koniec czerwca i na początku lipca wcinam bób. Jako że kilogramowy woreczek to trochę za dużo, aby zjeść na przekąskę, to staram się wykorzystywać go także do innych dań np.: sałatek . Ostatnio zrobiłam hummus z bobu – jednak nie podpasował mi tak bardzo jak ten tradycyjny. Potem zdecydowałam się na pastę z bobu i awokado inspirowaną przepisem Yotama Ottolenghiego. Przepis
Poezja smakuzakupy i pomaga w odnalezieniu konkretnych produktów. Jest tu estetycznie, przejrzyście, "naturalnie". Oferta jest obszerna , zawierająca bardzo dużo różnych produktów, jak np. bezglutenowe, dla dzieci, zbożowe, bakalie, słodycze i przekąski, herbatki ziołowe, napoje. przyprawy, a także suplementy, kosmetyki czy książki oraz wiele wiele innych. Koniecznie zerknijcie na stronę Bio Lovers . W związku z współpracą z owym sklepem otrzymałam mnóstwo
Zdrowie na języku :PKolorowa sałatka z cieciorką podana z grillowaną cukinią, która idealnie wkomponowała się w całość, nadając sałatce intensywny smak i aromat. Doskonała na letnią przekąskę ;) Po inne ciekawe inspiracje zapraszam na stronę Warzywnych Inspiracji :) Składniki: 1 puszka Cieciorki gotowanej na parze Bonduelle 1 cukina 2 ogórki 2 pomidory 2 marchewki 2 laski kabanosa pieprz, sól, ostra papryka, mieszanka ziół
Kulinarna (nie)codziennośćprzepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski na spacer Domowy kopiec kreta Chcesz być na bieżąco? Dołącz do nas na Facebooku
lady-och-mistrzyni.blogspot.comdobie pościgu za awansem i dobrami konsumpcyjnymi, kwestia przygotowywania posiłków zeszła na dalszy plan. Zapracowane osoby mają często złe nawyki żywieniowe, pomijają śniadania, w godzinach pracy podjadają niezdrowe przekąski lub gotowe dania. Oprócz samej kwestii czasochłonnej pracy zawodowej, istotne są również zmiany społeczne, jakie zaszły w ostatnich latach. Coraz później zakładamy rodziny, w związku z tym, 26% dorosłych osób prowadzi
Kuchcik gotujePizza jest bardzo smaczna i aromatyczna, uwielbiam połączenie suszonych pomidorów i kaparów, nadają pizzy fajnego smaku. Stanowi doskonałą przekąska na kolację lub na spotkanie ze znajomymi. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki orkiszowej 3/4 szklanki letniej wody 1 opakowanie suszonych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów Dodatkowo: 100 gram salami w plasterkach 150 gram
Bajeczna KuchniaZielone batony to źródło zdrowej i mocnej energii. Przygotowane z suszonych owoców i masła orzechowego stanowią pożywną przekąskę. Zielony kolor zawdzięczają sproszkowanemu jarmużowi, który jest tutaj wyczuwalny dosłownie leciuteńko :) Batony są słodziutkie i mocno orzechowe. Składniki: 100 g daktyli suszonych 100 g rodzynek 100 g masła orzechowego "active" 100% (Primavika) 2 łyżki sproszkowanego jarmużu Przygotowanie
Zdrowie na języku :Pwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Krokiety są błyskawiczne w przygotowaniu i idealnie sprawdzą się na wszelkich imprezach. Jest to doskonała propozycja na szybką, sytą i smaczną przekąskę. Możecie je podawać z ulubionym dipem/sosem lub w wersji solo - takie najbardziej lubię! 4 kromki chleba tostowego 4 plastry sera żółtego 4 plastry dowolnej wędliny 4 plastry pomidora
Di gotujeKlasyczna i pyszna przekąska ze szparagów. Połączenie tych zielonych pyszności z szynką jest po prostu obłędne. Składniki: pęczek cieniutkich szparagów szynka surowa dojrzewająca oliwa z oliwek szczypta soli Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki. Bierzemy po 3-5 szparagów, owijamy je dwoma plasterkami szynki i układamy na blaszce. Gotowe szparagi posypujemy szczyptą soli (dosłownie szczyptą, bo szynka również odda sól), skrapiamy
Gotowanie i blogowanieblogu, fp i instagramie. Wczesno letni wysyp owoców i mój apetyt na nie sprawił,że nie mogłam się od nich oderwać. Tworzyłam proste, smaczne i pyszne kompozycje. Śniadania, desery, przekąski... Wiem,że bardzo się podobały, bo dostałam od Was wiele ciepłych słów, pytań o składniki i zdjęcia. Ponieważ sezon na pyszne owoce w pełni, w lipcu również zagoszczą małe
WYSPA SZCZĘSLIWAUwielbiam szybkie dania z tortilli. Dziś proponuję Wam wersję serowo-pieczarkową. Coś pysznego. Rozpuszczony ser, pieczarki i ogórek, który wieńczy całość. Do tego tylko ulubiony sos
Słodkie okruszkiambasady Republiki Chile. powitał nas Ambasador Chile w Polsce Pan Alfredo Garcia Castelblanco W jego trakcie chilijski szef kuchni Alejo Torreblanca przygotował, korzystając oczywiście z chilijskich produktów, drobne szybkie przekąski, między innymi: - abalone z majonezem (chilijskim oczywiście) – abalone czyli suchotki, uchowce - ślimaki morskie. Bytują przytwierdzone do skalistego podłoża nogą i właśnie ta noga jest cenionym przysmakiem. Jest to bardzo
królestwo garówciasteczka z migdałami Cantuccini - przepyszne, włoskie, chrupiące ciasteczka, które uwielbiam! Są twarde jak suchary, ale to właśnie ich urok! Idealnie nadają się do maczania w herbacie i są świetną przekąską do popołudniowej kawy. Cantuccini bez dodatku tłuszczu - bo właśnie takie zdecydowałam się zrobić - skradły moje serce i z pewnością jeszcze nie raz, nie dwa zagoszczą na moim stole. Zobacz
Moje Qulinariastąd moja własna, mam nadzieję, nie mniej udana wariacja wegetariańska :) Pastilla w formie pasztecików to bardzo wygodne danie. Sprawdzi się nie tylko na obiad, ale też jako imprezowa przekąska czy danie na piknik. Można ją jeść na ciepło i na zimno. Polecam podać ją z jakimś sosem, np. jogurtem naturalnym wymieszanym z harissą, pomidorową salsą a nawet ketchupem. Tradycyjną mięsną
Chilli Czosnek i OliwaZastanawiasz się jak tylko z 3 składników zrobić pyszne babeczki? Tak to możliwe! Są idealne na szybką przekąskę lub zdrowy deser :) Są świetne bo ich przygotowanie zajmuje max 20 minut, są zdrowe (tylko naturalne składniki) i co najważniejsze pyszne ! Zamiast malin można do środka można wrzucić dowolne owoce ;) Składniki: 4-5 jajek 3 banany maliny lub inne owoce Wykonanie: Banany
Tradycyjna Kuchnia