Kasza bulgur z vermicelli z warzywami smakuje dobrze na ciepło i na zimno. Na obiad podaję ją z kurczakiem, natomiast na zimno świetnie sprawdza się jako przekąska w pracy czy na uczelni. Ze względu na problemy natury ortodontycznej nawet w wersji na zimno warzywa najpierw gotuję chwilkę na parze, by lekko zmiękły. Nie podaję proporcji, ponieważ nie jest trudno dobrać
Wrzosowa PolanaSkończyły się truskawki, ale zaczyna się sezon na przepyszne borówki amerykańskie. Są idealne do deserów, jako przekąska, czy dodatek do płatków śniadaniowych. Postanowiłam je wykorzystać do tarty, której spód zrobiłam z ciasteczek Oreo. Musze przyznać, że wyszła bardzo słodka, w sam raz do kawy. 5 godzin 12 kawałków składniki: 2 opakowania ciastek Oreo (około 500 g) 500 dag mascarpone
Ania i Marcin gotująpowstały na podstawie mojego wcześniejszego przepisu ( klik ) i również są przepyszne - zresztą tak samo jak i tamte. Kuszą swoim niesamowitym aromatem i wspomnianą chrupkością. Świetnie nadają się na zdrową przekąskę. Z ciekawostek dodam, że płatki gryczane charakteryzują się niemal takimi samymi właściwościami co kasza gryczana. Są bogate w wiele mikroelementów (np. magnez, kobalt, żelazo) oraz witaminy (B1, B2, E). Zawierają
Di gotujenaleśniki można podawać z ulubionymi dodatkami np. miodem, syropem klonowym, bitą śmietaną i oczywiście świeżymi owocami lub konfiturą. Pancakes doskonale sprawdzą się w porze śniadaniowej, na kolację lub jako przekąska między posiłkami. Pancakes nabierają puszystości dzięki maślance, sodzie i pozostawieniu rozmieszanego ciasta na około 2 godziny by zaczęło pracować. Składniki: (na około 16 sztuk o średnicy
Kuchcik gotujewykonania. Twarda solidna okładka, świetna kolorystyka, szata graficzna i porządny papier kredowy, a kartki szyte. W książce znalazłam ponad sto przepisów, podzielonych na kategorie: Święta i tradycje Meze i przekąski Śniadanie Sałatki Zupy Ryby Mięsa Street Food Dania Wegetariańskie Zapiekanki i Placki Wypieki Dodatki Każdy przepis oznaczony jest symbolem wskazującym na święto żydowskie związane z daną potrawą, a także opisem
Blondynka GotujePasztet z cukinii z orzechami włoskimi, przekładany szpinakiem to smaczna propozycja na lekk ą , letni ą przekąskę. Jest bardzo delikatny w smaku, lekki, ale jednocześnie sycący. Smacznego :) **** La terrina di zucchine e' un antipasto delicato che può essere anche un'ottima soluzione per un buffet o un aperitivo. Ricca di noci, risulterà
La grande e la piccola cuocaCiasteczka są pyszne i delikatnie chrupiące. Idealnie nadają się na zdrową przekąskę, która posiada wartościowe składniki odżywcze. Możecie do nich dodać swoje ulubione bakalie, czy dosłodzić według własnego smaku. Jeśli nie mieliście do czynienia z amarantusem ekspandowanym (tzw. poppingiem) - to koniecznie go spróbujcie. Jest świetny do ciasteczek, jako posypka do deserów i podjadania na surowo, bo nie wymaga
Di gotujeTortille z kabanosami stanowią smaczną i szybką przekąskę, przyrządziłam je na kolację ale również często przyrządzam je do pracy zamiast kanapek. Warzywa i kabanosy doskonale się komponują z sosem tysiąca wysp. Składniki: 4 placki tortilli Fanex 250 gram kabanosów 1 papryka czerwona 1 ogórek zielony 1 główka sałaty rzymskiej Sos tysiąca wysp Fanex Sposób przygotowania: Kabanosy kroimy na pół, oczyszczoną
Bajeczna KuchniaNuggetsy to świetna przekąska, kiedy odwiedzą nas niespodziewani goście. Szybkie i proste w wykonaniu. Filet z indyka można zastąpić kurczakiem, a do nuggetsów świetnie sprawdzi się sos z jogurtu naturalnego i czosnku. Polecam! Składniki: filet z indyka ząbek czosnku sezam do panierowania sos miętowy sól pieprz Wykonanie: Filet podziel na mniejsze
Kukuleczkirozdziałów książki poświęcony jest poradom, jak prowadzić zdrowy tryb życia. Z chęcią będę czerpała inspirację z tego wiarygodnego źródła... Wracając do przepisu... Tak przygotowana marchewka jest nieskomplikowaną i tanią przekąską/sałatką, która pasuje praktycznie do wszystkiego. Można ją podawać w wersji solo oraz jako dodatek do obiadu. (6 porcji) (*) 600g marchewek 1 łyżka oliwy 2 cm imbiru (świeżego) pieprz
Di gotujePyszna i zdrowa przekąska dla amatorów cukinii i grzybów. Można upiec ją w piekarniku lub usmażyć na patelni. Składniki 1 cukinia 1 jajko kilka suszonych grzybów 2-3 łyżki otrąb żytnich sól pieprz 1. Grzyby mielimy w młynku do kawy, mieszamy z … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty