Prosta przepyszna przekąska, tak nazwał mąż te wafelki.Zadowolony, że mu zrobiłam smaki dzieciństwa. Składniki: 5 andrutów mleko w proszku 1 szklanka mleko płynne pół szklanki czekolada gorzka 2 tabliczki cukier 100 g Krok 1 Podgrzewamy mleko na gazie, kiedy zaczyna się gotować dodajemy cukier i rozpuszczamy w mleku. Po rozpuszczeniu cukru dodajemy dwie tabliczki czekolady i mieszamy do rozpuszczenia. Kiedy
Różowa kuchniarazem dla osób nietolerującym gluten, lub tych, którzy po prostu wolą lżej i zdrowiej :) Nie ma w nich grama mąki białej, cukru, jajek czy czekolady. Polecam je bardzo jako przekąskę między posiłkami, zamiast niezdrowych batonów, czy kanapek. SKŁADNIKI: Ok. 13 sztuk 3/4 szklanki mielonych migdałów lub zmielonych płatków migdałów 1/2 szklanki mąki ryżowej (ewentualnie pszennej) 1/2 łyżeczki sody
Calzonella.comkuchnią roślinną, odkryłam, że kryje ona w sobie niezliczoną ilość ciekawych, i co najważniejsze, zdrowych przepisów! Mus czekoladowy z awokado i banana niczym nie odstaje od innych słodkich przekąsek, a jednocześnie zawiera w sobie same zdrowe składniki! Zjadłam zaledwie kilka łyżeczek i mój apetyt na słodkie został skutecznie poskromiony! Dawno temu nawet nie przyszłoby mi do głowy
Moje QulinariaWspaniała wiosenna, lekka i smaczna przekąska z rzodkiewek nadziewanych pastą z wędzonego sera, szczypiorku i majonezu to apetyczna przystawka, która świetnie smakuje podana przed daniem głównym i doskonale zaostrzy apetyt na więcej. składniki na 12 sztuk 12 dużych rzodkiewek 10 dag żółtego wędzonego sera 2- 3 łyżki majonezu pęczek szczypiorku czarny pieprz przepis Szczypiorek drobno siekamy. Ser żółty
Smakowite Daniabułeczek postanowiłam użyć gotowych, prażonych jabłek ze słoika. Zaoszczędziłam sporo czasu, a efekt zadowolił nie tylko moje podniebienie :) Te urocze drożdżowe kieszonki, po brzegi wypełnione jabłkowym nadzieniem będą idealną przekąską lub drugim śniadaniem nie tylko w pracy czy szkole, ale również podczas weekendowych wypadów za miasto na łono przyrody :D Składniki (na ok. 20 szt.): Ciasto drożdżowe
MyCookBook.plprycham i ratuję się domowymi sposobami... a dla Was sałatka ;-) Wygląda pięknie i wiosennie, smakuje fantastycznie, pasuje do dań obiadowych, tortilli, burgerów, ale też świetnie sprawdza się jako lekka przekąska z grzankami :-) SKŁADNIKI 1/2 kapusty pekińskiej 1 garść roszponki (porządna garść ;-) ) 1 papryka czerwona 1/2 świeżego ogórka 1/2 puszki kukurydzy zioła prowansalskie oliwa z oliwek sól, pieprz Kapustę kroimy
Czary - gary w kuchniWczoraj był sernik jak najbardziej świąteczny, a dziś przekąska zdecydowanie przedświąteczna :-) Babeczki lub jak ktoś woli muffinki w tej wersji są ideale zarówno na podwieczorek jak i na śniadanie :-) delikatnie wilgotne ciasto i wspaniały migdałowo - jabłkowy aromat... Po prostu pyszne... SKŁADNIKI 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mleka 2 jajka 1 łyżeczka proszku
Czary - gary w kuchniczwarte istotne jest, by posiłki nie zawierały niepotrzebnego tłuszczu, cukru, a w szczególności alkoholu. Tak więc chciałabym, by Wasze propozycje uwzględniały powyższe wskazówki. Proponujcie śniadania, obiady, kolacje, przekąski, desery... Pamiętajcie, że każda przyszła mama ma inne upodobania smakowe, ale w tej akcji chodzi o to, by zaproponować jej te jak najbardziej zdrowe, pożywne, korzystne dla mamy i dziecka
Czary - gary w kuchnidziś przekąska słodka, ale sycąca :-) Bez wątpienia będzie się nadawała na podwieczorek, słodką kolację czy śniadanie :-) Polecam... SKŁADNIKI 200 ml mleka 2 jajka 5 g drożdży 5 czubatych łyżek mąki pszennej pełnoziarnistej 2 łyżki drobnych płatków owsianych 1 łyżka cukru z wanilią 2 jabłka cukier puder do posypania tłuszcz do smażenia (może być masło klarowane) Mąkę mieszamy z płatkami
Czary - gary w kuchniIdealna przekąska gdy dopada Was ochota na coś słodkiego. Batony zawierają zdrowe ziarna i bakalie. Ich skład można modyfikować w zależności od tego, co akurat znajdziecie w kuchennych szafkach. W moich batonikach znalazły się płatki owsiane i jaglane, rodzynki, słonecznik, pestki dyni, migdały i orzechy laskowe oraz lekkie i chrupiące ekspandowane ziarna gryki. Składniki: 530 g mleka skondensowanego
Smakowity Blog Kulinarnysię wielu paniom wydaje? :) No a do piwa świetne są te kapuściane muffiny! Myślę, że tak samo jak batatowe Marzeny. Jedne i drugie sprawdzą się też jako piknikowa przekąska, a także jako danie lunchboxowe (słownik twierdzi, że nie ma takiego słowa - really?). Albo, zamiast lunch box, powiedzmy bento - będzie jeszcze bardziej światowo, czy jak kto woli - pretensjonalnie ;) Albo... (dosyć! - przemówił
zadanie-gotowanieoraz bez dodatku cukru. Wyrazisty smak masła sezamowego nie potrzebuje tu wielkiej oprawy więc doskonale sprawdzi się zdrowotny dodatek poppingu z amarantusa. Ciasteczka stanowią idealną, bo zdrową i smaczną, przekąskę dla dzieci. Przepis z moją modyfikacją pochodzi z książki "Kuchnia polska bez pszenicy
Milion Smakówdrugie śniadanie wypiłam dzisiaj koktajl z pomarańczy z dodatkiem suszonej morwy białej , która jest zdrowym zamiennikiem cukru. Idealna jako przekąska, jadłam także oblaną gorzką czekoladą - pyszności! Dodałam płaską łyżeczkę zielonego jęczmienia i tak oto powstał cudowny w smaku koktajl, już 39 przepis, na blogu! Zachęcam do wypróbowania, bo koktajle są zdrowe i idealnie orzeźwiają, a ich przygotowanie to kilka minut
Moja smaczna kuchniaBardzo smaczny dodatek, miedzy innymi, do samosów. Pikantny, lekko czosnkowy smak dipu doskonale komponuje się z łagodnymi przekąskami. Składniki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2-3 rzodkiewki 3-4 marynowane kurki lub inne grzyby … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyŁagodniejsza wersja dipu do samosów. Polecam również do ostrych i wyrazistych przekąsek. Składniki 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3/4 szkl śmietany 18 % 3/4 szkl jogurtu naturalnego sól pieprz ziołowy 1. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. 2. Doprawiamy do … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty