekąsek. Chrzan z żurawiną - chrzan 50%, żurawina 45%, cukier, ocet, kwasek cytrynowy. Zastosowanie: dodatek do potraw

kruche babeczki
Sałatka z bakłażanem na ostro 172

potraktowałam to jako danie obiadowe, ale zapewne dlatego, że dzisiaj jakoś niekoniecznie ciągnęło mnie do jedzenia. Natomiast jako lekka przekąska, danie na kolację, sałatka będzie idealna. Dość ostra, bo i takie smaki dzisiaj mnie pociągały. Składniki: (dla 2 osób) 1 bakłażan 1 opakowanie sera feta garść świeżego, posiekanego koperku garść świeżej, posiekanej natki pietruszki garść świeżego szpinaku parę pomidorów koktajlowych

gutfut
Pesto z rukoli 133

Warto mieć w lodówce. Idealna jako pasta do kanapek, dodatek do obiadu, czy przekąska na kolację. Ładuję to pesto wszędzie – do makaronów, do mięs, jako dip. No i dorwałam się do rukoli z małego, lokalnego gospodarstwa, więc poznałam różnicę i w wyglądzie i w smaku od tych z supermarketów. Ta z gospodarstwa jest zdecydowanie większa i dłużej zachowuje świeżość

gutfut
Sałatka z tuńczyka z grillowaną papryką. 294

Myślę, że wielu z Was dziś z tym hasłem na ustach rozpalała grilla. Ja wykorzystałam okazję i przygotowałam pożywną sałatkę, która może stanowić samodzielną przekąskę. Składniki : 1 duża papryka czerwona 1/2 szklanki oliwek 1 szklanka ciecierzycy 5 sztuk suszonych pomidorów na słońcu 1 puszka tuńczyka oliwa z oliwek pieprz Jak ją przygotować : Ciecierzycę ugotować według instrukcji na opakowaniu, odcedzić

Ale Proste
SZPARAGI W TEMPURZE 208

jogurtu i mięty lub z sosem sojowym z dodatkiem imbiru i ziaren sezamu, ja osobiście wolę je same, bez żadnych dodatków. Doskonale nadają się na przystawkę lub przekąskę. Dla 4 osób Przygotowanie : 10 min. Smażenie : 10 min.   • 500 g szparagów (białych lub zielonych)* • 1 l oleju arachidowego (lub innego) do smażenia Sól 125 g mąki pszennej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Dieta CTZO, dzień drugi 140

dodać 1 łyżkę dobrej oliwy i 2 łyżki nasion słonecznika, posolić do smaku i zmiksować. Śniadanie zjadłam o 7:00, O 9:00 już byłam głodna i zjadłam małą przekąskę. Drugie śniadanie zjadłam o 11:00. Rzodkiewkę skroiłam razem z liśćmi. Nie powiem, abym się najadła – liście z jajkiem. Obiad o 14:30 – wyczekiwany, bo zaczynałam czuć głód

Kucharzyca
Dietetyczne frytki z marchewki i pietruszki z czosnkowym dipem 170

frytki z selera i batata (klik!)   - tym razem również dietetyczne frytki z marchewki i pietruszki. Mogą być świetnym warzywnym dodatkiem do dań - lub - jak w tym przepisie - pyszną przekąską - podane z czosnkowym dipem. SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 150g to 90 kcal, 100 g tylko 60 kcal :)) Frytki: 300 g marchewki 300 g pietruszki 2 łyżki oliwy

Moje Kuchenne Rewelacje
Młoda kapusta duszona na maśle 173

Młoda kapusta jest tak pyszna, że lubię ją nawet samą, bez niczego. Odrywam listki i po prostu chrupię sobie jak najsmaczniejszą przekąskę. Surówka z młodej kapusty często gości u nas, ale czasem zachce się także gotowanej w całości lub uduszonej z koperkiem. Taka prozaiczna kapusta, jedno z najbardziej pospolitych (zdawałoby się) warzyw, a potrafią z niej powstać tak smaczne potrawy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Deser na śniadanie? 203

Budzisz się i masz ochotę na coś słodkiego? Deser na śniadanie? Czemu nie? Nawet dobry będzie na kolację. Alternatywa dla słodyczy. Dobry też na przekąskę.  Bardzo szybki w przygotowaniu, a zje go każdy. Mamy już południe a obiad w lesie. Piszę szybciutko składniki i przygotowanie i mykam do kuchni. Miłego dzionka :) SKŁADNIKI: 1 mały banan odrobina gorzkiej czekolady

Misz-masz by Domi
Produkty dodające energii 168

orzechach wzmacniają pamięć i koncentracje. Zaletą jest fakt, że można je zabrać wszędzie ze sobą, są poręczne. Zmieszczą się w małej kobiecej torebeczce, czy neseserze. Jeśli chcemy mieć pożywną przekąskę przy sobie wystarczy wsypać niewielką ilość orzechów do woreczka i trzymać w torbie na wypadek chwilowego spadku energii. Woda mineralna Woda to podstawowy składnik żywienia. Jednak często zapominamy o odpowiednim

Codogara
Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych. 192

szaszłyki to już ostatnie danie tego typu w tym tygodniu, ale za to jakie konkretne! To jest po prostu kawał obiadu na patyku, a nie jakaś tam przekąska ;) Kiedy zabrałem się za ich przyrządzanie, moje myśli ewidentnie powędrowały w stronę toskańskich smaków. Przypomniała mi się mianowicie rozmarynowa polędwiczka zapiekana w bagietce. Nie mogę sobie przypomnieć (starość?!) czy robiłem

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania