Prosta a zarazem efektowna sałatka, idealna na upalne dni. A w dodatku pełna witamin. Szybka przystawka lub przekąska dla zagonionych mam, polecam! Przygotowanie 15 minut Dla 4 osób 2 melony 2 awokado 4 łyżki oleju słonecznikowego 1 cytryna 100 g sałaty (np. strzępiastej lub innej) Melony przekrój na pół i usuń pestki. Pokrój na ćwiartki i obierz ze skórki
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaŚwieżo poszatkowana natka pietruszki dodaje do dipu magicznego świeżego aromatu. Pyszny czosnkowy sos podawajcie do różnych mięs, przekąsek chlebowych. Składniki: 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 2 łyżki majonezu 4 ząbki czosnku sól, pieprz, zioła prowansalskie, tymianek garść świeżej natki pietruszki Wykonanie: Połączcie w miseczce jogurt z majonezem, dodajcie ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, przyprawcie do smaku. Na koniec dodajcie świeżo
Zasmakuj KuchniLekki warzywny pasztet z bobu. Bardzo dobry jako osobna przekąska lub dodatek do pieczywa. Polecam :) Przepis pochodzi z bloga Gotuję, bo lubię—>KLIK. U mnie z maleńkimi zmianami. 1 kg bobu średnia cukinia 2 marchewki pietruszka por (biała część) 2 cebule 3 ząbki czosnku 4 łyżki oleju rzepakowego łyżeczka majeranku 1/4 łyżeczki cayenne sól i pieprz 2 kopiaste
Mienta blogtradycyjnych homogenizowanych serników i truskawek zatopionych w galaretkach. Robi się w mig, zjada jeszcze szybciej. Można upiec wcześniej, a przed podaniem podgrzać w mikrofalówce. Idealnie nadaje się na słodką przekąskę pod chmurką 🙂 ZAPIEKANKA […] Artykuł Zapiekanka truskawkowa z adwokatem pochodzi z serwisu Wiszniówka
WiszniówkaBabaeczki z ananasem ? hmm coś innego, orzeźwiającego.. Są bardzo miękkie i wilgotne w środku. Idealana przekąska na letni podwieczorek. Polecam! Babeczki z ananasem Składniki: Suche: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Mokre: 1 jajko 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju dodatkowo: 3/4 szklanki ananasów w kawałkach z puszki Sposób wykonania
Smaki Nataliiznowu to samo – muffinki Musicie mi to wybaczyć, ale uważam, że to genialna, słodka przekąska, szczególnie by ładnie przywitać gości. Łatwo je podzielić, a na stole prezentują się ślicznie. Po raz pierwszy ich głównym składnikiem były u nas borówki amerykańskie, które wprost uwielbiam. Wyszły wilgotne i mocno owocowe. Sprawdźcie sami ok. 1 godziny 12 dużych + 10 malutkich (oczywiście jeżeli
Ania i Marcin gotująprzepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Domowy budyń czekoladowy Domowy budyń jaglany - z gwiazdką Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na Facebooku
lady-och-mistrzyni.blogspot.comUwielbiam hummus i zaraz po guacamole jest to moja ulubiona pasta i przekąska. Nigdy jednak nie wpadłabym na to aby przyrządzić go z cukinii. Przepis pochodzi z książki „Kuchnia Raw Food”, którą ostatnio przedstawiałam Wam tu —>KLIK Chociaż sercem zostanę przy tradycyjnej wersji tego dania, to ta pasta również bardzo mi smakowała. Przygotowanie jest szybkie
Mienta blogsmakowity ser jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych na świecie. Jego konsystencja i doskonała topliwość sprawia, że z powodzeniem może być wykorzystywany do wyszukanych, ciepłych dań, jak i kanapek i przekąsek na zimno. Dostępny w opakowaniach o gramaturze 150 i 750 g. Dzięki technologii „otwórz – zamknij”, z jaką zostało zaprojektowane opakowanie, ser na długo zachowa swoją świeżość
Różowa kuchniaSzybka i pożywna sałatka. Idealna na przekąskę w ciągu dnia lub na wspólne biesiadowanie ze znajomymi. Możecie ją dowoli przyprawić, jeśli lubicie ostre smaki dodajcie papryczkę chili. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula puszka kukurydzy kilka kwiatów brokułów 4 plastry dobrej jakościowo szynki 3 większe konserwowe (opcjonalnie kiszone) ogórki 5 krążków ananasa z zalewy przyprawy: sól, pieprz
Zasmakuj Kuchnischabu są aromatyczne i smaczne, nabite zostały na patyczki w sposób charakterystyczny dla kuchni wschodniej, gdyż tak przygotowuje się satay’e z drobiu. Szaszłyki ze schabu to doskonała przekąska na obiad, przyjęcie, czy na letniego grilla. Schab oczywiście można pokroić w kostkę, ale w tej formie schab lepiej się prezentuje. Mięso na szaszłyki krojone jest w długie paski
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętylko na nie popatrzcie… Są tak piękne! We Włoszech kwiaty cukinii uchodzą za największy rarytas. Będą idealne na letnią przystawkę przed uroczystym obiadem lub po prostu – jako przekąska na kolację. Pieczone kwiaty cukinii: ok. 10 kwiatów cukinii 1 opakowanie serka ricotta (250 g) 3 łyżki drobno startego parmezanu 2 duże cebule szalotki 1 ząbek czosnku duża garść liści
Poezja smakuwielbicieli tych pysznych batonów mam dobrą wiadomość, są jeszcze lepsze niż te oryginalne. Jeśli jeszcze chcą je zjeść weganie czy wegetarianie również mam dobrą wiadomość, to są przekąski dla Was. Kokos to mój ulubiony orzech i w tym wydaniu polecam serdecznie. Mąkę kokosową można zrobić samemu lub zakupić w sklepie z orientalną żywnością, cukier kokosowy - wystarczy normalny cukier zmiksować
Moje Małe CzarowaniePóki sezon na szparagi trwa, w mojej kuchni królują kilka razy w tygodniu od momentu pojawienia się na straganach pobliskiego targu. W różnych wersjach obiadowych, śniadaniowych lub jako przekąska. Jeden z pomysłów to szparagi zapieczone w cieście francuskim. Mogą stanowić odrębne danie lub dodatek, na przykład do pysznej pieczonej rybki. Ta wersja szparagów nie wymaga od Was specjalnego sprzętu kuchennego
Pichceniomania