przekąski - 41322 przepisów (strona:1180/2755)

PIASKOWE BABECZKI Z BITĄ ŚMIETANĄ 148

Babeczki to pyszna, słodka przekąska. Uwielbiam je piec ponieważ są szybkie w przygotowaniu, łatwe w dekorowaniu i pięknie się prezentują na talerzu. Idealne do podjadania, kawki i nawet przyjęcia

Kulinarne Fantazje Marioli
OBWARZANKI SEROWO - ZIEMNIACZANE 88

Obwarzanki to niezastąpiona przekąska na Tłusty Czwartek. Ja przygotowuję je znacznie częściej, ponieważ dzieci za nimi przepadają. Przepis na oponki  jest rewelacyjny i stosuję go od lat, część twarogu zastępuję ziemniakami, przez co są pulchne w środku, chrupiące z zewnątrz i nie ciągną oleju. Polecam

Kulinarne Fantazje Marioli
SAJGONKI 150

Sajgonki to pyszna przekąska kuchni azjatyckiej, sprzedawane w budkach z dodatkiem ryżu i surówki. Dzisiaj przygotowałam je w domu, są na prawdę pyszne, chrupiące i soczyste w środku

Kulinarne Fantazje Marioli
NALEŚNIKI Z ŁOSOSIEM 113

Roladki naleśnikowe z łososiem są świetne na śniadanie, kolację lub przekąskę.                                                                  SKŁADNIKI :  5 naleśników 200 g twarożku kremowego sól, pieprz do smaku 100 g wędzonego łososia

Kulinarne Fantazje Marioli
Domowy kopiec kreta 120

przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Chcesz być na bieżąco? Dołącz do naszej społeczności na  Facebooku

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Dlaczego warto jeść cukinię? 5238

łagodzą objawy stresu, poprawiają pamięć i koncentrację oraz zapobiegają depresji. Wystarczy ją umyć i pokroić w plasterki lub talarki - i chrupać ze smakiem :)  Szczególnie świetnie sprawdzi się jako przekąska między posiłkami. Możemy pokroić też w słupki różne warzywa (np. marchew, kalarepkę) - i podawać z serkiem śmietankowym lub  czosnkowym dipem ( jogurt naturalny + rozgnieciony ząbek czosnku).  Cukinia jest warzywem

Moje Kuchenne Rewelacje
Batoniki czekoladowe bez pieczenia z orzeszkami 155

kilka minut ( uwaga! nie zjedzcie całej masy prosto z miski! ) Ja dodałam również rodzynki, ale należy zwrócić uwagę czy nie zawierają konserwantów i cukru. Batoniki sprawdzą się jako zdrowa przekąska między posiłkami :) Składniki: 4 wafle ryżowe naturalne 2 łyżki kakao 2 duże łyżki oleju kokosowego 1 łyżeczka miodu 30 g odżywki białkowej (opcjonalnie) 4 łyżki orzeszków ziemnych 2 łyżki rodzynek

Chocolate Muffin Blog
Warzywny sos serowy - do makaronu i chipsów tortilla 256

przygotowania wegańskiego mac'n'cheese, czyli makaronu z serem. Resztkę wykorzystałyśmy jako pyszny dip do chrupiących chipsów tortilla. Świetnie będzie też smakował z warzywami pokrojonymi w słupki, jako przekąska do filmu lub meczu. A może macie swój pomysł na wykorzystanie tego warzywnego serowego sosu

two broke sisters
Domowe krakersy 136

Lubicie sobie coś pochrupać podczas oglądania filmu, spotkania z przyjaciółmi, a może szukacie smacznych przekąsek na imprezę? Jeśli tak, to te krakersy są właśnie dla Was! Od kupnych nie odstają nawet na krok, a wręcz są od nich lepsze... Dlaczego? Nie zawierają tylu zbędnych składników, konserwantów, ulepszaczy... Serdecznie polecam w szczególności, teraz gdy na boisko wchodzą nasi piłkarze

Nastoletnie Wypiekanie
Grillowane szparagi z pomidorkami koktajlowymi i fetą 142

upieczonymi, słodziutkimi pomidorkami koktajlowymi i pokruszoną fetą. Do tego dania najlepiej wybierać najcieńsze zielone szparagi, najlepiej jednakowej grubości. Dzięki temu wszystkie upieką się jednakowo. Grillowane szparagi mogą być świetną przekąską, idealnie się sprawdzą na letnią kolację, ale również jako dodatek do dań obiadowych z mięsem, rybą lub dań w wersji wege, którą Wam gorąco polecam (np. z „ Młodymi ziemniaczkami

Moja Delicja
Ziołowa frittata z kwiatami cukinii 156

Frittata to nic innego jak włoski omlet. Może być serwowany na zimno lub ciepło jako przekąska lub danie główne. Frittatę pieczemy na patelni (drugą stronę dopiekamy przez odwrócenie) lub  na patelni i dopiekamy ją w piekarniku. Właśnie tak uczyniłam. Podstawą są ubite jajka oraz dodatki wg smaku i fantazji, dlatego idealnie nadaje się do wykorzystania resztek pozostałych w lodówce

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
RECENZJA - Zadbaj o równowagę mikroflory jelitowej :) 106

oznacza przywrócenie równowagi mikroflory jelitowej i osiągnięcie optymalnej masy ciała. W tej fazie włączasz do diety nowe produkty, a od czasu do czasu możesz pozwolić sobie na jakąś niezdrową przekąskę, która nie odbije się na Twoim zdrowiu i nowej figurze. Pewnej motywacji i otuchy do dalszej pracy nad sobą dają zamieszczone na stronach kartek autentyczne historie pacjentów autora książki. Opowiadają

Zdrowie na języku :P
Kruche ciasteczka wytrawne (czosnkowe) 154

digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu: Warsztat Smaku .  Ciasteczka są przepyszne, bardzo delikatne i niezwykle kruche. Idealnie sprawdzą się do podjadania w ciągu dnia, do wina, piwa - czy jako przekąska przez telewizorem. Możecie doprawić je wg własnego smaku lub zrobić w sposób (*) opisany na końcu postu. Pycha! (około 14 dużych sztuk, 30 mniejszych)  150g mąki pszennej 100g masła/margaryny

Di gotuje
Przekąska w sam raz na mecz czyli sagonki :) 178

Pyszne sajgonki z nadzieniem mięsno-warzywnym czyli klasyczna przekąska azjatycka w sam raz na mecz :)     Poziom trudności:       łatwe Czas przygotowania:  30-40 minut               Składniki: 25 płatów papieru ryżowego sos chili do maczania sajgonek olej do smażenia Na farsz

Bazując na smaku
Lekka sałatka z papryki igołomskiej i awokado 112

Błyskawiczna kolorowa i smaczna sałatka. Je się ją oczami dzięki kolorom:) Jest lekka, dlatego może stanowić doskonałą przekąskę w ciągu upalnego dnia lub po prostu w każdej okazji gdy dopadnie nas mały głód. Składniki: 1 papryka igołomska 1 papryka czerwona mniejsze awokado 6 rzodkiewek sól, pieprz Wykonanie: Papryki umyj, osusz, czerwoną paprykę przekrój na pół i krój w okrągłe plasterki

Zasmakuj Kuchni